Poprad v Miškovci viedol, napokon vezie iba bod

Dávid Bondra si aj naďalej bude obliekať dres Popradu.
Dávid Bondra si aj naďalej bude obliekať dres Popradu. (Autor: TASR)
TASR|2. nov 2018 o 20:10

Rozhodujúci gól inkasoval 27 sekúnd pred koncom predĺženia.

MIŠKOVEC. V 19. kole Tipsport ligy sa predstavili popradskí hokejisti na ľade maďarského Miškovca.

Hoci Popradčania vyhrávali v priebehu zápasu 2:0, napokon si pripísali prehru, keď dostali rozhodujúci gól 27 sekúnd pred koncom predĺženia.

Vydarená prvá tretina

Aktívnejší boli od začiatku zápasu hostia, ktorým patrili i prvé vážnejšie strelecké pokusy.

Domáci prvýkrát pohrozili po chybe Ervinga v strednom pásme, akcia druhého útoku Miškovca sa ale gólom neskončila.

V 12. minúte mali domáci výhodu presilovej hry, počas ktorej sa nedokázali usadiť v útočnom pásme. Po jej skončení si Popradčania vypracovali v krátkom slede dve vyložené šance, Macík a po ňom ani Takáč ale brankára Miškovca neprekonali.

Hostia sa otváracieho gólu zápasu dočkali na konci 18. minúty. Puk pred brankára Vaya potiahol Brejčák a v neprehľadnej situácii sa najlepšie zorientoval Mlynarovič - 0:1.

Už o minútu viedol Poprad o dva góly. Počas signalizovaného vylúčenia domácich vyrazil brankár Miškovca strelu Svitanu iba pred seba a tiesnený Bondra poslal puk do siete.

Znížili lacným gólom

Po prestávke sa najprv na ľade dlho nič dramatické nedialo. Domáci však postupne hru vyrovnali a začali byť nebezpečnejší.

Expolóziou radosti vybuchli tribúny v 34. minúte. Obranca Szirányi poslal ľahký puk na bránku a ten na prekvapenie všetkých skončil za chrbátom Vošvrdu - 1:2.

Od tohto momentu to pred bránkou Popradu viackrát "horelo". Diváci v Miškovci ožili a elektrizujúca atmosféra hnala ligového nováčika do útoku. Peknými akciami bavili fanúšikov hráči prvého útoku domácich Miskolczi a Magosi.

Vyrovnanie mal po prihrávke Vasa na hokejke v 37. minúte Miskolczi, jeho delovku zrazil v poslednej chvíli na ochrannú sieť obetavý Takáč.

Dokonali zvrat

Výkon posledného tímu tabuľky vygradoval v tretej tretine. Hneď na jej začiatku mali hostia výhodu 97 sekundovej presilovej hry 5 na 3, tú však po pár sekundách zmaril faulujúci Magosi.

V rovnovážnom stave sa Svitana dopustil hrubej chyby, po ktorej sa sám na Vošvrdu rútil Harrison, brankár Popradu jeho nájazd zneškodnil.

Časté vylúčenia pokračovali ďalej. V 50. minúte mali domáci opäť výhodu dlhej presilovky o dvoch hráčov.

Počas nej si tréner Glen Hanlon vyžiadal oddychový čas. Zodpovednosť na seba vzal obranca Milam, ktorý prepáli všetko, čo mu stálo v ceste - 2:2.

Tlak "ľadových medveďov" trval ďalej. Rozhodnúť mohol minútu a pol pre koncom riadnej hracej doby legionár Kulmala, jeho strela iba tesne minula horný roh bránky Popradu.

V Miškovci sa tak predlžovalo. Na konci predĺženia predviedol krásnu individuálnu akciu Magosi a dokonal tak obrat výsledku. Domáci útočník blafákom zmiatol Vošvrdu a elegantne zasunul puk za jeho chrbát - 3:2.

Hlasy po zápase

Glen Hanlon, tréner DVTK: "V prvom rade sa chcem poďakovať fanúšikom, ktori nám vytvorili úžasnú hokejovú atmosferu. Hra bola veľmi rýchla vo vysokom tempe. Našou úlohou je pripraviť hráčov pre národnú reprezentáciu a v tomto zápase sa mohli od súpera učiť rýchlej hre. Poprad hrá hokej vo vysokej rychlosti a s myšlienkou. Prvá formácia hostí mala hráča iba juniorského veku. Vôbec to nebolo vidieť, hrali naozaj fantasticky."

František Štolc, asistent trénera Popradu: "Bola tu vynikajúca atmosféra. Prvú tretinu sme boli lepší a postupne sme sa dostali do dvojgólového vedenia. Žiaľ, chybami sme súpera posadili na koňa a vrátili do zápasu. Do tretej tretiny sme šli s cieľom ubrániť výsledok, ale pri toľkých vylúčených hráčoch sa to nedá."

Štatistika

DVTK Jagesmedvék Miskolc – HK Poprad 3:2 pp (0:2, 1:0, 1:0 -1:0)

Góly: 34. Szirányi (Ritó, Vas), 52. Milam (Pance), 65. Magosi - 18. Mlynarovič (Takáč, D. Brejčák), 19. D. Bondra (Kozák, Heizer).

Rozhodovali: Korba, Kalina Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 3:8,presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1 705 divákov.

Miškovec: Vay - Kiss, Crawford, Vojtkó, Szirányi, Milam, Láda- Magosi, Galanisz, Miskolczi -Kulmala, Vas, Pance - Harrison, Loiseau,Somogyi - Vincze, Hajós, Ritó.

Poprad: Vošvrda - Brejčák, Petran, Ťavoda, Salija, Kozák,Erving, Fabian - Václav, Mlynarovič, Takáč - Koyš, Zagrapan, Kundrik - Bondra, Heizer, Svitana - Macík, Belluš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Poprad v Miškovci viedol, napokon vezie iba bod