Loky hostí Brazílčanov zo Šamorína

Premiérový gól Róberta Jana po návrate do Lokomotívy na body nestačil.
Premiérový gól Róberta Jana po návrate do Lokomotívy na body nestačil. (Autor: facebook MFK Skalica)
Daniel Dedina|6. apr 2018 o 00:00

Lokomotíva Košice konečne odohrá súťažný zápas na domácej pôde.

KOŠICE. Fanúšikovia Lokomotívy sa dočkali, ich mužstvo po vyše štyriapolmesačnom pôste odohrá súťažný zápas na domácej pôde.

Košický celok privíta v piatkovom stretnutí 23. kola II. ligy Šamorín, úvodný výkop je o 16.30 hod.

Na domácu premiéru v jarnej časti, ktorá sa podarí až na tretí pokus (duel s Trebišovom bude Lokomotíva dohrávať 10. apríla a s Novým Mestom nad Váhom 2. mája), sa už tešia nielen diváci, ale aj samotní hráči.

„Konečne hráme doma. Pre spoluhráčov je to po takmer piatich mesiacoch, pre mňa o čosi viac, takže sa na to teším dvojnásobne. Sme si vedomí toho, že ak chceme naplniť náš cieľ, predovšetkým doma nesmieme strácať body. Súperovi chceme dať pocítiť našu silu,“ povedal na úvod Róbert Jano, ktorý sa v zime vrátil do Lokomotívy po polročnom pôsobení v druholigovom maďarskom Gyirmóte.

Na ihrisku už aj trénovali

Košičania si už ihrisko v Družstevnej pri Hornáde, ktoré pri vrtochoch počasia v uplynulých týždňoch dostalo poriadne zabrať, vyskúšali v tréningovom procese.

„Párkrát sme na ňom trénovali. Zodpovední ľudia sa snažili odviesť maximum. Ak to porovnám napríklad so zápasom v Komárne, tak si myslím, že ihrisko je v celkom dobrom stave. Dúfam, že do piatkového popoludnia sa stav terénu ešte zlepší, čo by vyhovovalo nášmu štýlu hry,“ zaželal si Jano.

Pripomeňme, že druholigový zápas sa v Družstevnej hral naposledy ešte 17. novembra 2017, teda pred 140 dňami. Zverenci Alberta Rusnáka v ňom podľahli Popradu.

Dnes sa Lokomotíve postaví do cesty Šamorín, ktorý sa na jar solídne rozbehol. V štyroch zápasoch získal sedem bodov, naprázdno vyšiel len v Žiline.

Naposledy doma remizoval s lídrom zo Serede, hoci hral polhodinu o jedného hráča menej. V tabuľke sa Šamorínčania odpichli od zostupového pásma, aktuálne im patrí 11. priečka.

„Nebudem prezrádzať veci, ktoré sme si v týždni o hre súpera povedali. Detailne Šamorín nesledujem, sústredím sa vždy v prvom rade na seba a svoj výkon. Na každý jeden zápas sa pripravujeme maximálne zodpovedne a inak to nie je ani v tomto prípade,“ poznamenal 24-ročný útočník pred súbojom s tímom, ktorý spolupracuje so slávnym brazílskym Fluminense a v jeho kádri sa nachádza až pätica hráčov z krajiny kávy a samby.

Verí, že prvým gólom napätie pominulo

Róbert Jano si minulý týždeň v Skalici otvoril tohtosezónny strelecký účet na Slovensku. Lokomotíve ale jeho gól nestačil, v priamom súboji tímov z čela tabuľky o náskok prišla a prehrala 1:2.

„Najradšej by som skóroval v každom zápase. Čo sa týka súboja v Skalici, znie to síce ako klišé, ale môj gól by som určite vymenil za tri body. Našu prehru neodvrátilo ani to, že som sa presadil, preto som bol po zápase veľmi sklamaný.“

Od dvadsaťgólového kanoniera z minulej sezóny sa očakáva, že bude strieľať góly ako na bežiacom páse.

O to viac, že súťaž speje do rozhodujúcej fázy a Lokomotíve sa, s výnimkou duelu s Interom Bratislava, v koncovke v poslednom období príliš nedarí. Nezväzuje to košickému snajperovi nohy?

„Trošku áno, okolie mi to často pripomína. Verím, že práve zásahom do siete Skalice sa napätie trocha uvoľnilo a už to bude v poriadku,“ myslí Jano pozitívne.

Program 23. kola II. ligy

Piatok

o 16.30 hod.: Lok. Košice – Šamorín, Sp. N. Ves – Trebišov,

17.30 hod.: Poprad – Podbrezová B,

18.00 hod.: Pohronie – Komárno.

Sobota

16.30 hod.: Bardejov – Skalica, Zvolen – Inter, L. Mikuláš – N. Mesto n/V.

Nedeľa

16.30 hod.: Sereď – Žilina B

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Loky hostí Brazílčanov zo Šamorína