Prešovčanov skolili súper i viróza

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Daniel Dedina|12. sep 2016 o 00:00

Pôvodne sa mal usmievať prešovský tréner, nakoniec to bol Marek Fabuľa.

PREŠOV.  Už pred duelom Prešova s Podbrezovou bolo jasné, že sa po jeho skončení bude môcť usmievať prešovský tréner. Nakoniec mal viac dôvodov na radosť Marek Fabuľa.

Víťazstvo Podbrezovej v Prešove síce podľa výsledku nepatrilo do kategórie drvivých, ale treba uznať, že bolo absolútne zaslúžené.

Najmä potom, čo sa hostia dostali do vedenia, stretnutie kontrolovali a doviedli ho do víťazného konca bez výraznejších komplikácií.

Hrajú najlepší

„Okrem starej známej boľačky, ktorou je u nás nepremieňanie šancí, zatiaľ čo súper dokáže skórovať i z pološancí, sa tentoraz pridal i ďalší faktor, kvôli ktorému sme len veľmi ťažko mohli pomýšľať na priaznivý výsledok. Až sedem našich hráčov bojovalo so žalúdočnými ťažkosťami, čo bolo badateľné najmä s plynúcim časom. V snahe pobiť sa o výsledok nám viditeľne chýbali sily a proti kvalitnému súperovi to nemohlo stačiť,“ vyšiel s pravdou von domáci tréner Stanislav Varga.

Z čoho mohli zdravotné komplikácie jeho hráčov vzniknúť, konkretizovať nevedel.

Súhra uvedených faktorov spôsobila, že celý druhý polčas držali Podbrezovčania hráčov Tatrana v úctivej vzdialenosti od svojej brány.

„Bol to domáci zápas, v ktorom sme si po návrate do ligy vypracovali zatiaľ najmenej šancí. Je to ale veľmi ťažké, keď vám telo odmieta poslušnosť,“ odvetil Varga na otázku, či bola Podbrezová najkvalitnejší súper, s ktorým si Tatran do tejto chvíle zmeral sily na vlastnom štadióne.

Šarišania znova vyprodukovali viacero chýb pri rozohrávke a dopúšťali sa strát už na vlastnej polovici, z čoho koniec koncov rezultoval aj prvý gól v ich sieti.

Doťahovať manko súpera je pritom pre nich zatiaľ v rozbehnutej sezóne neriešiteľný problém.

A to ešte treba povedať, že defenzíva patrí zväčša k tým svetlejším bodom mužstva. Prídu na rad rošády v zostave?

„Ak mi dovediete lepších obrancov, tak áno. Inak v tom nevidím veľký zmysel,“ kontroval prešovský lodivod.

S Viazankom a Šafrankom sa neradil

Oveľa viac dôvodov na radosť mal pochopiteľne hosťujúci kouč Marek Fabuľa.

„Sme veľmi radi, že sme tento súboj zvládli. Očakávali sme, že proti nám nastúpi nepríjemný a húževnatý súper, ale dokázali sme sa mu vyrovnať v osobných súbojoch a premenili sme príležitosti, ktoré sme si vypracovali. Veľmi dôležitý pre vývoj zápasu bol výborný zákrok nášho brankára Kuciaka pri šanci domáceho Rolinca,“ konštatoval prešovský rodák.

Nielen Fabuľa na lavičke musel prežívať počas tohto zápasu zaujímavé pocity. Do známeho prostredia sa vrátili i hráči Miroslav Viazanko a Pavol Šafranko, ktorý zo Šariša zamieril do tímu železiarov pred minulou sezónou.

„Nedá sa povedať, že by som pred zápasom od nich ťahal veľké rozumy. Hráči sa venovali svojej činnosti, my tréneri tiež. K úspechu sme došli spoločnými silami.“

Kým v hráčskych časoch stáli Fabuľa s Vargom na klubovej úrovni bok po boku v Tatrane Prešov i Slovane Bratislava, aktuálne sa črtá zdravá rivalita dvoch ambicióznych trénerov nastupujúcej generácie.

„Proti sebe sme stáli už v druhej lige, keď som ešte viedol VSS Košice. Vtedy uspel Stano, teraz ja. Verím, že to bude zakaždým v takej dobrej atmosfére a že stále budeme vyhrávať my,“ dodal na záver odľahčene Fabuľa. „Stále snáď nie,“ kontroval mu s úsmevom Varga.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčanov skolili súper i viróza