Košičanom sa plní želanie, do Čermeľa zavíta úradujúci majster

Po zdolaní Zlatých Moraviec stojí pred Košičanmi v Slovnaft Cupe ešte väčšia výzva - majstrovská Trnava.
Po zdolaní Zlatých Moraviec stojí pred Košičanmi v Slovnaft Cupe ešte väčšia výzva - majstrovská Trnava. (Autor: Judita Čermáková)
Daniel Dedina|27. nov 2018 o 15:20

Treťoligista na problémy Trnavy nehľadí, rád by šokoval postupom do semifinále.

KOŠICE. V utorok predpoludním sme spoznali štvrťfinálové dvojice (hrá sa na jeden zápas, 13. marca 2019) jubilejného 50. ročníka Slovenského pohára vo futbale, nesúceho názov Slovnaft Cup.

Z pohľadu histórie a diváckej atraktivity je najväčším ťahákom súboj Košíc s Trnavou, dvoch bášt slovenského futbalu, držiteľov celkovo ôsmich československých či slovenských majstrovských titulov (Košice 2, Trnava 6).

Z pohľadu súčasných reálií sú karty rozdané jasne.

FC Košice, klub, ktorý vznikol len pred pol rokom a driape sa z tretej ligy vyššie, narazí na aktuálneho slovenského klubového šampióna a účastníka skupinovej fázy Európskej ligy UEFA.

Avšak v týchto dňoch sa vynárajú veľké otázniky nad ďalšou budúcnosťou Spartaka Trnava.

V slovenskom Ríme dôjde na prelome rokov k obrovskému personálnemu zemetraseniu, po jesennej časti končí elitná funkcionárska zložka, očakáva sa priškrtenie rozpočtu a minimálne na istý čas improvizovaný chod klubu.

Sovič: Trnava je jasný favorit

Krátko po žrebe sme zisťovali reakcie v košickom tábore.

„Ja som si prial ligového súpera, to mi vyšlo, a chlapci Trnavu, čo im tiež vyšlo. Takže sme spokojní,“ zaihral úsmev na tvári trénerovi FC Košice Miroslavovi Sovičovi.

Súčasné udalosti v tábore súpera košický tábor, pochopiteľne, registruje.

Zvyšuje to šance domácich na úspech?

„Nie je to nič príjemné, či už pre trénerov alebo hráčov. Uvidíme, čo sa tam v zime udeje, do marca je ešte ďaleko. Ťažko teraz niečo predpovedať. Za výhodu to ale nepovažujem, mužstvo, ktoré máva problémy sa neraz dokáže ešte viac zomknúť,“ poznamenal Sovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičanom sa plní želanie, do Čermeľa zavíta úradujúci majster