29.05.2021 | Skupina A
29.05.2021 | Sk. A
2 - 0
(0:0, 0:0, 2:0)

Záborský Z voleja o slovenskom tíme: Dokáže jedna formácia vyhrať MS?

Marek Hrivík, Robert Lantoši a Peter Cehlárik na MS v hokeji 2021.
Marek Hrivík, Robert Lantoši a Peter Cehlárik na MS v hokeji 2021. (Zdroj: REUTERS)
Patrik Fotta, Stanislav Benčat|30. máj 2021 o 00:08

Hosťom v talk šou Z voleja bol Tomáš Záborský.

BRATISLAVA. Elitná formácia Slovenska na MS v hokeji 2021 opäť predviedla svoju genialitu. Útočné trio Marek Hrivík, Peter Cehlárik a Róbert Lantoši má spolu na konte už 19 bodov (šesť gólov a 13 asistencií). 

V dôležitom zápase s Dánskom zariadili oba slovenské góly. Tím trénera Craiga Ramsayho vyhral 2:0 a výrazne sa priblížil k postup do štvrťfinále.

 „Zamýšľam sa nad tým, či je vôbec možné, aby jedna formácia dokázala vyhrať majstrovstvá sveta,“ povedal Tomáš Záborský v talk šou Stana Benčata Z voleja.

Podľa trenčianskeho rodáka mužstvo zaostáva v produktivite za očakávaniami.

„Reálne nám rozhoduje zápasy len jedna formácia. Som zvedavý, ako ďaleko to dokážeme s jedným útokom dotiahnuť,“ zamyslel sa Záborský.

Pri góle Cehlárika práve večeral

Podľa 33-ročného útočníka hrajúceho najvyššiu fínsku ligu je pozitívom, že ostatné formácie aspoň nedostávajú góly.

„Bude to pre nás čoraz náročnejšie. Čakajú nás Švédi a Česi. Neviem, či zápasy proti takým kvalitným tímom utiahneme len s jednou produktívnou formáciou.

Bolo by dobré, keby sa k nej ešte aspoň jedna formácia pridala, ak chceme pomýšľať na úspech,“ zhodnotil.

Zápas s Dánskom si Záborský pozrel aj s partiou kamarátov v jednom z trenčianskych podnikov. Prejavil pri prvom góle Cehlárika emócie?

„Ani nie, bol som pokojný. Práve som večeral na terase. Trochu som skríkol pri futbalovom zákroku Jula Hudáčka na začiatku tretej tretiny. Povedal som si, že tam sa láme zápas,“ uviedol Záborský.

Brat mu napísal: Rachna Kachna

Gólovú poistku pridal exportnou strelou sedem minút pred koncom obranca Adam Jánošík.

Ten napodobnil českého obrancu Karla Rachůnka, ktorý na MS 2010 vyrovnal sedem sekúnd pred koncom tretej tretiny v semifinále proti Švédsku.

„Brat mi hneď po góle Jánošíka napísal správu Rachna Kachna, to to letělo! (odkaz na výkrik komentátora Českej televízie Roberta Zárubu, pozn. red.). Hneď som si na ten gól Rachůnka spomenul,“ pousmial sa Záborský.

Pamätný gól v čase od 5:30 min

Do zápasu s Dánskom nemohli pre disciplinárne tresty zasiahnuť Kristián Pospíšil a Mislav Rosandič.

Obaja sa previnili v zápase proti Švajčiarsku (1:8). Druhý menovaný si odpľul a trafil rukáv na súperovom drese.

„Vieme, aká je situácia kvôli korone. Všetci sú na podobné veci precitlivení. Či ho chcel alebo nechcel trafiť, bohužiaľ, trestá sa to.

Dostal exemplárny trest. Možno, keby hral za Kanadu, Švédsko alebo Rusko, nebol by trest taký prísny,“ povedal Záborský.

Favorizuje Švédov

Slováci majú na konte štyri víťazstvá. Pred sebou majú ešte zápasy so Švédmi a Čechmi. Vybojujú si po ôsmich rokoch postup do vyraďovacej fázy?

„Podľa postupovej matematiky by mohlo stačiť aj 12 bodov. My máme lepší vzájomný zápas s Rusmi aj s Dánmi. Reálne by sa muselo spojiť viacero faktorov, aby sme nepostúpili.

Švédi by museli poraziť nás aj Rusov. Rusi zase potrebujú vyhrať nad Bielorusmi, čo je reálne, ale zároveň Česi musia poraziť nás aj Dánov,“ zhrnul Záborský.

Ak budú mať Slováci pred posledným zápasom s Českom istotu postupu, Záborský očakáva, že do zápasu zasiahnu viacerí náhradníci.

„Ja by som nechal odpočinúť aj Jula Hudáčka, aby bol pripravený na štvrťfinále. Je to na tréneroch,“ povedal Záborský, ktorý pred zápasom so Švédskom favorizuje súpera.

„Myslím si, že vyhrajú 3:2. My budeme mať ťažký zápas s Dánmi v nohách. Uvidíme, ako to dopadne,“ dodal. 

Viac o MS v hokeji

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Záborský Z voleja o slovenskom tíme: Dokáže jedna formácia vyhrať MS?