Jantek sledoval triumf svojich v Žiline z tribúny: Reagoval som emotívne

Prekvapenie už aj s posilami z Trenčína. Prešov zaskočil Žilinu. V jeho drese prispeli k výhre už aj posily Maduka Udeh (na snímke vpravo) a Issa Adekunle, ktorí prišli na hosťovanie  z Trenčína.
Prekvapenie už aj s posilami z Trenčína. Prešov zaskočil Žilinu. V jeho drese prispeli k výhre už aj posily Maduka Udeh (na snímke vpravo) a Issa Adekunle, ktorí prišli na hosťovanie z Trenčína. (Autor: tasr)
Miroslava Baranová|30. júl 2017 o 17:25

Tatranu chýbal polčas vylúčený Černák.

PREŠOV. Futbalisti Tatrana Prešov sa po úvodnom výbuchu so Slovanom Bratislava dokázali rýchlo pozviechať a hneď v druhom kole novej fortunaligovej sezóny triumfovali na ihrisku majstrovskej Žiliny 3:2.

„Po Slovane sme sa začali zodpovedne pripravovať na Žilinu. Sledovali sme ich v Lige majstrov aj v televíznom zápase v Nitre. Veľa sme si prešli ohľadom taktiky a riešili spôsob, ako by sa tam dalo uspieť. Chceli sme byť aktívni a nebezpeční v ofenzíve a v obrane bolo naším zámerom vyzerať lepšie ako so Slovanom po vylúčení nášho hráča,“ uviedol trénera Tatrana Miroslav Jantek.

Východniarom táto taktika vychádzala. „Šošonov“ už v 4. minúte šokoval Roland Černák a v 16. minúte po góle toho istého hráča vyhrávali zeleno-bieli 2:1.

Zaujímavý bol aj záver prvého polčasu. Pred odchodom do šatní prišiel pokutový kop, ktorý Guľovci využili a hneď na to vylúčenie na strane Prešova. Po druhej žltej videl červenú kartu Roland Černák.

„Dvakrát sme vyhrávali a naďalej hrozili z brejkov. Jedenástka bola veľmi prísna a o minútu na to prišlo vylúčenie. Bola to neľahká situácia, ale chlapci ukázali tímovosť a charakter. Nakoniec sa po brejku presadil v druhom polčase Rišo Kačala, ktorý vyrobil penaltu a Streňo ju premenil. To ešte viac motivovalo domácich, mali príležitosti, no šťastena aj osud nám dopriali víťazstvo.“

Prísne vylúčenie

Prešovčania pritom hrali celý druhý polčas o jedného hráča menej. Podobnú situáciu zažili aj v predchádzajúcom súboji v Poprade so Slovanom, v ktorom ale ťahali za kratší koniec.

„Chcem vyzdvihnúť charaktery našich hráčov. So Slovanom prehrávali 1:3, ale stále hrali otvorene a to ma teší. Teraz sme po vylúčení zvolili iný scenár. Stav bol vyrovnaný, neponáhľali sme sa, zavreli sme šestnástku a počkali na šancu. Hráči podali v stretnutí výborné individuálne výkony, ale nakoniec vyhral tím,“ zvýraznil kouč Jantek, ktorého po vylúčení Rolanda Černáka vykázal rozhodca z lavičky.

„Na situáciu som reagoval emotívne. Verdikt rozhodcu sa mi zdal veľmi prísny, mohlo dôjsť k upozorneniu hráča. Aj prvá žltá karta bola zvláštna, Grešák ležal zranený na zemi a asi minútu sa takto hralo. My sme mali záujem hru prerušiť a v tej situácii dostal Rolo kartu. Bol to trochu neférový spôsob od Žilinčanov, možno ich potom osud vytrestal.“

V minulej sezóne nevyhral Tatran u súpera ani raz.

„Predchádzajúcu sezónu a túto by som neporovnával. Vtedy bol iný princíp a tím kvalitatívne nemohol pomýšľať na víťazstvo. Teraz máme v kádri dvadsaťpäť vyrovnaných hráčov, každý si bude musieť vážiť svoje miesto,“ uzavrel Jantek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jantek sledoval triumf svojich v Žiline z tribúny: Reagoval som emotívne