Lašák: Dúfam, že sme dnes neodohrali náš najlepší zápas

Slovenskí hokejisti sa tešia po triumfe v zápase Slovensko - Nórsko na MS v hokeji 2023.
Slovenskí hokejisti sa tešia po triumfe v zápase Slovensko - Nórsko na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR)
Ján Lašák|23. máj 2023 o 15:07

Zápas Slovensko - Nórsko na MS v hokeji 2023 hodnotí pre Sportnet Ján Lašák.

RIGA. Na tohtoročných majstrovstvách sveta sme zatiaľ nepodali dominantnejší výkon ako proti Nórom. Museli sme už v druhom zápase a aj ten sme dotiahli do úspešného konca.

Aj vo výhre 4:1 sa však dajú nájsť veci, ktoré potrebujeme zlepšiť.

Chýba nám dôraz a chladnokrvnosť v zakončení. Naši dnes boli minimálne o triedu lepší, no mohli sme rozhodnúť aj skôr ako pri súperovej hre bez brankára. Nepremenili sme kopec gólových príležitostí.

Asi nám pomohlo, že Nóri hrali zápas krátko po včerajšej výhre nad Kanadou a prezentovali sa opatrným hokejom Predsa len, išlo o posledný zápas ich sezóny. Čakal som od nich trochu lepší pohyb.

Slováci po vybudovaní slušného náskoku Nórov nepúšťali do veľkých príležitostí na zvrátenie stavu. Myslím si, že im k tomu pomohol aj konflikt, ktorý sa riešil najprv v televízii a potom sa mu venovali všetky médiá.

S Lašákom bez masky

Bol prvý slovenský brankár, ktorý nastúpil na zápas v NHL a z MS má kompletnú sadu medailí. JÁN LAŠÁK ponúkne po každom zápase slovenskej reprezentácie v Rige na Sportnete svoje postrehy a názory.

Osobne som to vnímal trochu inak. Tieto veci sa dejú a riešia sa v kabíne. Preto som vyzýval aj v predošlom komentári, aby fanúšikovia krotili emócie. My, pozorovatelia zvonku, musíme byť ďalším hráčom našej reprezentácie. Nerozdeľovať hokejový mančaft. Aj verejnosť totiž má vplyv na výsledky a hru mužstva. Hráči sú trochu spätí s divákmi.

Z reakcií deň po sa ukázalo, že do toho netreba zaťahovať zbytočné emócie navyše a egá. Hokej je šport, kde sa stretne dvadsať osobností a každá je iná. Práve takéto situácie vedia byť tmelom pre kolektív.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Nórsko na MS v hokeji 2023

Hráči si občas povedia aj tvrdé slová, no nikdy to nie je osobné. Ja som naozaj veľakrát zažil, že som musel upokojovať kabínu. V tej sa veci riešia striktne, razantne, ale tam to aj zostáva. Myslím si, že toto sa napokon aj udialo. Chlapci si povedali, čo potrebovali a proti Nórsku to vyzeralo úplne inak.

Výkon brankárov musíme v každom zápase posudzovať podľa kľúčových momentov. Stanislav Škorvánek za stavu 1:0 chytil dve gólové šance. Ak by sa vtedy protivníci presadili, možno by sme sa roztriasli. Nie je dôležité, koľko pukov brankár pochytá, ale v akých momentoch.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Lašák: Dúfam, že sme dnes neodohrali náš najlepší zápas