23.11.2022 | Skupina E
23.11.2022 | Sk. E
1 - 2
(1:0)

Tipéri dňa na MS v Katare? Mačka a vydra predpovedali senzáciu

Vydra tipuje zápas Japonsko - Nemecko na MS vo futbale 2022.
Vydra tipuje zápas Japonsko - Nemecko na MS vo futbale 2022. (Autor: Sankei.com)
Sportnet|24. nov 2022 o 10:00

Japonsko zdolalo Nemecko, zvieratká to predpovedali.

DAUHA. Udalosťou včerajšieho dňa na MS vo futbale 2022 v Katare nebola gólová nemohúcnosť Chorvátov, ani vysoká produktivita futbalistov Španielska.

Aj keď hráči Kanady podľa očakávaní narobili problémy Belgicku, prekvapenie nevyrobili, keď nedokázali premeniť ani pokutový kop.

Deň si pre seba ukradli Japonci, ktorí dokázali zareagovať na zlý vývoj zápasu proti Nemecku, zaskočili ho a predviedli dokonalý obrat. Zvíťazili nečakane 2:1.

Množstvo nadšencov, ktorí navštevujú stávkové kancelárie, možno večer trhalo tikety. Kurz na Japoncov bol mimoriadne vysoký, približne na úrovni 8:1. Stavil by na nich iba hazardér.

Alebo, mačka s vydrou. Dve zvieratká sa stali po zápase hitom internetu.

Vydra Taiyo je počas šampionátu v Katare hviezdou hotelového akvaparku Maxell Shinagawa v meste Minato pri Tokiu. Pravidelne tipuje výsledky zápasov v Katare.

Pred prvým súbojom Japonska proti Nemecku dostala tradične na výber tri vedrá a malú futbalovú loptu. A Taiyo ju rýchlo vložila do vedierka s japonskou vlajkou.

VIDEO: Vydra uhádla výsledok zápasu Nemecko - Japonsko na MS Katar 2022

Kúsok slávy v domovine jej však ukradla mačka Minira. Tá dostala na výber pred zápasom len dve možnosti - Japonsko alebo Nemecko.

Váhala. Podľa niektorých preto, že si nebola svojim tipom istá. Alebo preto, že nerozumela, čo po nej ľudská osoba vlastne chce.

Po chvíli nerozhodnosti však mačka niekoľkokrát položila svoju labku na kartičku s nápisom „Japonsko“.

A po zápase bol jej majiteľ na sociálnej sieti vo vytržení.

VIDEO: Mačka uhádla výsledok zápasu Nemecko - Japonsko na MS Katar 2022

Tipujúce zvieratá sú typickou súčasťou takmer každého veľkého šampionátu, pre zoologické záhrady ide o tradičnú marketingovú akciu.

Často si organizátorská krajina vyberie aj vlastné zvieratko, ktoré tipuje jednotlivé zápasy. V Katare sa však zatiaľ zrejme touto cestou nevybrali. Škoda!

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Tipéri dňa na MS v Katare? Mačka a vydra predpovedali senzáciu