Odveta semifinále - Šaľa - Petržalka - súhrn, hlasy

SITA|21. apr 2004 o 18:21

ŠAĽA 21. apríla (SITA) - Druhým finalistom Slovenského pohára vo futbale sa stala Artmedia Petržalka, ktorá v odvetnom semifinálovom stretnutí vyhrala na ihrisku druholigovej Šale 3:0. Prvé vzájomné meranie ...

ŠAĽA 21. apríla (SITA) - Druhým finalistom Slovenského pohára vo futbale sa stala Artmedia Petržalka, ktorá v odvetnom semifinálovom stretnutí vyhrala na ihrisku druholigovej Šale 3:0. Prvé vzájomné meranie síl sa skončilo tiež víťazstvom Petržalky (3:1). Vo finálovom stretnutí Slovenského pohára sa 8. mája v Dunajskej Strede stretnú Petržalčania s druholigovými Ličartovcami, ktoré nečakane vyradili Spartak Trnava.


Slovenský pohár - semifinále - odveta:


Slovan Duslo Šaľa - Artmedia Petržalka 0:3 (0:1) - prvý zápas 1:3, do finále postúpila Petržalka

Góly: 7. Pinte, 47. G. Straka, 82. Zárecký, ŽK: 66. M. Masný (Šaľa), rozhodovali: Stredák - Jančovič, Cuninka, 2153 divákov


Zostavy:

Šaľa: Valenský (57. Papanek) - Sokol, Klusa, J. Molnár - P. Kováč, Lalák, Holmík, Mik. Lörinc (63. Simonides), Čirik - Andódi, Mar. Vyskoč (63. M. Masný)

Petržalka: Kollár - Maixner (65. Zárecký), Borbély, Burák, J. Ďurica - Suchánek, J. Kozák (77. Hanc), G. Straka, Pinte (69. Šotlis) - M. Kozák, Mikulič


Odvetné stretnutie lepšie začala Petržalka. V 6. min mieril Ján Kozák len do stredu domácej bránky, no o minútu neskôr sa už účastník Corgoň ligy ujal vedenia. Pri centri Miroslava Kozáka z pravej strany zaváhal šaliansky gólman Valenský a Pinte poľahky poslal loptu hlavou do siete. Náskok hostí mohli po nedorozumení obrancov Dusla zvýšiť v 19. min najskôr Suchánek a po ňom Straka, ale ich pokusy zblokovali domáci futbalisti. Aj v ďalšom priebehu prvého polčasu mala viac z hry Artmedia, v drese ktorej bol strelecky aktívny najmä J. Kozák. Na kopačkách zverencov trénera Jána Rosinského bolo príliš veľa nervozity a nepresností. V 40. min sa im však z ničoho nič podarilo prečíslenie, na pravej strane unikol Kováč, ktorý však namiesto prihrávky úplne voľnému Lörincovi zakončil brejk strelou len do gólmana Kollára. S jednogólovým náskokom tak do kabín odchádzali hostia. Šaľa zaspala úvodné minúty po zmene strán. Z prvej vážnejšej akcie druhého polčasu posunul Suchánek loptu Strakovi, ktorý z 20 m ľavačkou prekonal Valenského a poslal favorita do dvojgólového vedenia. Domáci sa snažili výsledok aspoň skorigovať, Holmík však trafil z priameho kopu len múr a striedajúci Masný hlavičkoval nepresne. Na druhej strane predviedol technickú parádu Ján Kozák, ktorého lob skončil na brvne. Definitívnu podobu výsledku stanovil v 82. min Petržalčan Zárecký, keď po individuálnej akcii prenikol až do šestnástky a obstrelil náhradného brankára Šale Papaneka.


Hlasy:

Ján Rosinský (tréner Šale): "O vývoji duelu rozhodol prvý gól, respektíve z našej strany nevydarené úvody oboch polčasov. Inkasovali sme už v 7. min, čím sme posadili súpera na koňa. Petržalka dominovala prakticky celý zápas. My sme sa až v záverečnej desaťminútovke dostali do šancí. Absencia štyroch hráčov sa pre naše mužstvo ukázala ako citeľná. Chýbali najmä ich skúsenosti a organizačné schopnosti v hre. Pod výsledok sa podpísala aj chyba brankára."


Michal Hipp (tréner Petržalky): "V príprave na dnešnú odvetu som mojim zverencom povedal, aby utorkový semifinálový duel Trnavy s Ličartovcami bol pre nich motiváciou a zároveň aj výstrahou. Zároveň som ich upozorňoval na prostredie, keďže Šaľu dobre poznám a v druhej lige podáva dobré výkony. Očakávali sme zo strany domácich tlak najmä v úvodných minútach, no my sme chceli súpera zaskočiť tiež na začiatku. To sa nám aj podarilo. Dali sme rýchly gól a v ďalšom priebehu sme už držali opraty zápasu v rukách. Myslím si, že naše víťazstvo i postup sú zaslúžené."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Odveta semifinále - Šaľa - Petržalka - súhrn, hlasy