Sportnet to privolal. Britský hrdina MS Bowns mieri do Trenčína!

Ben Bowns bol hviezdou zápasu Slovensko - Veľká Británia na MS v hokeji 2021. Chválil ho aj Branko Radivojevič.
Ben Bowns bol hviezdou zápasu Slovensko - Veľká Británia na MS v hokeji 2021. Chválil ho aj Branko Radivojevič. (Autor: TASR, AP)
Sportnet|16. jún 2021 o 13:10

Brankár Ben Bowns a Dukla Trenčín napokon spečatili spoluprácu.

TRENČÍN. Pamätáte si na diel relácie Z Voleja po zápase Slovenska s Veľkou Britániou, ktorého hosťom bol generálny manažér Dukly Trenčín Branko Radivojevič?

Moderátor Stanislav Benčat ho podpichol, že brankár Ben Bowns je voľný a Trenčanom by sa do tímu hodil. Dnes sa táto skutočnosť potvrdila.

„Stále hľadáme v Dukle brankára. Budeme ho sledovať ďalej a uvidíme,“ pousmial sa Radivojevič po zápase s Veľkou Britániou.

To sa písal 23. máj. O tri týždne neskôr je Bowns novou posilou Dukly.

„Rokovali sme s ním už počas šampionátu. Hádam nás nesklame a bude dobrý. Ak sa tak stane, máte províziu,“ napísal nám dnes Radivojevič a pridal niekoľko smajlíkov.

„Neviem sa už dočkať momentu, kedy prídem na Slovensko a oblečiem si žlto-červený dres Dukly. O Trenčíne som počul samé skvelé veci. Teším sa na fanúšikov, atmosféru, ale aj krásne mesto. Verím, že spoločne vyhráme veľa zápasov,“ odkázal vo videu 30-ročný brankár, ktorý na nedávnom svetovom šampionáte v Rige nastúpil na šesť zápasov a mal vyše 91% úspešnosť zákrokov.

Jeho doterajšia kariéra sa odvíjala najmä na Britských ostrovoch, v ročníku 2020/2021 si v drese Grazu vyskúšal medzinárodnú IHL.

Dlhodobo reprezentuje Veľkú Britániu, na uplynulých MS v Rige nastúpil na šesť zápasov, v ktorých mal 91 % úspešnosť zásahov.

V novom pôsobisku vytvorí brankársku dvojicu s Michalom Valentom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Sportnet to privolal. Britský hrdina MS Bowns mieri do Trenčína!