Róbert Kovaľ sa vracia do Michaloviec

Róbert Kovaľ sa po štyroch rokoch vracia do známeho prostredia.
Róbert Kovaľ sa po štyroch rokoch vracia do známeho prostredia. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|26. jan 2018 o 17:52

Prichádza na hosťovanie z českej Dukly Praha.

MICHALOVCE. Káder po jeseni deviateho tímu našej najvyššej futbalovej súťaže sa rozrástol o jedného staronového hráča.

Do MFK Zemplín Michalovce sa po štvorročnej odmlke vracia Róbert Kovaľ, ktorý do známeho prostredia prichádza na polročné hosťovanie z FK Dukla Praha.

Do konca sezóny

Humenský rodák opustil michalovský klub počas zimnej prestávky sezóny 2013/14, teda v čase, kedy žlto-modrí ešte pôsobili v druhej lige.

O necelý mesiac si môže dres Zemplínčanov premiérovo obliecť aj medzi slovenskou elitou.

„S vedením Dukly sme sa dohodli na podmienkach jeho polročného hosťovania v našom klube. Tešíme sa, že sa vracia do našich farieb. Robo bude v jarnej časti pre náš tím prínosom. K mužstvu sa pripojí v sobotu na sústredení v Poľsku,“ uviedol predseda predstavenstva MFK Zemplín Štefan Laurinčík.

Kovaľ za pražský celok odohral v najvyššej českej súťaži spolu 17 zápasov, v ktorých zaznamenal jeden gól.

Riešia ďalších hráčov

Po poľskom útočníkovi Dawidovi Kurminowskom je tento 24-ročný šikovný stredopoliar druhou zimnou posilou Michaloviec. Vedenie klubu intenzívne pracuje aj na ďalších nových hráčoch.

„Na spadnutie je príchod jedného defenzívneho záložníka, keďže Jakub Grič zamieril do Noweho Saczu. Riešime aj ďalších hráčov, lebo topánka nás tlačí na krajoch aj v útoku. Verím, že niekoho z vytypovaných adeptov sa nám ešte podarí dotiahnuť,“ doplnil Laurinčík.

Zemplínčania dnes odcestovali na herné sústredenie do poľského mestečka Ustroň, v rámci ktorého odohrajú tri prípravné zápasy.

S Baníkom Ostrava (v sobotu o 14. hodine), Třincom (v utorok o 11.30 hod.) a Górnikom Zabrze (v sobotu 3. februára o 12. hodine). RÓBERT ANDREJOV

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Róbert Kovaľ sa vracia do Michaloviec