Pačinda Medzevčanov pozná. Prvoradý je postup, vraví

Košičan Erik Pačinda. Patrí medzi najlepších hráčov Dunajskej Stredy.
Košičan Erik Pačinda. Patrí medzi najlepších hráčov Dunajskej Stredy. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|18. okt 2017 o 00:00

Dunajská Streda neplánuje šetriť hráčov.

MEDZEV. V stredu vypukne v Medzeve veľký futbalový ošiaľ. Domáci štvrtoligista privíta v osemfinále Slovnaft Cupu fortunaligovú Dunajskú Stredu.

Predpokladá sa rekordná divácka kulisa. Predchádzajúce medzevské skazy Senice a Trenčína sledovalo 600, resp. 1 000 priaznivcov.

O favoritovi stredajšieho stretnutia niet najmenších pochýb.

Dunajská Streda patrí momentálne medzi špičku slovenskej futbalovej scény, v najvyššej súťaži jej patrí tretie miesto, so šesťbodovou stratou na vedúcu Trnavu a jednobodovým mankom na druhý Slovan.

„Pre nás je to povinná jazda. Nehodláme nič nechať na náhodu, nastúpiť by sme mali v plnej sile. Máme nejaké zranenia, tak uvidíme, ako to tréner vyskladá. Šetriť ale neplánuje nikoho. Do zápasu ideme s jasným cieľom – vyhrať,“ zvestoval nám Erik Pačinda, ofenzívny ťahúň FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Medzevské skalpy Senice i Trenčína sú pre tím zo Žitného ostrova dostatočným mementom.

„Sme si vedomí toho, že súper má vo svojom kádri kvalitných hráčov so skúsenosťami z vyšších súťaží, preto nemôžeme a nechceme naozaj nič podceniť,“ povedal Pačinda rezolútne.

Dunajskostredčania absolvovali v utorok ranný tréning v domácich podmienkach a po spoločnom obede vyrazili na východ Slovenska. Ubytovali sa v Košiciach a v stredu naberú smer Medzev.

Na štadióne budú nepochybne skôr ako niektorí domáci hráči, ktorých „limitujú“ civilné povolania...

Futbalisti Medzeva sa radujú po postupe v Slovnaft Cupe: fotogaléria

17.10.2017

Pred zrakmi rodiny i známych

Pre Erika Pačindu, ale i jeho spoluhráča v dunajskostredských službách, Tomáša Huka bude mať zápas v Medzeve zaujímavú príchuť.

Ako odchovanci košického futbalu sa predstavia neďaleko svojho rodiska.

Z východoslovenského pohľadu sú v tíme DAC zaujímaví aj český brankár Patrik Macej, známy najmä z pôsobenia v Michalovciach a Nigérijčan Musefiu Ashiru, ktorý si dobré meno urobil pred rokom počas krátkej anabázy v Prešove.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pačinda Medzevčanov pozná. Prvoradý je postup, vraví