Rozhodnutie ich prekvapilo, kontumácia nebude. Ako reagujú kluby?

Štadión futbalového klubu Kalná nad Hronom.
Štadión futbalového klubu Kalná nad Hronom. (Autor: facebook/KFC Kalná nad Hronom)

Zápas Kalná nad Hronom - FC Nitra sa bude opakovať.

KALNÁ NAD HRONOM, NITRA. Ešte pred rokom by bol súboj Nitry a Kalnej nad Hronom možný iba v úvodných kolách Slovenského pohára.

Klub z krajského mesta však dobehli dlhoročné problémy a s profesionálnymi súťažami sa musel nedobrovoľne rozlúčiť. Obe mužstvá sa tak stretli v tretej lige.

Navyše, malá obec s dvomi tisíckami obyvateľov vstupovala do vzájomného zápasu proti bývalému fortunaligistovi ako favorit. V tabuľke pred zápasom figurovala na piatom mieste, zatiaľ čo Nitra je štvrtá od konca.

Nitra protestne odišla

Schyľovalo sa k prekvapeniu. Mladí Nitrania vyhrávali v závere zápasu na ihrisku súpera 2:1 a mohli pretrhnúť takmer dvojmesačnú sériu bez víťazstva. No nestalo sa tak.

V nadstavenom čase ukázal rozhodca na biely bod a Kalná nad Hronom dostala veľkú šancu na vyrovnanie. Diváci sa však penalty nedočkali.

Na ihrisku vzplanuli vášne, hráči hostí na protest zišli z ihriska. Zápas sa dohral až za zeleným stolom.

Kým mnohí čakali kontumáciu zápasu, Športovo-technická komisia ZsFZ rozhodla, že sa zápas bude opakovať. Od začiatku a za stavu 0:0.

„Delegované osoby v zápase pochybili, čo potvrdila Komisia rozhodcov ZsFZ. Červená karta bola udelená nesprávne a pokutový kop nemal byť nariadený. Zápas sa preto podľa pravidiel musí opakovať,“ povedal pre Sportnet predseda ŠTK ZsFZ Tibor Révay.

Také rozhodnutie čakal málokto. Vrátane Martina Peška, podpredsedu predstavenstva nitrianskeho klubu:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rozhodnutie ich prekvapilo, kontumácia nebude. Ako reagujú kluby?