Kolesár už dal gól v pohári aj za reprezentáciu, teraz je na rade liga

Presadí sa gólovo Peter Kolesár v sobotu prvýkrát na jar aj vo Fortuna lige?
Presadí sa gólovo Peter Kolesár v sobotu prvýkrát na jar aj vo Fortuna lige? (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|30. mar 2019 o 00:00

Na Michalovčanov čaká Sereď.

MICHALOVCE. Po poslednej reprezentačnej prestávke v tejto sezóne sa počas tohto víkendu opäť rozprúdia boje v našej najvyššej futbalovej súťaži.

Počas voľna mali Michalovčania dostatok času zabudnúť na štvorgólovú prehru v Žiline a na druhej strane kvalitne sa pripraviť na najbližšieho súpera, ktorým bude nováčik zo Serede (hrá sa v sobotu o 17. hodine).

ŠKF iClinic sa pri Laborci predstaví presne po 42 dňoch. V úvodnom jarnom súboji ho žlto-modrí zdolali po Žofčákovom góle z penalty 1:0. Aký výsledok sa zrodí tentoraz?

Základ je neinkasovať

Sereďčania pred pár týždňami v Michalovciach ukázali svoju kvalitu a potvrdili, že sú veľmi nepríjemný súper.

Avšak víťazstvo „šoltisovcov“ mohlo byť aj vyššie, no v druhom polčase zahodili azda štyri tutovky.

„Tento zápas máme ešte v čerstvej pamäti, veď sa hral nedávno. Znovu nás čaká ťažký zápas s dobrým protivníkom, ktorý sa neprebojoval do hornej šestky náhodou,“ začal debatu stredopoliar MFK Zemplín Peter Kolesár.

„Nováčik má kvalitnú defenzívu, nebezpečné brejky a dobré štandardky. Verím, že ho znovu zdoláme a získame tri body. Základ je neinkasovať, lebo keď nedostanete gól, nemôžete prehrať. A som presvedčený, že nejaký gól dáme, lebo doma sme silní. Dúfam, že fanúšikovia nás potešia hojnou návštevou a my ich na oplátku víťazstvom,“ pokračoval.

Vrátil sa s väčším sebavedomím

Trebišovský rodák mal počas ligovej pauzy reprezentačné povinnosti vo výbere do 21 rokov.

Počas zrazu odohrali „sokolíci“ aj dve prípravné stretnutia proti rovesníkom z Grécka (4:3) a nórskej „dvadsiatke“ (0:2).

„Vrátil som sa len s pozitívnymi dojmami a aj s väčším sebavedomím. Tréningy boli na vysokej úrovni a skvelí boli chlapci aj tréner. V zápase proti Grécku, v ktorom som nastúpil, sme dokázali zvíťaziť po veľmi dobrom výkone. Škoda duelu s Nórmi, ktorý nám nevyšiel, ale musíme uznať, že súper bol lepší,“ zhrnul 20-ročný Kolesár.

Čerešničkou na torte pre šikovného ofenzívneho hráča bol premiérový zásah v drese 21-tky, ktorým proti Grékom upravoval na 2:0.

„Kole“ tak v jarnej časti skóroval už v národnom tíme a tiež aj za Michalovce v pohári proti Popradu. Nadišiel čas trafiť do čierneho aj vo Fortuna lige.

„Nepozerám sa na to, či góly dávam alebo nie, v prvom rade chcem spoluhráčom pomôcť k čo najlepším výsledkom. Samozrejme, každý gól poteší, ale dôležitý je úspech kolektívu,“ uzavrel so štyrmi gólmi najlepší strelec MFK Zemplín.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kolesár už dal gól v pohári aj za reprezentáciu, teraz je na rade liga