Majoroš: Boli to prísne a podobné červené karty

Z ihriska sa porúčal obranca Morgan.
Z ihriska sa porúčal obranca Morgan. (Autor: FACEBOOK FC VSS)
Daniel Dedina|3. apr 2017 o 16:39

Futbalisti VSS Košice šli do Dolnej Ždane pre tri body, napokon boli spokojní s jedným.

KOŠICE. Líder druhej ligy VSS Košice šiel do Dolnej Ždane, kde svoje zápasy hráva FK Pohronie, s úmyslom vyhrať. Nakoniec bol spokojný aj s bodom za remízu 0:0.

Dohrával totiž bez dvoch vylúčených hráčov.

KOŠICE. Duel úvodného nadstavbového kola skupiny o postup v druhej futbalovej lige medzi Pohroním a košickým VSS bol jasným príkladom toho, ako sa priebeh zápasu dokáže razom zvrtnúť.

V prvom dejstve boli aktívnejší futbalovejším dojmom pôsobiaci hostia. Po zmene strán však v rozpätí desiatich minút videli červené karty hneď dvaja Košičania.

Najprv v 68. min obranca Morgan, po ňom v 77. min brankár Kotěra. Prioritou pre hostí tak zostalo udržanie bezgólového stavu až do konca, čo sa im podarilo.

„Dve červené karty samozrejme ovplyvnili zápas i naše ambície bodovať naplno. Od začiatku sme boli dominantní, kombinačnejší, hru sme mali pod kontrolou. Dokázali sme si vypracovať aj niekoľko šancí, tie sme ale nepremenili. Aj po vylúčení Morgana som stále veril, že sa strelecky dokážeme presadiť. Bohužiaľ, prišlo druhé vylúčenie, po ktorom sme sa už do útočnej fázy veľmi nedostávali. Chlapcom patrí vďaka za to, že sme s len ôsmimi hráčmi v poli dokázali stretnutie doviesť do remízového konca. Za týchto okolností musíme akceptovať aj jeden bod a ísť postupnými krokmi ďalej,“ vrátil sa k zápasu s Pohroním, ktoré zapadlo do rámca gólovo chudobného prvého kola, tréner VSS Košice Jozef Majoroš.

Museli zastaviť striedanie

Obom červeným kartám predchádzali podľa košického trénera podobné až identické situácie.

„Boli to nakopnuté lopty za našu obranu. V prvom prípade bolo posúdenie veľmi prísne. Kotěra už mal loptu vo svojej moci, keď možno pätnásť metrov od neho došlo k stretu dvoch hráčov. Potom náš brankár vybiehal opäť na loptu, súperov hráč sa jej ešte stihol dotknúť, došlo k zrážke a rezultovala z toho druhá červená karta,“ hovoril Majoroš.

Východniari boli nútení v záverečných dvadsiatich minútach preskupiť rady. V 70. min sa na trávnik dostal Peter Šinglár, ktorý mal do tímu hostí vniesť potrebný pokoj v zadných radoch a svojimi skúsenosťami pomôcť ukočírovať zápas.

„Mali sme už pripravené iné striedanie. Do hry mal ísť Kubo Bavoľár, s cieľom trocha oživiť našu hru. Štvrtý rozhodca už bol nachystaný, ale v tej chvíli dostal Morgan červenú kartu a museli sme na to zareagovať. Na kraj obrany sme posunuli Biliča a 'Šingi' šiel na pozíciu stopéra.“

Gregu trápil sval

Kým prevaha jedného hráča vo futbale neraz veľa neznamená, hrať o dvoch viac je už niečo iné.

Košičanov preto tešilo, že súpera dokázali aj napriek tomu udržať na uzde a ani v závere ho nepustili do výrazného tlaku.

„Sily nám už v posledných minútach pochopiteľne ubúdali. Domáci zahrávali dva rohy a dvakrát vystrelili z približne dvadsiatich piatich metrov vysoko nad bránu. Výraznú gólovú príležitosť si ani v tomto úseku hry nevypracovali,“ vravel kormidelník VSS.

Keďže obaja previnilci, Morgan i Kotěra, videli od rozhodcu Pavlíka červenú kartu z voleja, bez predchádzajúceho žltého napomínania, dá sa s najväčšou pravdepodobnosťou očakávať, že vyfasujú viac než len jednozápasový trest.

Cez polčas musel navyše odstúpiť z hry stredopoliar Patrik Grega, ktorého do druhého polčasu nepustilo zranenie.

„Paťo sa sťažoval na svalové zranenie. Po zápase však vravel, že sa cíti celkom dobre. Dnes (včera, pozn. red.) ho čaká vyšetrenie, ktoré ukáže, či s ním budeme môcť počítať v ďalšom zápase,“ dodal J. Majoroš.

Najbližšie sa hráči VSS predstavia doma, v nedeľu privítajú Nitru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Majoroš: Boli to prísne a podobné červené karty