Hádzanári po extralige vstúpia v Dánsku do Pohára EHF

Nový generálny manažér. Mirko Benický skúsenosti z práce v oblasti športu má.
Nový generálny manažér. Mirko Benický skúsenosti z práce v oblasti športu má. (Autor: Ján Leško)
Ján Leško|7. feb 2018 o 00:00

Bražnyk bude pokračovať v Turecku, Butoraca a Hrstku šetrili.

PREŠOV. V závere uplynulého týždňa obstarali v prešovskej Tatran handball arene hádzanársky bonbónik domáci Tatran Prešov a ostatný víťaz Ligy majstrov EHF a obhajca prvenstva v SEHA Gazprom lige Vardar Skopje.

Tento týždeň zas začal zaujímavým extraligovým duelom.

Nezvyčajné klubové derby

V Prešove sa hralo v hádzanárskom svete nezvyčajné klubové derby.

To zviedlo proti sebe v sedemnástom kole základnej časti najvyššej slovenskej súťaži hádzanárov, Slovnaft Handball Extralige, majstrovský Tatran Prešov, vedený trénerom Slavkom Golužom a Tatran Prešov II, na lavičke i na ihrisku s hrajúcim Alexandrom Radčenkom.

Favorit bol jasný a tomu zodpovedal aj konečný rezultát.

Základný káder Tatrana zdolal druhý extraligový prešovský celok 40:24. Pred záverečným kolom základnej časti SHE je prvé mužstvo Prešova v tabuľke prvé, druhé šieste.

Dnes hrá úradujúci majster Tatran Prešov v Topoľčanoch, Tatran Prešov II nastúpi o 18. hodine v THA proti MŠK Považská Bystrica.

Spôsob, ako brankárov nakopnúť

V zostave Tatrana Prešov II už nefiguroval skúsený brankár Vadim Bražnyk, či zo širšieho kádra Roman Carapkin, ale aj z prvého tímu kanonier Bruno Butorac.

„Vadim Bražnyk, ktorý sa počas svoje kariéry dvakrát upísal Tatranu, dostal lukratívnu ponuku od aktuálne tretieho klubu najvyššej tureckej súťaže, a aj preto, čo pre prešovskú hádzanú urobil, sme mu v odchode nebránili,“ povedal po klubovom derby generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický.

Zároveň uviedol aj dôvody aktuálnej absencie niektorých prešovských hádzanárov v súťažnom stretnutí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanári po extralige vstúpia v Dánsku do Pohára EHF