Pohronie prekvapivo vypadlo s druholigistom. Zarezal ho bývalý hráč

Futbalisti FC Petržalka - ilustračná fotografia.
Futbalisti FC Petržalka - ilustračná fotografia. (Autor: Facebook FC Petržalka)
Ivan Mriška|6. apr 2021 o 18:24

Do štvrťfinále postupuje Petržalka.

TOPOĽČANY. O prekvapenie v osemfinále Slovnaft Cupu sa postarali futbalisti Petržalky, ktorí v Topoľčanoch zdolali Pohronie 2:1.

Hlavne v druhom polčase videla hŕstka divákov spoza plota kvalitný futbal. Petržalka dobrým výkonom potvrdila, že výhra 4:0 na pôde Košíc v druhej lige nebola dielom náhody.

„Som rád, že sme zvládli ďalší zápas a prešli do ďalšieho kola. Verím, že to bude hráčov posúvať na vyšší level a bude ich futbal ešte viac baviť,“ pre futbalnet.tv hodnotil tréner Petržalky Ladislav Pecko.

Pecko: Som spokojný

V 22. minúte otváral skóre pre Petržalku Lukáš Gašparovič. Do prestávky ešte stihol odpovedať Petr Galuska, ale posledné slovo mal ešte na jeseň hráč Pohronia.

Michal Obročník napriahol spoza šestnástky a rozhodol o postupe druholigistu do štvrťfinále.

„Zodpovedný hráč, ktorý tímu veľmi pomáha. Dal gól v Košiciach i teraz, zaslúži si to. Za to, ako poctivo pracuje v tréningoch aj zápase,“ dodal.

Petržalka je v druhej lige aktuálne na šiestom mieste tabuľky, takže je prakticky zachránená.

„S tým, ako sa nám darí, som spokojný. Je dobré, že to robíme futbalovo. Sú tam dobré veci, ktoré nás tešia a budeme na to chcieť nadviazať v každom jednom zápase,“ prezradil Pecko.

Kameník: Nemali sme pokoj na lopte

Pohrončania boli po zápase sklamaní. Tréner videl problém v zbytočných stratách.

„Náš výkon bol neurovnaný. Nemali sme pokoj na lopte, nedokázali sme sa dostať do útočnej fázy. Lopty, ktoré sme mali, sme nedokázali dať do správnych priestorov, a tak sme súpera viac nepotrápili,“ povedal po pohárovom stretnutí Ján Kameník.

„Mali sme nejaké príležitosti, ale to je málo. Súper bol maximálne efektívny, potrestal nás a preto mu musíme pogratulovať,“ dodal.

Pohronie sa po vypadnutí z pohára môže naplno koncentrovať na záchranu vo Fortuna lige, kde má na poslednú Senicu náskok dvoch bodov.

Cez víkend cestuje na kľúčový zápas do Michaloviec.

„Nastúpili sme so siedmimi zmenami, čo sa mohlo prejaviť na zohratosti. Prihliadať sme museli aj na to, že v sobotu nás čaká dôležitý súboj v boji o záchranu. Nemohli sme si dovoliť všetkých hráčov vyťažiť na deväťdesiat minút,“ uzavrel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pohronie prekvapivo vypadlo s druholigistom. Zarezal ho bývalý hráč