Košičania si aj napriek tréningovému výpadku udržali domácu neporaziteľnosť

R. Antl ml. (vľavo) sa v Košiciach zaradil medzi strelecké opory tímu.
R. Antl ml. (vľavo) sa v Košiciach zaradil medzi strelecké opory tímu. (Autor: Korzár/ Judita Čermáková)
Judita Čermáková, Patrik Fotta|23. nov 2019 o 22:25

Antl: Výkon beriem na seba, dôležité sú dva body.

Hádzaná: Košice Crows - HC Sporta Hlohovec, 23. 11. 2019: fotogaléria

23.11.2019

KOŠICE. Hádzanári Košice Crows si v 11. kole Slovnaft Handball Extraligy na domácej palubovke poradili s Hlohovcom 29:27.

Košičanom nevyšli úvody polčasov, predovšetkým na začiatku druhého dejstva dovolili hosťom sériou piatich gólov vyrovnať na 16:16.

V rozhodujúcich momentoch ale zverenci trénera Rada Antla dokázali strhnúť vedenie na svoju stranu a v závere si postrážili cenné víťazstvo.

Aj naďalej ostávajú košickí hádzanári doma neporazení.

Už o týždeň cestujú Crows na horúcu pôdu Považskej Bystrice, s ktorou sa pobijú o priebežné druhé miesto.

Niektorí ho prekvapili v horšom svetle

Víťazstvo nad Hlohovcom sa nerodilo vôbec ľahko. Dôvod, prečo to tak bolo, objasnil košický tréner Rado Antl.

„Netrénovali sme tak poctivo, ako by sme mali. Ja som mal svoje povinnosti na zväze a herný výkon, ktorý sme predviedli beriem na seba. Chlapci sa snažili, ale keď sa poriadne tri dni netrénuje, prejaví sa to v zápase. Získali sme dva body, čo je najpodstatnejšie a za to som vďačný,“ povedal Antl.

Lodivod Košičanov nebol spokojný najmä so vstupom do druhého polčasu, kde hosťom umožnili vrátiť sa späť do zápasu.

„Výpadok, aký sme previedli na začiatku druhého polčasu sme ešte v tejto sezóne nemali. Zahodili sme štyri čisté šance, naopak Hlohovec svoje príležitosti premenil a bol opäť v hre. Nám sa potom ťažko vracalo späť, ale zabojovali sme a pripísali si povinné víťazstvo,“ skonštatoval Antl.

Košičania darovali súperovi aj viacero presilových hier, ktorými si komplikovali cestu za víťazstvom.

„Pramenilo to z prílišného chcenia. Chlapci občas nestíhali, neboli rýchlostne tam, kde by mali byť. Niektorí ma prekvapili v horšom svetle, ale aj takéto zápasy je potrebné ustáť a zvládnuť. Diváci boli fantastickí, hnali nás vpred a aj vďaka nim sme si udržali domácu neporaziteľnosť,“ uviedol Antl.

Naskočil za zraneného Pechu a patrí k oporám

Jeho syn Radoslav Antl mladší zaznamenal 7 gólov a výraznou mierou prispel k triumfu svojho mužstva.

„Hlohovec má veľa mladých hráčov, ktorí sú kondične výborne pripravení. Mali sme čo robiť, aby sme s nimi držali krok. Hralo sa dosť agresívne a tvrdo. Občas sme sa nevyhli hluchým miestam, keď sme dostali viac gólov za sebou. Nakoniec sme sa vzchopili a podarilo sa nám vyhrať,“ povedal Antl mladší.

Na herné výpadky si budú musieť dať Košičania pozor už týždeň, kedy cestujú do Považskej Bystrice, kde ich čaká priamy súboj o druhé miesto.

„Ak si na to nedáme pozor som presvedčený o tom, že to pre nás nedopadne dobre,“ uviedol Antl mladší, ktorému sa v posledných zápasoch strelecky darí.

„Roman Pecha sa zranil a ja som ho musel nahradiť. Zatiaľ sa mi to darí a za to som vďačný. Teší ma, že môžem mužstvu pomôcť gólmi.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania si aj napriek tréningovému výpadku udržali domácu neporaziteľnosť