Radivojevič o Slafkovskom: Baví sa hokejom, usmieva sa. Gól určite dá

Slovákov ťahá v ofenzíve takmer výlučne prvá formácia.
Slovákov ťahá v ofenzíve takmer výlučne prvá formácia. (Autor: TASR)
Patrik Fotta, Stanislav Benčat|30. máj 2021 o 23:50

Hosťom v talk šou Z voleja bol Branko Radivojevič.

BRATISLAVA. „Chlapci musia dať teraz hlavy hore. Stále to máme vo vlastných rukách,“ povedal Branko Radivojevič v talk šou Stana Benčata Z voleja.

Slováci v šiestom zápase na MS v hokeji dlho držali so Švédmi vyrovnaný stav. Tí rozhodli o svojom triumfe 3:1 dvoma gólmi v záverečnej tretine.

V nej prišiel zlomový moment v 52. minúte, keď Olofsson využil početnú výhodu.

„Bolo vidno, že Švédi hrajú o všetko. Zvýšili tlak. Držali nás dlho v obrannom pásme a vynútili si presilovku. Oslabenie sme hrali skvele.

Synovi som ukazoval, ako sa bojuje. Chalani zblokovali veľa striel. Žiaľ asi štvrtá, či piata im napokon prešla,“ opísal Radivojevič ako prežíval víťazný gól Švédov.

Tak vyrovnané MS si nepamätá

V skupine A zatiaľ nemá istotu postupu ani jeden tím. Môžu za to aj viaceré nečakané výsledky, ktoré tabuľku poriadne zamotali.

„Celý šampionát je plný prekvapení od prvého dňa. Okrem Talianov, ktorí sú kvôli okolnostiam s covidom jasní outsideri, môže každý vyhrať s každým. Takto vyrovnané MS tu ešte asi neboli,“ uviedol Radivojevič.

Premiéru v slovenskom národnom mužstve na MS zažil brankár Adam Húska. Veľa nechýbalo, aby doviedol tím k zisku mimoriadne cenného bodu.

„Vo viacerých momentoch dokázal tím podržať. Za góly, ktoré dostal, rozhodne nemohol. Prvý bol po teči a pri druhom mu jeden zo súperových hráčov veľmi dobre bránil vo výhľade. Osobne si myslím, že v ňom má Slovensko výborného brankára do budúcnosti.“

Slafkovský? Hrá ako starý harcovník

Vynikajúci výkon podal v zápase so Švédskom 17-ročný útočník Juraj Slafkovský.

Vypracoval si viacero veľmi dobrých šancí. Rovnako aj spoluhráčov dostal presnými prihrávkami do sľubných príležitostí.

„Odohral fantastický zápas. Bol náš najaktívnejší útočník. Chýbalo mu trochu šťastia. Klobúk dole pred jeho výkonom. Chlapec si ide za svojím cieľom.

Hrá bez zábran ako starý harcovník. Baví ho to, usmieva sa. Verím, že na šampionáte nejaký gól dá a posunie nás ďalej,“ zhodnotil Radivojevič.

Slovákom môže k istote postupu do štvrťfinále pomôcť už pondelkový zápas Ruska so Švédskom.

Ak by v ňom švédski hokejisti nezískali tri body, zverenci Craiga Ramsayho by si zaistili postup bez ohľadu na výsledok s Čechmi.

„Snáď nám Rusi pomôžu, aby sme neboli pod veľkým tlakom. Za hru akú na šampionáte predvádzame si postup zaslúžime,“ povedal Radivojevič.

Cehlárik má páliť z každej pozície

Slovenský tím aj v dueli so Švédskom potvrdil, že okrem prvého útoku sa zvyšné tri zatiaľ gólovo výraznejšie neprebudili.

Jediným strelcom bol najproduktívnejší hráč turnaja Peter Cehlárik.

„Vidno, že má pohodu na hokejke. Čoho sa chytí to mu vyjde. Mal by strieľať z každej pozície. Hádam mu forma vydrží a aj celej prvej päťke.

Dúfam, že aj Lantoši, ktorý v závere narazil o mantinel a držal sa za ruku, bude v poriadku,“ uviedol Radivojevič, ktorý vníma hokejovú eufóriu na Slovensku.

„Vidím všade kopec slovenských vlajok. Aj na autách a spätných zrkadlách. Verím, že chlapci cítia veľkú pozitívnu podporu z domova. Cieľ, ktorým je postup do štvrťfinále, už máme na dosah.“

Viac o MS v hokeji

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Radivojevič o Slafkovskom: Baví sa hokejom, usmieva sa. Gól určite dá