Pohárový žreb spojil dve najlepšie mužstvá z východu

Michalovce sa s Popradom pravidelne stretávajú v príprave.
Michalovce sa s Popradom pravidelne stretávajú v príprave. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|27. nov 2018 o 14:18

Michalovce vo štvrťfinále doma privítajú druholigový Poprad.

MICHALOVCE, POPRAD. Žreb štvrťfinále našej najvyššej pohárovej súťaže vo futbale, ktorý sa uskutočnil v utorok predpoludním v sídle Slovenského futbalového zväzu v Bratislave, spojil dokopy aj dva východniarske celky.

Fanúšikovia sa v úvode jari (predbežný termín súboja je 13. marec 2019) môžu tešiť na atraktívnu konfrontáciu aktuálne dvoch najlepších mužstiev na východe – do Michaloviec totiž zavíta Poprad.

Spokojní so žrebom

MFK Zemplín sa druhýkrát po sebe v pohári predstaví na vlastnom štadióne, naposledy túto výhodu využil v októbri, keď v osemfinále vyradil Lipany po triumfe 4:2.

Štvrťfinálový žreb Slovnaft Cupu žlto-modrých potešil a vidia veľkú šancu zopakovať historický úspech spred dvoch rokov, keď sa prebojovali medzi kvarteto najlepších tímov.

„Pohárový žreb k nám bol priaznivý a sme radi, že tak dopadol. Hráme na vlastnom trávniku, navyše proti druholigistovi. Tieto atribúty nás pasujú do roly favorita a velia nám postúpiť. Neočakávame však nič ľahké, lebo Poprad má kvalitný a ambiciózny tím, je to ašpirant na postup do najvyššej súťaže. Mužstvá sa navzájom poznajú, pretože sa pravidelne stretávajú v príprave. Urobíme všetko pre to, aby sme nadviazali na úspech spred dvoch rokov. Zápas je však ešte veľmi ďaleko, teraz myslíme na to, aby sme úspešne dokončili jesennú časť ligy,“ skonštatoval michalovský lodivod Anton Šoltis.

Stále myslia na finále

Popradský celok sa do jarnej fázy pohárovej súťaže dostal tretíkrát v rade, vlani v tejto fáze stroskotal na Ružomberku, pred dvoma rokmi si poradil s Dunajskou Stredou, a to dokonca na jej pôde. Teraz by rád takýto kúsok zopakoval.

„Rešpektujeme súpera, ktorého sme dostali. Chceli sme hrať na domácom ihrisku proti ligovému mužstvu, čo však nevyšlo. Nastúpime na pôde účastníka najvyššej súťaže, ale to nič nemení na našich cieľoch. Vieme, že budeme mať dočinenia s kvalitným súperom, avšak chceme postúpiť do finále. Samozrejme, keď hráme s prvoligistom a navyše na jeho štadióne, tak naše šance na postup sú nižšie, ale aj my máme kvalitný káder, ktorý má na to, aby zdolal Michalovce. Často sa s nimi stretávame v prípravnom období, či už v lete alebo zime a súboje sú vždy vyrovnané. Bude sa hrať na jeden zápas a ten môže dopadnúť hocijako. Záležať bude aj na tom, akú športovú formu budú mať tímy v daný deň,“ uviedol po žrebe tréner FK Poprad Marek Petruš.

My len dodávame, že štvrťfinále sa hrá na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po riadnej hracej dobe bude hneď nasledovať penaltový rozstrel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pohárový žreb spojil dve najlepšie mužstvá z východu