Prešov je v extraligovej nadstavbe stále na víťaznej vlne

Lukáš Urban avizuje, že Tatran v Záhrebe zabojuje o dôstojnú rozlúčku.
Lukáš Urban avizuje, že Tatran v Záhrebe zabojuje o dôstojnú rozlúčku. (Autor: TASR)
Ján Leško|10. mar 2019 o 14:26

Za výhrou šli cieľavedome, niečo skúšali už na Záhreb.

PREŠOV. V nadstavbovej časti Slovnaft Handball Extraligy v skupine o 1. až 6. miesto obhajca majstrovského titulu pokračoval vo valcovaní súperov doma i vonku.

Tatran Prešov aj v šiestom kole docielil presvedčivú výhru v Nových Zámkoch.

Okrem Kosteského hrali všetci z lavičky

Tatran kráča v domácej súťaži od výhry k výhre a to i napriek faktu, že na listine maródov stále má krídelníkov Straňovského a Čípa, pivota Vučka a spojku Rečičára.

V Nových Zámkoch navyše tréner Prešovčanov Slavko Goluža nechal na lavičke pre menšie zdravotné problémy Kosteského.

„Vieme, že prípadné podcenenie ktoréhokoľvek zo súperov sa môže vypomstiť. V Nových Zámkoch sme šli cieľavedome za víťazstvom, no zároveň aj mysleli na posledný zápas SEHA ligy, ktorý nás čaká v stredu na pôde chorvátskeho majstra PPD Záhreb. Niektoré herné veci v obrane i v útoku sme si chceli v tomto dueli dopilovať. Samotné stretnutie sme mali celý zápas pod kontrolou. Akurát škoda, že po získaní jedenásťgólového náskoku sme trochu poľavili a súper korigoval. Pravdou ale je, že tréner v závere dal šancu hrať všetkým hráčom z lavičky,“ hodnotil po vyhranom súboji autor šiestich gólov Lukáš Urban.

Rozlúčka so SEHA ligou v Záhrebe

Pred Tatranom sú ďalšie hádzanou i cestovaním nabité dni. Už v pondelok odchádza výprava slovenského majstra do Chorvátska, kde v stredu odohrá zápas nadnárodnej ligy s PPD Záhreb.

Keďže Meškov Brest zvíťazil doma nad chorvátskym šampiónom, Prešov stratil už aj teoretickú šancu hrať vo Final Four SEHA ligy.

Piate miesto má už definitívne isté. Tatran však už v Záhrebe dokázal prekvapiť a iste sa o to pokúsi aj najbližšie.

„Šanca na Final Four pominula, to však neznamená, že do Záhrebu pôjdeme zápas iba odohrať. Práve naopak. Hodláme dokázať, že tak ako nám postup v Lige majstrov ušiel o jediný gól, tak o SEHA lige možno povedať, že tam rozhodol jeden zápas. Preto ideme zabojovať o výsledok, predviesť kvalitnú hru. Takú, aby z nej mali radosť diváci, ktorí naň prídu a aj aby celá naša výprava mala z posledného vystúpenia dobrý pocit. Napokon, bol som pri tom, keď Prešov v Záhrebe už párkrát vyhral, nebolo by teda od veci nadviazať na podobné výsledky aj tentoraz,“ mienil Urban.

Po Chorvátsku Slovenský pohár v Košiciach

Po návrate z Chorvátska si prešovskí hádzanári poriadne nevydýchnu a myšlienkové pochody preorientujú na záverečné boje o Slovenský pohár v Košiciach počas najbližšieho víkendu v Hádzanárskej hale Slavomíra Šipoša na Alejovej ulici.

„V semifinále nám žreb prisúdil Šaľu,“ konštatovala dôležitá spojka Tatrana i reprezentácie.

„Našou úlohou je na ceste za pohárovou obhajobou tohto súpera zdolať a počkať si na finálového protivníka, ktorý vzíde z druhej semifinálovej dvojice Považská Bystrica – Topoľčany.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov je v extraligovej nadstavbe stále na víťaznej vlne