Prešovčania v sobotu proti lídrovi skupiny

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
SITA|22. feb 2018 o 12:55

Hádzanárov Tatrana Prešov čaká ďalší zápas v skupinovej fáze Pohára EHF mužov.

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov ponúknu v sobotu 24. 2. svojim fanúšikom ďalšie atraktívne predstavenie v skupinovej fáze Pohára EHF mužov 2017/2018.

Od 18.00 h nastúpia proti bundesligovému SC Magdeburg na stretnutie 3. kola A-skupiny (rozhodujú Ukrajinci Kuz a Žoba). Proti nemeckému lídrovi tabuľky uzavrú prvú polovicu bojov v skupinovej fáze, v ktorej majú zatiaľ po dvoch zápasoch na konte jediný bod.

Ten získali uplynulý víkend doma proti SKA Minsk za remízu 25:25, hoci väčšinu času proti bieloruskému klubu boli vo vedení.

"Magdeburg je najlepším tímom našej skupiny. Má veľmi dobrý a skúsený káder. Jeho hráči preferujú obranný systém 0-6 a sú bleskoví v protiútokoch. Nebudem prezrádzať našu taktiku. Jediné, čo poviem, je fakt, že chceme podať svoj maximálny výkon. Situácia v tíme sa trochu zlepšila. Do kádra by sa mal vrátiť po zdravotných problémoch Bruno Butorac, ktorý je pre nás dôležitým hráčom,“ cituje klubový web trénera Tatrana Slavka Golužu.

Potrebujú bodovať

Prešovčania potrebujú proti veľkému favoritovi zabodovať, aby si udržali reálnu postupovú nádej.

Tú by pri tretej účasti v skupinovej fáze Pohára EHF chceli zužitkovať a neskončiť pred štvrťfinálovými bránami ako v rokoch 2013 a 2014.

"Favoritom je súper, my nemáme čo stratiť. Musíme ísť do zápasu na sto percent a odohrať kvalitné stretnutie. Verím, že do Tatran handball arény si nájde cestu veľký počet našich fanúšikov, ktorí nás prídu podporiť,“ zaželala si opora úradujúceho šampióna SR Lukáš Urban.

Zverenci trénera Slavka Golužu sa v stredu tešili z víťazstva v rámci Slovnaft handball extraligy, keď v predohrávke 4. kola nadstavbovej časti pokorili v repríze lanského finále HKM Šaľa jednoznačne 33:22.

Magdeburčania majú v A-skupine na konte zatiaľ plný počet bodov.

Na úvod zvládli náročný zápas v Minsku (33:31) a potom si doma jednoznačne poradili s dánskym Bjerringbro-Silkeborg (33:26).

Aktuálne 6. tím najvyššej nemeckej súťaže čaká ešte pred cestou do centra Šariša generálka v domácom bundesligovom dueli proti Frisch Auf! Göppingen.

Prešov i Magdeburg majú aj spoločnú minulosť na európskej scéne. Pred šiestimi rokmi bojovali vo vzájomnej konfrontácii vo štvrťfinále práve Pohára EHF.

Hráči Tatrana vtedy dokázali na svojej palubovke remizovať 29:29, odveta na nemeckej pôde sa skončila z ich pohľadu neúspešne 22:26.

Číp: Bude to náročný súboj

"Bude to veľmi náročný súboj pred našimi fanúšikmi v domácom prostredí. Vieme, že Magdeburg má široký káder, skvelé spojky, krídla, vyrovnaných brankárov. Doma však máme reálnu nádej vyhrať s každým súperom, ale najprv sa musíme kvalitne pripraviť a najmä zachytiť začiatok stretnutia. Je to špeciálny zápas v sezóne proti takémuto súperovi, preto musíme odovzdať zo seba všetko. Pamätám si domáci súboj proti SC Magdeburg v marci 2012, keď sa nám v dráme podarilo s týmto špičkovým protivníkom remizovať. Aj teraz sa budeme snažiť potešiť našich fanúšikov a uhrať čo najlepší výsledok,“ tvrdí prešovský krídelník Tomáš Číp, ktorý je v súčasnom kádri jedným zo štyroch pamätníkov predchádzajúcej konfrontácie s nemeckým klubom.

SC Magdeburg prenikol do skupinovej fázy Pohára EHF cez 3. kvalifikačné kolo, v ktorom sa však riadne potrápil s rumunským HC Dobrogea Sud Konstanca, nad ktorým doma vyhral len 27:25 a u súpera ratoval prestup pri tesnej prehre 26:27.

Magdeburčania sú trojnásobnými celkovými víťazmi Pohára EHF z rokov 1999, 2001 a 2017, v uplynulej sezóne neuspeli až vo finále.

Dôležitý súboj z hľadiska vývoja v A-skupine sa bude hrať v sobotu 24. 2. v dánskom Silkeborgu, kde Bjerringbro v úlohe favorita privíta SKA Minsk.

Skupinová fáza Pohára EHF v hádzanej mužov 2017/2018

A-skupina - 3. kolo:

sobota 24. 2.

15.00 h Bjerringbro-Silkeborg (Dán.) - SKA Minsk (Biel.)

18.00 Tatran Prešov (SR) - SC Magdeburg (Nem.), rozhodujú: Taras Kuz a Viktor Žoba z Ukrajiny

Tabuľka:

1. Magdeburg 2 2 0 0 66:57 4

2. Silkeborg 2 1 0 1 53:52 2

3. Minsk 2 0 1 1 56:58 1

4. Prešov 2 0 1 1 44:52 1

Ďalší program A-skupiny skupinovej fázy Pohára EHF hádzanárov 2017/2018:

4. kolo:

3. marca17.30 SEČ SKA Minsk (Biel.) - Bjerringbro-Silkeborg (Dán.)

4. 3.15.00 SC Magdeburg (Nem.) - Tatran Prešov (SR)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovčania v sobotu proti lídrovi skupiny