Pre svadbu odišiel z MS. Skalický: Srdce mi bilo viac ako pred zápasmi

Pavol Skalický s manželkou Michaelou.
Pavol Skalický s manželkou Michaelou. (Autor: Archív Pavla Skalického)
Patrik Fotta|9. jún 2021 o 21:03

Za výkony na MS sa nemusíme hanbiť, vraví.

KOŠICE. Vo Fínsku zažil rozprávkovú sezónu. V drese Lukko Rauma získal majstrovský titul a navyše patril k lídrom tímu v produktivite.

V 55 zápasoch zaznamenal 20 gólov a 19 asistencií. V play off pridal v 11 dueloch osem bodov (4+4). Za svoje výkony si útočník Pavol Skalický pozvánku do reprezentácie zaslúžil.

Na MS 2021 v Rige nastúpil v šiestich zápasoch a hoci nebodoval, pomohol tímu Craiga Ramsayho vybojovať si po ôsmich rokoch miestenku vo štvrťfinále.

„V tíme som sa cítil veľmi dobre. Myslím si však, že som mohol pomôcť ešte viac,“ povedal Skalický v rozhovore pre Sportnet.

Pavol Skalický v zápase Slovensko - Švédsko na MS v hokeji 2021.
Pavol Skalický v zápase Slovensko - Švédsko na MS v hokeji 2021. (Zdroj: TASR)

Všetko dopadlo tak, ako malo

Do posledného zápasu v skupine s Českom a štvrťfinále s USA už nenastúpil. Čakala ho totiž dlho plánovaná životná udalosť. Pôvodne sa mala svadba 25-ročného odchovanca Spišskej Novej Vsi konať tesne po šampionáte.

Začiatok MS ale organizátori posunuli, a tak sa Skalický pred odchodom na turnaj dohodol aj s vedením slovenskej výpravy, že mužstvu pomôže len v zápasoch v rámci základnej skupiny.

Na Slovensko sa vrátil po zápase so Švédskom (1:3). Svadba napokon dopadla podľa očakávaní. „Veľmi sme si ju užili. Všetko dopadlo presne tak, ako malo. Vyšlo nám aj počasie. Bolo to super,“ povedal Skalický.

Počas obradu mal miernu trému, no aj tá napokon odznela a výnimočný okamih si mohol naplno užívať. „Chvíľu mi bilo srdce viac ako počas tréningov alebo pred zápasmi,“ priznal Skalický.

S manželkou Michaelou sa ešte rozhodujú, kam pôjdu na svadobnú cestu. Do úvahy musia brať aj opatrenia súvisiace s pandémiou koronavírusu.

„Pozerali sme si zelené krajiny, ktoré je možné navštíviť. Nejakú si z nich vyberieme. Dôraz kladieme na to aby sme boli v bezpečí,“ hovorí Skalický.

Dobrá partia aj Ramsayho systém

Počas záverečných zápasov MS držal palce spoluhráčom aspoň na diaľku. Štvrťfinále proti Američanom sledoval v televízii.

„Chalani hrali dobre len sa im nedarilo premieňať šance. Myslím si, že celý turnaj sme v každom zápase zo seba vydali sto percent. Nemáme sa začo hanbiť.“

Pavol Skalický.
Pavol Skalický. (Autor: raumanlukko.fi)

Skalický vidí za úspešným postupom do štvrťfinále minimálne dva faktory.

„V Rige sa zišla veľmi dobrá partia. Zároveň je to aj výsledok systémovej práce trénera Ramsayho. Všetko zapadlo do seba tak, ako malo.“

Pochválil aj výkony mladých hráčov. Sedemnásťročného Juraja Slafkovského či o rok staršieho Samuela Kňažka, ktorí tiež pôsobia vo Fínsku.

„Hrali super. Myslím si, že im účinkovanie na MS dalo veľa skúseností. Ak budú ďalej na sebe pracovať a budú sa im vyhýbať zranenia majú pred sebou krásne kariéry,“ zhodnotil Skalický. 

Na kvalifikáciu ZOH rád príde

Finále, v ktorom Kanaďania zdolali Fínov 3:2 po predĺžení nesledoval od samého začiatku, videl len predĺženie. 

„Kanada sa na turnaji pomalšie rozbiehala, ale nakoniec zaslúžene vyhrala titul. Fíni patria dlhodobo k top tímom sveta. Poznal som v ich mužstve zopár hráčov, ale od nás z klubu tam nebol nikto,“ skonštatoval Skalický.

Už koncom augusta čaká Slovensko kvalifikácia na zimnú olympiádu v Pekingu. V nej vyzvú slovenskí hokejisti Bielorusko, Rakúsko a Poľsko.

„Ak dostanem pozvánku, veľmi rád budem reprezentovať Slovensko,“ uviedol Skalický, ktorý si dá najbližšie týždne od hokeja pauzu.

„Sezóna bola asi jedna z najdlhších, aké som kedy zažil. Asi tri týždne si dám voľno a potom začnem trénovať. Do Fínska by som mal ísť začiatkom augusta, ale keďže sa bude konať spomínaná kvalifikácia na ZOH, môže sa to ešte zmeniť.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Pre svadbu odišiel z MS. Skalický: Srdce mi bilo viac ako pred zápasmi