Lokomotíva zlyhala v koncovke, o minikrízu vraj nejde

Napriek prehre vo Zvolene zostali futbalisti Lokomotívy Košice na čele druholigovej tabuľky.
Napriek prehre vo Zvolene zostali futbalisti Lokomotívy Košice na čele druholigovej tabuľky. (Autor: ilustračné - fclokomotiva.sk)
Daniel Dedina|11. nov 2017 o 21:00

Zvolenu podľahli v 16. druholigovom kole 0:1.

KOŠICE. Košičania zaknihovali tretiu prehru v sezóne. Zvolenu podľahli v 16. druholigovom kole 0:1.

Futbalisti Lokomotívy sa zo stredného Slovenska vracali naprázdno. Cítili, že v zápase mali na viac.

„Dovolili sme si priveľký luxus v podobe nevyužitých príležitostí. Najmä Karaš a Serečin sa mohli, ako sa vraví, spýtať brankára, kam to chce. Boli to stopercentné možnosti, ktoré musíte premeniť, inak vás súper vytrestá. To sa aj potvrdilo. Zvolen využil našu chybu a skóroval,“ bilancoval priebeh sobotňajšieho stretnutia tréner Lokomotívy Albert Rusnák.

Zvolenčania gólovo udreli hneď po prestávke. V 49. min sa Hrebík trocha krkolomne dostal cez Dického a prekonal Brédu.

Hoci hostia mali ešte dostatok času na odpoveď, vyrovnať sa im už nepodarilo.

„Mrzí to dvojnásobne, pretože náš výkon nebol zlý. Na ťažkom a premočenom teréne sme dokázali dobre kombinovať, hráčom nemáme veľmi čo vyčítať. Akurát koncovku. V nej sme zlyhali, a to nás stálo tri body,“ vravel vyrovnaným hlasom košický lodivod.

Chýba klasický ´hroťák´

Lokomotíva nevyhrala tretí zápas v rade.

Po domácej remíze s Pohroním nasledovala deľba bodov aj v Spišskej Novej Vsi a najnovšie prišla prehra vo Zvolene.

Ide o najdlhšie čakanie košického celku na víťazstvo v prebiehajúcej sezóne. Reči o minikríze si ale v tábore stále vedúceho mužstva druholigového pelotónu nepripúšťajú.

„Tak by som to nenazval. Ak si vezmeme zápas s Pohroním, súper bol v druhom polčase možno dvakrát na našej polovici, kým my sme boli oveľa aktívnejší. V Spišskej sme vyťažili z minima maximum, to je pravda. Hrali sme tam len po päťku, chceli sme loptu doviezť až do brány. Prejavuje sa skutočnosť, že hráme dlhodobo bez hrotového útočníka. Ale na to sa nebudem vyhovárať. Príležitosť dostali iní hráči, zostavu rotujeme aj v ofenzíve a každým zápasom zisťujeme viac o tom, ako hráči reagujú na danú situáciu. Máme dostatočný široký káder na to, aby sme sa s tým vyrovnali,“ povedal Albert Rusnák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lokomotíva zlyhala v koncovke, o minikrízu vraj nejde