Prešovskí futbalisti si z Podbrezovej vezú bod za remízu

Momentka zo zápasu.
Momentka zo zápasu. (Autor: huste.sk)
TASR|31. mar 2018 o 19:11

Prešovčania prehrávali, napokon vyťažili z minima maximum.

PODBREZOVÁ. V Podbrezovej sa hralo na rozmočenom teréne za vytrvalého dažďa na hranici regulárnosti. Už v prvej minúte mohli ísť domáci do vedenia, do dobrej koncovky sa totiž dostal Leško, ale loptu odhlavičkoval spred bránky obranca Prešova Udeh.

Železiari boli kombinačnejší, zahrávali niekoľko rohových kopov. Hostia sa spoliehali na brejkové situácie, osmelili sa smerom dopredu až po štvrťhodine hry. V 31. minúte to vyskúšal slušnou strelou spoza šestnástky Streňo, ale mieril nad brvno.

Na opačnej strane po prihrávke Bernadinu sa snažil sklzom zakončiť v päťke Leško, no lopta od kopačky prešovského Barteka opečiatkovala brvno. Nerozhodný stav sa napokon menil v 35. minúte.

Takmer z polovice ihriska zahrával priamy kop Leško, poslal parádnu loptu do šestnástky, kde hlavičkoval presne k žrdi Djordjevič - 1.0.

Prešovčania potom prišli o Udeha, ktorý sa porúčal po druhom vážnom faule a žltej karte predčasne pod sprchy.

Hostia vyrovanali

V druhom polčase bola Podbrezová v presile aktívnejšia, ale snažil sa aj Tatran. Prvú strelu medzi žrde posielal z hranice šestnástky Streňo, Kuciak bol však na mieste.

Po hodine hry z podobnej vzdialenosti po chybe Kriváka zakončoval Gatarič a lopta iba tesne minula pravú žrď domácej bránky.

V 70. minúte mal najväčšiu príležitosť útočník Železiarní Wiezik, no zoči - voči výbornému Lukáčovi neuspel. Následne po priamom kope Leška zakončoval Djordjevič a gólman hostí opäť musel zasahovať.

Prešovčania napokon vyťažili z minima maximum.

Po nenápadnej akcii z pravej strany putovala lopta do pokutového územia, kde bol nepokrytý Micherda a jeho koncovka bez prípravy znamenala vyrovnanie stavu na 1:1.

Podbrezovčania v závere vrhli všetky sily do útoku, najnebezpečnejšia bola hlavička Kostelného, ale Lukáč stihol zachytiť loptu tesne pred bránkovou čiarou.

V nadstavenom čase to ešte skúšali Bilič a Wiezik, no neboli presní.

Povedali po zápase

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Nesúhlasím s hodnotením prešovského trénera, netrafil sa tým, že mali veľa šancí. My sme dobre vstúpili do zápasu, prvý polčas sme mali pod kontrolou, dali sme gól a plus súper dostal červenú kartu. Druhý polčas nám nesadol, chýbal nám pokoj, niektorí hráči podcenili situácie a súper sa chytil. Wiezik mal však miliónpercentnú šancu, mohol zápas uzavrieť a bolo by vybavené. Mrzia ma i nevyužité štandardky, nedokázali sme loptu pred bránkou doklepnúť. Škoda, že sme neustrážili nedbanlivým počinom gólovú situáciu hostí, preto sa body delili. Remíza je napokon spravodlivá."

Anton Mišovec, tréner Prešova: "Zápas môžem hodnotiť pozitívne, pretože sme väčšiu jeho časť hrali v desiatich. Oba fauly Udeha boli na kartu. Škoda, že sme neustrážili štandardku súpera, po ktorej padol gól. Neskoro sme zareagovali na loptu. V druhom polčase sme hrali v oslabení lepšie ako súper, boli sme bojovnejší a mali aj viac šancí. Vyrovnali sme pekným gólom a mohli sme aj vyhrať. Kondične sme boli dobre pripravení a hráčom musím poďakovať, že aj v desiatich dokázali súpera pritlačiť a vypracovať si gólové možnosti."

Patrik Lukáč, brankár Prešova: "Bol som trošku viac vyhecovaný na tento zápas, keďže som predtým v Podbrezovej pôsobil. Chceli sme si odniesť minimálne bod, čo sa nám podarilo. Myslím si, že sme boli po celý čas lepším mužstvom a sme radi, že aj keď sme hrali o jedného menej, tak sa nám podarilo bodovať. Terén nebol ideálny, ale viackrát mi aj pomohol, no nehralo sa na ňom ľahko. My sme to veľkou vôľou dotiahli do remízy, bojovali sme a preto odchádzame s bodom."

Štatistika

FK Železiarne Podbrezová - 1. FC Tatran Prešov 1:1 (1:0)

Góly: 35. Djordjevič - 79. Micherda. Rozhodovali: Ochotnický - Žákech, Jánošík. ŽK: Kostelný, Leško, Djordjevič, Viazanko, Bernadina - Micherda, Udeh, Streňo, Bartek, ČK: 39. Udeh (Prešov) po druhej ŽK, 654 divákov.

zostavy a striedania:

Podbrezová: Kuciak - Viazanko, Krivák, Djordjevič, Turňa (87. Bilič) - Baez, Kostelný - Bernadina (80. Breznaník), Tereščenko (57. Njire), Leško - Wiezik

Prešov: P. Lukáč - Bartek, Luberda (67. Prikryl), Udeh, Petko - Dzurík, Keresteš, Katona (71. Kraľovič), Micherda - Streňo (82. Hošek), Gatarič

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovskí futbalisti si z Podbrezovej vezú bod za remízu