Čižmár: Hráči už nepozerajú na Trebišov ako na niečo zaostalé na konci sveta

Martin Čižmár.
Martin Čižmár. (Autor: Osobný archív)
Jakub Bobovič|21. feb 2022 o 19:30

Počas zimnej prestávky posilnili mužstvo aj trénerský tím.

TREBIŠOV. Začiatok jarnej časti druhej futbalovej ligy je za rohom. Na jej úvod sa intenzívne pripravujú aj v Trebišove.

Hneď na úvod šesťbodový zápas

Priebežne desiate mužstvo druholigovej tabuľky vycestuje v rámci prvého jarného kola, ktoré je na programe už tento víkend, na ihrisko Dubnice.

Z pohľadu Slavoja pôjde o nesmierne dôležité stretnutie, keďže Dubnica sa nachádza v tabuľke tesne pod ním.

Stretnutie je možné označiť aj ako šesťbodové. Slavoj v prípade výhry odskočí Dubnici na rozdiel desiatich bodov, v prípade prehry bude rozdiel medzi týmito doma mužstvami iba štvorbodový.

Uvedomujú si to aj v Trebišove, ktorý v generálke na jarnú časť, na domácom ihrisku podľahol Humennému 1:2.

"S prípravou na odvetnú časť sezóny sme spomedzi druholigových mužstiev začali ako prvý. Mali sme dostatok času na to, aby sme sa adekvátne pripravili.

Či už čo sa týka zapracovania nových hráčov, alebo hernej stránky, nielen na prvý zápas proti Dubnici, ale na celú jarnú časť," vraví na úvod športový riaditeľ klubu Martin Čižmár.

V kádri Slavoja nastalo počas zimnej prestávky niekoľko zmien.

"Myslím si, že najmä príchodom trojice Filipiak, Casado, Černák sme nabrali na sile. Káder je kvalitnejší. Spoločne s našimi hráčmi, ktorých radíme medzi opory, ako sú Ilinjo, Danko či Begala, je to vidieť aj v tréningovom procese.

Konkurencia je výborným motivačným faktorom. Platí to pre zápasy aj tréningy. A my sme ju príchodom nových hráčov zvýšili," dodáva.

Výmena legionárov na brankárskom poste

Podľa Martina Čižmára je mužstvo príchodom nových hráčov kvalitnejšie a tiež vyzretejšie. Kým Casado a Černák majú bohaté skúsenosti s najvyššou súťažou, Filipiak to v minulosti skúšal v talianskom Udinese.

Jednou z posíl mužstva pre jarnú časť súťaže by sa mal stať aj slovinský brankár Marko Deronja, ktorý má nahradiť odchádzajúceho Martina Melichara, ktorý sa rozhodol pre návrat domov do Příbrarmi.

"Zo strany Martina Melichara to bolo pre nás nečakané rozhodnutie, ale berieme to ako realitu, súčasť športového života. Momentálne sme vo finálnej fáze dohody s Markom Deronjom. K dobru však máme ešte takmer týždeň," vraví ďalej Čižmár, ktorý načrtol aj ciele mužstva pre jarnú časť súťaže.

"Chceme si udržať druholigovú príslušnosť aj pre budúcu sezónu. Ďalším spoločným cieľom, je posúvať Trebišov v druholigovej tabuľke smerom nahor, či už sa bavíme o krátkodobom, alebo dlhodobom období.

Naše mesto je športovým mestom. Rovnako ako nám v klube aj mestu záleží na rozvoji futbalu. Osobne si myslím, že všetky hlavné športy v našom meste, berúc do úvahy futbal, hokej a hádzanú, napredujú.

Bez pomoci samosprávy by to však bolo len veľmi náročné, keďže podpora zo strany štátu nie je taká veľká, ako v okolitých krajinách, čo je veľkou škodou najmä pre rozvoj mládeže," dodáva ďalej Čižmár, ktorý odpovedal aj na našu otázku, kto sú jeho favoriti na postup do Fortuna ligy:

"Na postup mám troch favoritov. Sú nimi Banská Bystrica, Podbrezová a Košice. Osobne by som si želal, keďže som východniar, aby jedným z postupujúcich mužstiev boli Košice. Myslím si, že medzi elitu právom patria a čo je dôležité, po všetkých stránkach majú vytvorené podmienky na účasť v najvyššej súťaži."

Zrekonštruovali šatne

Okrem zmien v mužstve a realizačnom tíme, ktorý posilnil bývalý slovenský reprezentant Ján Novák, nastali zmeny aj na trebišovskom futbalovom štadióne. Klub zrekonštruoval šatne a priestory pre hráčov.

"Som maximalista. Tak ako každý, aj ja mám svoje ciele a jedným z nich je posunúť klub na vyššiu úroveň. Ako hráč som videl, ako to chodí v iných kluboch, či už u nás, alebo v zahraničí. Taktiež som videl, aké majú hráči k dispozícii podmienky. Rád by som časom vytvorili pre našich hráčov, hoci účinkujeme v druholigovej súťaži, prvoligové podmienky.

Som odchovancom klubu a veľmi mi záleží na tom, akým smerom sa ďalej bude uberať. Čo sa týka priestorov, okrem tých našich sme zrekonštruovali aj šatňu pre hostí či rozhodcov. Čo je pre nás dôležité, hráči to vnímajú.

Nepozerajú už na Trebišov, ako na niečo zaostalé na konci sveta. Nové priestory sú pre nás zároveň aj dobrou reklamou a nielen čo sa týka klubu, ale aj mesta," dodal na záver Čižmár.

Súpiska a zmeny v mužstve

Brankári: Dráb, Deronja (v riešiení)

Obrancovia: Ilinjo, Rokyta, Krajňak, Matta, Bajtoš, Šimko, Maguľák, Filipiak

Stredopoliari: Danko, Begala, Sitarčík, Digoň, Casado, Rusnák ml.

Útočníci: Silva Santos, Belko, Straczek, Rypák, Pálfi, Černák

Príchody: Deronja - FC Hegelmann, Maguľák - Prešov, Filipiak - Ružomberok, naposledy Bardejov, Casado - Michalovce, Černák - Humenné

Odchody: Melichar - Příbram, Repiský - Nová Baňa, Seb. Jurčišin - Bardejov, Košuda, Verčimák - Vranov nad Topľou, Kuba - Poprad, Jinjolava - Ukončenie spolupráce

Výsledky v príprave: Trebišov - Humenné 1:2, Košice - Trebišov 2:0, Trebišov - Lipany 4:3, Žilina B - Trebišov 1:1, Michalovce - Trebišov 3:2, Trebišov - Spišská Nová Ves 4:0.

Najlepším strelcom v príprave bol so 4 gólmi Roland Černák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Čižmár: Hráči už nepozerajú na Trebišov ako na niečo zaostalé na konci sveta