17.02.2022 00:00
Deň 13
Peking 2022
Koniec

Mikaela Shiffrinová opäť zlyhala. Mala som plán a zase to nevyšlo, smúti

Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|17. feb 2022 o 07:10 (aktualizované 17. feb 2022 o 09:27)

Američanka prvýkrát nezískala individuálnu medailu.

PEKING. Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová nedokončila slalom v rámci alpskej kombinácie a opäť nezíska medailu na ZOH 2022 v Pekingu.

V Číne vyšla v individuálnych súťažiach medailovo naprázdno. Poslednú šancu bude mať v tímovej súťaži, ktorá je na programe v sobotu.

Na identickom mieste následne zlyhala aj jej krajanka Keely Cashmanová, pridala sa aj Isabella Wrightová. Do cieľa tak neprišla žiadna Američanka, hoci slalomovú trať staval Shiffrinovej americký tréner Mike Day.

Slalom nedokončilo až osem lyžiarok, medzi nimi aj Francúzka Romane Miradoliová.

Shiffrinová ako úradujúca svetová šampiónka v kombinácii a obhajkyňa striebra však v Pekingu nedokončila už tretiu súťaž, keď po vypadnutiach v prvých kolách obrovského slalomu aj špeciálneho slalomu neprišla do cieľa ani v slalome do kombinácie.

V jednej z bránok príliš zatlačila do lyží, vyšla mimo línie a napriek veľkej snahe sa nedokázala vrátiť do trate. Jej najlepším individuálnym umiestnením v Pekingu zostane deviate miesto v super-G, v zjazde skončila osemnásta.

"Išla som rýchlo a správnym smerom, ale príliš som sa zasekla v dvojitej vlásočnici. Opäť som sa nedostala do cieľa a na týchto ZOH som nedokončila asi 60 percent zo všetkých pretekov, ktoré som nedokončila v celej kariére.

Necítila som tlak, bola som uvoľnená a oddýchnutá. Mala som plán, sústredila som sa len na dobré lyžovanie a aj tak to zase nevyšlo," povedala 26-ročná Američanka pre agentúru AFP.

Hoci bola po piatich lyžiarkach na priebežnom prvom mieste Ester Ledecká, Češka sa napokon z medaily netešila.

Zlato obhájila Švajčiarka Michelle Gisinová, striebro získala jej krajanka Wendy Holdenerová. Bronz patrí Talianke Federice Brignoneovej. Ledecká skončila štvrtá.

Gisinovú, ktorá si v Číne predtým vybojovala bronz v super-G, mrzelo, že Shiffrinová chýbala v boji o medaily: "Veľmi rada by som s ňou súperila o zlato," povedala po pretekoch.

"Nemyslela som si, že po troch intenzívnych týždňoch v dejisku ZOH bude v mojich silách takáto slalomová jazda. Po zjazde som nemala byť za Mikaelou a Wendy, takže som potrebovala odovzdať maximum. Teší ma, že sa mi to podarilo," dodala 28-ročná Gisinová.

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Alpské lyžovanie»Mikaela Shiffrinová opäť zlyhala. Mala som plán a zase to nevyšlo, smúti