Košice si po rokoch užijú Slovenský pohár vo vodnom póle

ŠK Hornets na „čéhačku" nedávno vyhrali turnaj Cassovia open, radi by uspeli aj v Slovenskom pohári.
ŠK Hornets na „čéhačku" nedávno vyhrali turnaj Cassovia open, radi by uspeli aj v Slovenskom pohári. (Autor: facebook ŠK Hornets Košice)
Patrik Pavelka|19. sep 2019 o 13:35

Pociťujem príjemné chvenie, vraví tréner ŠK Hornets Karol Bačo.

KOŠICE. Po dlhých rokoch sa v Košiciach uskutoční Slovenský pohár vo vodnom póle mužov.

Turnaj je na programe od piatka do nedele na legendárnom kúpalisku Červená hviezda.

V pohárovej súťaži sa tento rok predstaví osem tímov rozdelených do dvoch skupín.

Obhajca titulu Slávia UK Bratislava hrá v skupine A a s ňou si zahrajú aj KVP Kúpele Piešťany, PVK Vrútky a ŠK Olympia Košice.

V skupine B sa predstavia tri košické tímy - ŠK Hornets, ŠKP Modrí Draci, Esá a KVP Nováky.

Finále je na programe v nedeľu 22. septembra od 12.30 hod.

Olympia chce vyťažiť z dobrého žrebu

Organizátorom podujatia je ŠK Hornets Košice v spolupráci s ŠK Olympia Košice.

,,Je to pre nás veľká motivácia a veľké plus, pretože doteraz sa hrala táto súťaž mimo Košíc," prezradil lodivod šiesteho tímu z uplynulej edície Slovenského pohára ŠK Olympia Košice Matúš Čiernik.

Olympia si zahrá v skupine A so starými známymi súpermi, ktorých porazila v baráži o postup do exraligy v novej sezóne, teda Vrútkami a Piešťanmi a má pred sebou veľkú výzvu v podobe zápasu s obhajcom trofeje Sláviou UK Bratislava.

„Máme relatívne dobrý žreb. Súperov poznáme, Vrútky a Piešťany sme porazili a verím, že aj po zmenách, ktoré sa udiali v našom kádri dokážeme nadviazať na dobré výsledky z uplynulej sezóny. Čo sa týka nášho kádra, dvaja kľúčoví hráči odišli, nahradili ich noví, mladí a ambiciózni chlapci. Do bránky prišiel Adam Kovařík a sú tu aj ukrajinskí hráči, ktorí sú perspektívni. Treba s nimi pracovať. Zrkadlo nám nastaví už tento ročník Slovenského pohára. Ideme do toho plní očakávania a sme hladní po úspechu," vraví Čiernik.

Bačo: Nechajme sa prekvapiť

„Mám úprimnú radosť a veľmi sa teším, že sa to celé odohrá na kúpalisku Červená hviezda. Bez ohľadu na to, ako to pre košické tímy dopadne, pociťujem príjemné chvenie. Pamätám si ešte extraligové zápasy, ktoré sme hrali v starom bazéne, ktorý mal výnimku, keďže nemal šírku akú by mal mať. Naposledy to bolo snáď niekedy v 90. rokoch a odvtedy ubehlo veľa času," prezradil svoje pocity športový riaditeľ organizujúceho ŠK Hornets Košice a zároveň lodivod sršňov Karol Bačo mladší.

Jeho zverenci budú hrať v tomto ročníku v skupine B, v ktorej sa predstavia ďalšie dva košické tímy Esá a ŠKP Modrí Draci a nepríjemné Nováky.

Verejnosť očakáva opakovanie minuloročného finále medzi ŠK Hornets a Sláviou UK Bratislava.

„Skupinu máme oveľa vyrovnanejšiu ako má Slávia UK. Z Novák síce odišiel Čaraj, ale posilnil ich Zaťovič, o ktorého kvalitách netreba doširoka rozprávať. Nám pre zmenu odišiel brankár Tomáš Hoferica, náš najlepší hráč z uplynulej sezóny. Nechajme sa teda prekvapiť, čo to prinesie," mieni Bačo ml.

Pohárové ambície budú mať aj košickí Modrí Draci.

Tí prišli z minulosezónneho kádra o trojicu Maximilián Molnár, Filip Kádár a Michal Varga, ktorí skúšajú šťastie v zahraničí.

V tíme je však po roku zasa Richard Kiernosz a z kadetského družstva tréner Róbert Kaid vytiahol ľavorukého strelca Jakuba Kolesára.

Program Slovenského pohára

Piatok 20. 9. 2019:

15.00 ŠK Hornets Košice - VK Esá Košice, 16.30 Slávia UK Bratislava - PVK Vrútky, 18.00 KVP Nováky - ŠKP Modrí Draci Košice-Staré Mesto, 19.30 KVP Kúpele Piešťany - ŠK Olympia Košice.

Sobota 21. 9. 2019:

8.00 Esá - ŠKP Modrí Draci, 9:30 Vrútky - ŠK Olympia, 11.00 ŠK Hornets - Nováky, 12.30 Bratislava - Piešťany, 15.00 Nováky - Esá, 16.30 Piešťany - Vrútky, 18.00 ŠKP Modrí Draci - ŠK Hornets, 19.30 ŠK Olympia - Bratislava.

Nedeľa 22. 9. 2019:

8.00 zápas o siedme miesto, 9.30 zápas o piate miesto, 11.00 zápas o tretie miesto, 12.30 finále .

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice si po rokoch užijú Slovenský pohár vo vodnom póle