Kessel by so Stanley Cupom išiel na rybačku

Manželia Kesselovci v Košiciach. Na východe Slovenska sa im zatiaľ páči.
Manželia Kesselovci v Košiciach. Na východe Slovenska sa im zatiaľ páči. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|11. sep 2017 o 00:00

Rodák z Wisconsinu prišiel do metropoly východu spolu s manželkou.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice sa môžu od úvodu sezóny opierať aj o výkony amerického obrancu Blakea Kessela.

Rodák z Wisconsinu prišiel do metropoly východu spolu so svojou manželkou Courtney Birchardovou, ktorá taktiež vyniká hokejovým talentom. Veď je držiteľka zlatej a dvoch strieborných medailí z majstrovstiev sveta v drese Kanady.

Navyše Blakeov brat Phil je dvojnásobný víťaz Stanley Cupu a strieborný medailista z olympiády.

Po niekoľkých týždňoch v Košiciach si už zámorská hokejová dvojica začína pomaly zvykať na tunajší život.

„Zatiaľ sa nám tu veľmi páči. Nedá sa povedať, že by sme stihli za ten čas pochodiť celé mesto. Skôr si varíme doma a občas sa zájdeme prejsť do centra. Navštívili sme už aj niektoré nákupné centrá, kam sme zašli aj s ďalšími chlapcami ako David Pacan a Joakim Lundström. Veľa času trávime aj u Joakima doma, pretože má dve malé deti, ale nemôžeme sa obvykle zdržať príliš dlho, pretože sú ešte malé a chodia skoro spať. Verím, že postupne budeme mať viac príležitostí a dostatok času, aby sme bližšie spoznali mesto a jeho okolie,“ povedal pre Korzár Blake Kessel.

V Kanade pomáhal manželke trénovať jej tím

Košický tím vystužili počas leta príchody legionárov, no dôležitú rolu v ňom hrajú skúsení slovenskí hráči, ktorých poznajú aj v zámorí.

„Káder je veľmi silný, máme tu chlapcov, ktorí pochodili kus sveta na čele s Lacim Nagyom a Jirkom Bicekom. Majú skúsenosti aj z NHL, čo je skvelé a ku kvalite hokeja určite prispejú aj zahraniční hráči ako David Pacan, ktorý má vysoké kvality a skvelý čuch na góly,“ skonštatoval Kessel.

Americký zadák má rád aj ženský hokej a to nielen preto, že jeho manželka a sestra sú profesionálne hokejistky.

„Priznám sa, že ženský hokej sa mi skutočne páči. Dokonca minulý rok som pomáhal Courtney trénovať jej družstvo v Kanade, aby sa zdokonalilo a, samozrejme, o trochu zlepšilo svoju hru. Viaceré hráčky sa posunuli vpred a taktiež som podporoval aj moju sestru Amandu, vynikajúcu hokejistku. Dúfam, že počas sezóny v Košiciach budem mať príležitosť sa ísť pozrieť na niektoré zápasy a ak to bude možné, tak si s dievčatami aj trochu zatrénovať,“ uviedol 28-ročný Američan.

Rodičia hokej nehrali

V USA sú síce najpopulárnejšie športy americký futbal a bejzbal, no v rodine Kesselovcov bol vždy na prvom mieste hokej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kessel by so Stanley Cupom išiel na rybačku