Košice vybojovali tesné víťazstvo s Liptákmi

Strelec Jakub Suja.
Strelec Jakub Suja. (Autor: TASR)
TASR|26. jan 2019 o 19:12

V závere rozhodol gól Suju.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Košickí hokejisti si v 44. kole Tipsport ligy potrebovali napraviť chuť po piatkovej prehre v Detve.

Na ľade v Spišskej Novej Vsi, kde má domovský stánok Liptovský Mikuláš, sa dlho trápili, o ich výhre rozhodol gól Suju dve minúty pred koncom.

Rozhodol Sujov teč

Košice nastúpili po piatkovej prehre v Detve 2:4 na ďalší zápas už o deň neskôr, pre Liptovský Mikuláš to bolo záverečné vystúpenie v Spišskej Novej Vsi.

Vedenia sa ujali hostia, keď v 16. minúte Suja prešiel cez modrú čiaru a zadovkou prenechal puk Slovákovi. Z jeho pokusu profitoval Nagy - 0:1.

Domáci vyrovnali o tri minúty, Uram na dva razy prekonal Škorvánka - 1:1.

Potom sa veľmi dlho hralo bez zmeny stavu, až v predposlednej minúte riadneho hracieho času odvrátil predĺženie a o všetkom rozhodol Suja, ktorý tečoval strelu Bropheyho - 1:2.

Štatistika

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HC Košice 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Góly: 19. Uram (Richard Huna, Róbert Huna) - 16. Nagy (T. Slovák, Suja), 58. Suja (Brophey, Koch).

Vylúčení: 0:5 na 2 min, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0,rozhodovali: Adamec, Soós (Maď.) - D. Konc ml., Pálkövi(Maď.), 524 divákov

Liptovský Mikuláš: Šimko - R. Suchý, Kurali, J. Nemec,Nádašdi, Mezovský, Lenďák, M. Bača, Fereta - Róbert Huna,Richard Huna, Kriška - R. Varga, A. Tamáši, Uram - J. Sukeľ, Piatka, P. Števuliak - Nechaj, Uhrík, Žiak.

Košice: Škorvánek - Šedivý, McDowell, Koch, T. Slovák, M.Dudáš, Čížek, Michalčin - L. Nagy, Suja, Spilar - P. Lušňák,Ignatuškin, Vrábeľ - Kafka, Galamboš, J. Sýkora - S. Petráš,Brophey, Klíma - Žitný.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice vybojovali tesné víťazstvo s Liptákmi