Košičanky vstúpili do semifinále prehrou o 21 bodov

Košické basketbalistky v kúpeľnom meste neuspeli.
Košické basketbalistky v kúpeľnom meste neuspeli. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|24. mar 2019 o 17:05

Trestné hody intenzívne trénovali tri týždne, zradili ich ale iné faktory.

KOŠICE. Basketbalistky Young Angels Košice vstúpili do semifinálovej série extraligy žien prehrou 52:73 na palubovke Piešťanských Čajok.

Najviac bodov v košickom tíme zaznamenala Vanda Kozáková, ktorá k 13 bodom pridala aj 6 doskokov.

Druhý zápas série hranej na tri víťazstvá je na programe v stredu od 18. hod. v Angels aréne.

Nehrali organizovane a robili chyby

V úvodnom semifinálovom dueli išli do polčasovej prestávky košické basketbalistky s desaťbodovým mankom, ktoré im stále dávalo šancu pomýšľať na úspech.

„Do zápasu sme išli s tým, že sme chceli súpera potrápiť a vyhrať. Prvý polčas aj vyšiel podľa našich predstáv, no v druhom sme najmä na začiatku spravili veľké množstvo individuálnych chýb a im padli ťažšie strely. Nehrali sme organizovane a ony to vedeli využiť. Prehrať o 21 bodov nás veľmi mrzí,“ povedala Vanda Kozáková.

V minulých stretnutiach sa Košičankám príliš nedarili trestné hody, ktoré tentoraz paradoxne premieňali takmer bezchybne.

Z 22 pokusov len jeden neskončil v koši.

„Trénovali sme ich asi tri týždne veľmi intenzívne, aby sme s nimi nemali také veľké problémy. Bolo vidno, že tréning priniesol ovocie a odzrkadlilo sa to na percentuálnej úspešnosti. Žiaľ nás ale v zápase zradili iné faktory, ktoré pevne dúfam, do ďalšieho zápasu vylepšíme,“ uviedla Kozáková.

V obrane vznikali diery

Piešťany majú v kádri trojicu zámorských posíl, ktoré ukázali svoju kvalitu.

Celkovo až štvorica hráčok nastrieľala dvojciferný počet bodov.

„Všetky ich legionárky nám robili veľké problémy, či už pod košom alebo na krídlach. Čiastočne nás prevýšili individuálne a museli sme si pomáhať v obrane, kde nám vznikali diery. Ukázalo sa, že majú širšiu lavičku ako my a keď v závere prestriedali, už sme s nimi mali problém držať krok.“

Zverenky trénerky Zuzany Žirkovej nevešajú hlavy a v stredu chcú predviesť omnoho lepší výkon a vyrovnať stav série.

„Musíme si pozrieť prvý zápas zo záznamu a zanalyzovať si, kde sme spravili chyby. Budeme sa snažiť ich napraviť a lepšie riešiť dané situácie. Pevne verím, že ak budeme hrať kolektívne a rýchlo, môžeme uspieť,“ povedala Kozáková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičanky vstúpili do semifinále prehrou o 21 bodov