Klamár a šašo, vraví Benzema o trénerovi. Ako prišiel o MS v Katare?

Karim Benzema.
Karim Benzema. (Autor: TASR/AP)
TASR|11. mar 2023 o 21:30

Deschamps popísal prípad Karima Benzemu, ten s tým nesúhlasí.

PARÍŽ. Karim Benzema označil kouča francúzskej futbalovej reprezentácie Didiera Deschampsa za klamára.

Útočník Realu Madrid nesúhlasí s trénerovou interpretáciou jeho odchodu z národného tímu tesne pred štartom vlaňajších MS a neúčasti v záverečných bojoch o titul.

Podľa Deschampsa mu mal Benzema tesne po svojom zranení povedať, že sa nestihne zotaviť do konca šampionátu a už s ním nemá v Katare počítať.

Benzema mal odísť sám

Benzema pre zranenie ľavého stehenného svalu vypadol z kádra "Les Bleus" tesne pred začiatkom MS 2022 a následne opustil tímový hotel v Katare.

Po absolvovaní liečby sa 10. decembra, teda štyri dni pred semifinálovým zápasom Francúzska proti Maroku (2:0), vrátil do tréningového procesu v Reale.

Hoci sa špekulovalo o jeho návrate do národného tímu, Deschamps hráča späť nepovolal.

„Karim mi povedal, že sa nestihne zotaviť,“ uviedol Deschamps v rozhovore pre sobotňajšie vydanie denníka Le Parisien.

„Keď sa zranil, náš lekár ho doprevadil na kliniku Aspetar v Dauhe, kde absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Karim poslal výsledky do Madridu, kde mu poskytli názor na celú situáciu.

Keď sa vrátil do hotela, bolo už po polnoci. Stretol som sa s ním na izbe spoločne s naším lekárom, ktorý mi dal správu z vyšetrení. Karim bol zronený, majstrovstvá sveta znamenali preňho veľa. Povedal mi - ´je koniec´.

Zostali sme spolu asi 20 minút. Keď odchádzal, vravel som mu, aby sa nikam neponáhľal a svoj návrat zorganizoval spolu s manažérom tímu. Keď som sa ráno zobudil, bol preč. Je to jeho rozhodnutie, ja ho rešpektujem.“

Benzema to označil za lož

Benzema, ktorý deň po prehre Francúzska vo finále MS s Argentínou (3:3 pp, 2:4 v rozstrele z 11 m), oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry, na sociálnej sieti odmietol Deschampsovu verziu.

Držiteľ Zlatej lopty za rok 2022 zavesil na Instagrame screenshot s vyjadreniami trénera, ktoré okomentoval frázou "aká opovážlivosť" a pridal emodži s tvárou klauna.

Navyše zdieľal video populárneho francúzskeho influencera, ktorý v ňom opakuje slová "klamár, si klamár", pričom ich adresoval Deschampsovi.

Už pri náhlom odchode Benzemu z Kataru médiá špekulovali o konflikte medzi ním a reprezentačným kormidelníkom.

Zranenie bolo záverečnou kapitolou turbulentnej histórie elitného kanoniera v národnom tíme.

V ňom Benzema už predtým chýbal päť a pol roka, keď ho Deschamps odmietol povolávať do kádra pre účasť v kauze vydierania krajana Mathieua Valbuenu spojeného s nahrávkou so sexuálnym obsahom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Klamár a šašo, vraví Benzema o trénerovi. Ako prišiel o MS v Katare?