29.05.2021 | Skupina A
29.05.2021 | Sk. A
2 - 0
(0:0, 0:0, 2:0)

Je rozhodnuté. Rosandič ani Pospíšil nemôžu hrať proti Dánsku

Kristián Pospíšil na MS v hokeji 2021.
Kristián Pospíšil na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|29. máj 2021 o 11:08 (aktualizované 29. máj 2021 o 11:40)

Obaja hokejisti dostali dodatočné tresty.

RIGA. Slovensko nebude môcť vo svojom piatom zápase na MS v hokeji 2021 proti Dánsku počítať s dvojicou Kristián Pospíšil a Mislav Rosandič.

Oboch potrestala disciplinárna komisia Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) za prehrešky v predošlom zápase proti Švajčiarsku (1:8).

Zápas nedohral ani jeden z dvojice, keď obaja dostali tresty na 5 minút plus do konca zápasu.

IIHF obom hokejistom dodatočne udelila aj jednozápasovú stopku.

Informáciu priniesol oficiálny web IIHF aj portál hockeyslovakia.sk.

IIHF: Pospíšilov zákrok bol nebezpečný

Pospíšil dostal po faule na útočníka Andresa Ambühla za napadnutie trest do konca zápasu už v 7. minúte, Švajčiari využili dlhé oslabenie Slovákov na úvodný gól duelu.

Rosandič osem minút pred koncom duelu opľul švajčiarskeho hráča Jonasa Siegenthalera.

Slovenský hokejista sa však ihneď Švajčiarovi ospravedlnil s tým, že si chcel odpľuť na ľad a zasiahol ho neúmyselne.

„Vzhľadom na všetky zozbierané skutočnosti disciplinárna komisia určila, že Pospíšilov zákrok bol extrémne nebezpečný, pričom mohol Ambühlovi privodiť zranenie," zdôvodnila na webe IIHF disciplinárna komisia, cituje ju hockeyslovakia.sk.

"Predtým, ako ho zasiahol, nastavil do súboja zodvihnutú ľavú ruku, respektíve rameno nasmerované na oblasť hlavy a krku protihráča. Lakťom proti jeho telu naskočil do Ambühla a ramenom ho trafil do hlavy pod ochranným plexisklom," dodáva komisia.

Ramsay: Rosandič? Nešťastný okamih

"Bohužiaľ, ten prvý zákrok bol faul na hlavu, ktorý nemá nikto z nás rád. Vyzeralo to, že ho trafil na hlavu, preto musím dať za pravdu rozhodcom," povedal tréner Slovákov Craig Ramsay.

"V druhom prípade ani neviem, čo sa presne stalo. Nemyslím, že by hráč ako Rosandič mal úmysel urobiť faul, za ktorý by dostal päťminútový trest. Z môjho pohľadu je to dobrý hokejista nie je to človek, ktorý by to spravil úmyselne. Bol to nešťastný okamih, stalo sa. Určite za to Rosandiča neobviňujeme," dodal Ramsay.

Rosandič: Bola to nešťastná náhoda

Rosandič sa pre denník Šport vyjadril, že Jonasa Siegenthalera nechcel trafiť a išlo len o nešťastnú náhodu.

"Medzi mnou a hráčom bol rozhodca. Žiaľ, v tej chvíli som si odpľul, čo je zlozvyk mnohých hokejistov. Otočil som hlavu nabok, spoza rozhodcu vyšiel hráč a pľuvanec mu skončil na rukáve. Hneď som si to všimol, zotrel som mu ho a ospravedlnil sa mu," uviedol Rosandič pre denník Šport.

Práve vtedy si to súper všimol. "Začal na mňa kričať, že som ho opľul. Snažil som sa mu vysvetliť, že to bola nešťastná náhoda. Až vtedy rozhodca, ktorý to vôbec neriešil, spozornel. Zbadal, ako sa mu ospravedlňujem a po porade mi dal vyšší trest," dodal Rosandič.

Slováci nastúpia proti Dánom v sobotu o 19.15 hod. Prípadnou výhrou si výrazne vylepšia šance na postup do štvrťfinále.

Pospíšil s Rosandičom však už reprezentačnému tímu budú k dispozícii v nedeľu proti Švédsku, zápas sa začne o 19.15 hod.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Je rozhodnuté. Rosandič ani Pospíšil nemôžu hrať proti Dánsku