Skalický odíde z Rigy. Proti Švédom odohrá posledný zápas na šampionáte

Miloš Kelemen (vľavo) a Pavol Skalický na tréningu počas MS v hokeji 2021.
Miloš Kelemen (vľavo) a Pavol Skalický na tréningu počas MS v hokeji 2021. (Autor: TASR)
Sportnet|30. máj 2021 o 14:30

K dispozícii už budú Pospíšil s Rosandičom.

RIGA. Pre slovenského hokejistu Pavla Skalického bude zápas proti Švédsku posledný na MS v hokeji 2021, ktoré hostí lotyšská Riga.

Informáciu priniesol web hockeyslovakia.sk.

Zápas sa hrá v nedeľu o 19.15 hod a útočník z Rigy odletí späť na Slovensko v pondelok ráno. Skalický odchádza z osobných a rodinných dôvodov.

S vedením reprezentácie sa tak dohodol ešte v závere posledného kempu pred šampionátom, na ktorý sa pripojil po zisku titulu vo fínskej lige s tímom Lukko Rauma.

Má naplánovanú životnú udalosť

Ako píše hockeyslovakia.sk, 25-ročný útočník má už dlhší čas naplánovanú životnú udalosť, ktorá mu neumožní dohrať majstrovstvá sveta do konca.

„Pavlovi Skalickému sa chceme poďakovať za to, že nám pomohol k zisku dôležitých bodov na svetovom šampionáte. Jeho prístup k reprezentácii si vážime, aj preto sme sa dohodli, že po zápase so Švédskom môže z osobných dôvodov opustiť národný tím," povedal asistent generálneho manažéra Slovenska Oto Haščák.

"Hoci tu fyzicky nebude, veríme, že jeho bojovný hokejový duch zostane s nami v Rige. V mene celého mužstva i realizačného tímu mu prajem v nachádzajúcich dňoch spojených s veľkou životnou udalosťou všetko najlepšie,“ dodal Haščák pre hockeyslovakia.sk.

Pospíšil s Rosandičom už môžu hrať

Skalický odohral na šampionáte všetkých päť zápasov Slovenska, bodovo sa do štatistík nezapísal. Zaznamenal tri mínusové body a dostal jeden 2-minútový trest.

Dôležitý zápas proti Švédom však ešte odohrá. K dispozícii budú už aj útočník Kristián Pospíšil a obranca Mislav Rosandič, ktorí môžu nastúpiť po jednozápasovom dištanci od IIHF.

Tréneri stále nemôžu rátať s brankárom Branislavom Konrádom, ktorého naďalej sužujú zdravotné problémy.

Viac o MS v hokeji

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Skalický odíde z Rigy. Proti Švédom odohrá posledný zápas na šampionáte