Otec jej nekúpil koňa. Tak prešla Filipová na kickbox

Peter Onuščák a košické medailistky z ME.
Peter Onuščák a košické medailistky z ME. (Autor: archív)
Patrik Pavelka|25. okt 2018 o 00:00

Slovensko na európskom šampionáte kickboxerov reprezentovali siedmi Košičania.

BRATISLAVA. Slovensko na európskom šampionáte kickboxerov v Bratislave reprezentovali aj siedmi Košičania, ktorí dosiahli úspešné výsledky.

Slovenskí reprezentanti v kickboxe si na ME v bratislavskej Hant Aréne vybojovali za účasti 494 pretekárov z 35 krajín dovedna osem medailí (bilancia 4 – 2 – 2).

V tejto konkurencii štartovala 29-členná slovenská výprava, v ktorej boli aj Košičania Veronika a Lucia Cmárové, Alexandra Filipová, Veronika Petríková, Miroslav Smolar, Michal Stričík a Martin Navrátil.

Zvrátila to na konci

O štyri slovenské kovy najcennejšieho lesku sa okrem iných postarali v rámci vydareného galavečera aj Košičanky V. Cmárová v low kicku do 65 kg a Filipová v low kicku do 70 kg.

Slovenská výprava získala tiež dve striebra – jedno zavesili na krk L. Cmárovej v K1 do 60 kg.

Veronika Cmárová vo finálovom ringu triumfovala nad Chorvátkou Marijou Bodačovou tesne 2:1.

„Bezprostredne po finálovom zápase som sa bála, či mi tréneri nepovedia, že som prehrala. Pokyny na konci však nasvedčovali tomu, že som vyhrala, ale stále som si nebola istá, pretože nebol to zďaleka môj najlepší výkon a súperka bola dobrá. Som rada, že som to zvrátila na konci a podarilo sa mi vyhrať,“ prezradila krátko po úspešnom finále v Hant Aréne.

A čo tento titul pre Veroniku znamená?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Otec jej nekúpil koňa. Tak prešla Filipová na kickbox