Plný autobus, dymovnice na ihrisku. Pravenec sa zapísal do histórie

Radosť víťazov.
Radosť víťazov. (Autor: Ladislav Szibilla)
Ivan Mriška|6. júl 2022 o 19:23

Finálový súboj sledovalo štyristo divákov.

LEHOTA POD VTÁČNIKOM. Futbalový štadión v Lehote pod Vtáčnikom hostil finálový zápas pohára ObFZ Prievidza.

Do finále novovzniknutej súťaže sa dostali hráči TJ Družstevník Horná Nitra Nedožery-Brezany a čerstvý majster šiestej ligy MTJ Pravenec.

Premočený terén

Od úvodu sa hralo na premočenom teréne, s ktorým sa obe mužstvá ťažko vyrovnávali. Do kabín sa šlo za bezgólového stavu 0:0.

Po zmene strán sa v 78. minúte ujal vedenia Pravenec, keď sa z priameho kopu presadil Peter Gajdoš – 0:1.

Nedožery-Brezany sa pokúšali o vyrovnanie, no v 86. minúte pečatil triumf Pravenca striedajúci Roman Krč - 0:2.

MTJ Pravenec tak v krátkom slede získal druhú trofej. Okrem šiestej ligy triumfoval aj v pohári ObFZ Prievidza.

„Ziskom pohára sme sa zapísali do histórie. Sme úplne prvý klub, ktorý ho vyhral a navyše sme získali double,“ spokojne vravel skúsený hráč MTJ Pravenec, 42-ročný Branislav Gandel.

Autobus z Pravenca

Súboj sledovalo približne štyristo divákov. Finále viedli rozhodcovia Jaroslav Ficel s asistentmi Tomášom Nagyom a Miroslavom Dzinom.

„I keď sú Nedožery-Brezany z nižšej súťaže, vedeli sme, že to bude ťažký zápas. A to sa potvrdilo. Hoci sme mali hernú prevahu a viac šancí, natrápili sme sa. Všetko však dopadlo na výbornú, mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom,“ dodal.

MTJ Pravenec.
MTJ Pravenec. (Autor: Ladislav Szibilla)

Trofej víťazom odovzdával predseda ObFZ Prievidza Anton Laco. Na trávniku striekalo šampanské a strieľali dymovnice v klubových farbách víťaza.

„Z Pravenca náš prišlo podporiť množstvo fanúšikov, plný autobus. Aj preto sme veľmi radi, že sa nám podarilo zvíťaziť. Je to veľký moment a som rád, že som ho zažil ešte ako hráč,“ povedal Gandel, ktorý v Pravenci tiež trénuje žiakov.

Kraj hrať nebudú

MTJ Pravenec je víťazom šiestej ligy ObFZ Prievidza, a tak dostal právo štartu v VI. lige Sever. V krajskej súťaži ZsFZ sa však nepredstaví.

„Hlavným dôvodom je cestovanie. Veľa chalanov pracuje mimo Prievidze, čo je problém. Vekový priemer mužstva je 35 rokov, čo tiež nie je ideálne. Keď prídu mladí chlapci, viem si kraj predstaviť skôr,“ vysvetlil.

Cez víkend čakajú hráčov, funkcionárov a fanúšikov Pravenca veľké oslavy.

„Double tento rok nezískal ani Slovan. Je len málo klubov, ktorým sa to podarí. Ide o výnimočný moment, ktorý treba poriadne osláviť,“ s úsmevom uzavrel Branislav Gandel z MTJ Pravenec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Plný autobus, dymovnice na ihrisku. Pravenec sa zapísal do histórie