23.05.2023 | Skupina A
23.05.2023 | Sk. A
7 - 1
(3:0, 3:0, 1:1)

ONLINE: Fínsko - Dánsko dnes na MS v hokeji 2023 LIVE (skupina A)

Fínsko - Dánsko, ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2023 LIVE.
Fínsko - Dánsko, ONLINE prenos zo zápasu na MS v hokeji 2023 LIVE. (Autor: Sportnet)
Sportnet|23. máj 2023 o 16:00

Sledujte s nami ONLINE prenos z MS v hokeji 2023: Fínsko vs. Dánsko.

TAMPERE. Fínsko a Dánsko dnes odohrajú záverečný zápas v skupine A na MS v hokeji 2023. Duel hostí Nokia Arena vo fínskom Tampere.

Domáca reprezentácia svojimi výkonmi stále nepresvedčila, no vďaka viacerým tesným výhram si vybojovala postup do štvrťfinále z tretieho miesta.

Do posledného dňa boli v hre aj Dáni, no poludňajšie víťazstvo Nemecka nad Francúzskom znamená, že severania skončia v skupine na piatej priečke.

Sledujte hokej s nami naživo ako online prenos. Pozrite si aj program šampionátu, výsledky a tabuľky.

ONLINE: Fínsko - Dánsko, MS v hokeji 2023 (LIVE)

Majstrovstvá sveta Skupina A 2022/2023
23.05.2023 o 19:20
Fínsko
7:1
(3:0, 3:0, 1:1)
60' minúta
Ukončený
Dánsko
Prehľad
Góly a asistencie: 3. Anttila (Matinpalo, Björninen), 4. Ohtamaa (Rantanen, Manninen), 19. Pokka (Seppälä, Kakko), 23. Björninen (Pesonen), 36. Lammikko (Seppälä), 39. Kapanen (Kakko), 43. Matinpalo (Björninen, Oksanen) – 43. Ehlers (Krogsgaard, Gammelgaard).
Prenos
Fínsko predviedlo veľmi dobrý výkon v záverečnom zápase skupiny A proti Dánsku, v ktorom však o nič nešlo a zaslúžene sa domáci tešia z vysokého víťazstva 7:1. Hokejisti Suomi sa tak aspoň dobre naladili na dôležitý a určite o veľa ťažší zápas vo štvrťfinále proti Kanade. To je odo mňa všetko, ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok večera!
Koniec zápasu.
59:20
Ešte jeden zákrok aj pre Sorensena, ktorý zneškodnil zakončenie Armiu a rozhodne veľmi rád rýchlo zabudne na dnešných sedem inkasovaných gólov.
58:38
Zápas sa už len dohráva a jednoduchý zákrok si pripisuje Larmi, ktorého môže mrzieť fakt, že si neudržal čisté konto a inkasoval celkom lacný gól.
56:08
Ani tretia dánska presilovka nenarobila domácim žiadne problémy a Sorensen v tejto chvíli radšej puk prikryl.
53:58
Vylúčenie v tíme Fínsko:
Mikael Seppälä – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi.
52:53
Dáni sa museli opäť výrazne brániť, a preto zvolili najjednoduchšie riešenie a vyhodili puk cez všetky čiary.
50:37
Anttila si vypýtal puk a vyskúšal tvrdú ranu bez prípravy, ale Sorensen ho vychytal.
49:03
importantVeľká príležitosť pre Pesonena, ktorý dostal krížnu prihrávku, ale jeho strela z dobrej pozície k vzdialenejšej tyči nebola presná.
48:48
Lauridsenova prihrávka bola tečovaná a skončila na domácej striedačke, takže vhadzovať sa bude v strednom pásme.
47:31
Zakázané uvoľnenie na strane domácich, ktorým nevyšiel pokus o hybridný icing.
46:24
Čas pomaly plynie a ďalšiu práca mal Sorensen, ktorý uspel proti strele Oksanena.
42:53
42:53
goalDánsko dalo gól! Ale je tu aspoň čestný gól Dánska a blesková reakcia na inkasovaný siedmy gól po dvanástich sekundách, o ktorú sa postaral individuálnou akciou NIKOLAJ EHLERS a jeho strela z uhla k vzdialenejšej tyčke zakočila Larmiho! Asistencie: Krogsgaard, Gammelgaard
42:41
42:41
goalFínsko dalo gól! Domáci pokračujú v demolácii a svoj prvý gól na šampionáte strieľa aj obranca NIKOLAS MATINPALO, ktorého strela z prvej od modrej čiary skončila v dánskej bráne aj preto, že Sorensen toho veľa nevidel! Asistencie: Björninen, Oksanen
40:55
importantOpäť príliš jednoduchý prienik pre Armiu medzi viacerých dánskych hráčov, ale Sorensen vyrazil puk ramenom, a potom si poradil aj so strelou od modrej čiary.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Záver druhej tretiny Dáni v oslabení prežili aj so šťastím bez ďalšieho inkasovaného gólu, napriek tomu Fíni strelili aj v druhej časti hry tri góly a pred štvrťfinále s Kanadou si výrazne vylepšujú renomé. Tretia tretina sa začne približne o 21:08.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:09
Sorensen sa musel znova činiť svojou lapčkou proti strele Manninena, ale Fíni by asi chceli streliť aj siedmy gól pred koncom druhej tretiny.
39:01
Vylúčenie v tíme Dánsko:
Oliver Lauridsen – 2 min., podrazenie.
38:11
38:11
goalFínsko dalo gól! Dáni inkasuju pomyselného kanára po krásnej prihrávke Kakka na KASPERIHO KAPANENA, ktorý nabral vysokú rýchlosť a dostal sa do samostatného nájazdu, ten premenil rurinérskym forhendovým blafákom a až následne sa zrazil so Sorensenom! Asistencia: Kakko
37:18
Russell to vyskúšal individuálnou akciou, ale Larmiho pri bližšej tyčke strelou z otočky nenachytal.
36:27
Dáni sú naďalej v ofenzíve úplne bezradní, napriek tomu im domáci pomáhajú aspoň zakázaným uvoľnením.
35:07
35:07
goalFínsko dalo gól! No tak to je úplne katastrofálna presilová hra v podaní Dánov, pretože v nej vôbec nič nevymysleli a dokonca dali možnosť zaútočiť JUHOVI LAMMIKKOVI, ktorého úplne vypustil Lauridsen a fínsky útočník našiel prudkou strelou z ľavej strany medzeru medzi betónmi Sorensena! Asistencie: Seppälä
34:02
Vylúčenie v tíme Fínsko:
Antti Suomela – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
32:54
Puk sa ocitol na fínskej striedačke, ale predtým minul Hartikainen v dobrej streleckej pozícií a Dáni sa musia naďalej viac menej len brániť.
30:13
importantĎalšia vynikajúca kombinácia domácich a Suomela nápaditou zadovkou hľadal Kapanena, ktorý by už zakončoval do prázdnej brány, ale Aagaard mu puk odpálil z pred očí na poslednú chvíľu.
27:50
Vôbec prvý nádejný dánsky útok v druhej tretine, lenže strelecký pokus od pravého mantinelu bol zblokovaný, a tak Larmi nemusel ani zasahovať.
25:18
Na opačnej strane Fíni opäť zoveriali svojho súpera, takže Dáni radšej odpálili puk cez všetky čiary.
24:16
Tak po dlhej dobe domáci pomáhajú súperovi aspoň zakázaným uvoľnením a vhadzovať sa bude pred Larmim.
22:54
22:54
goalFínsko dalo gól! Vynikajúca práca Pesonena, ktorý využil svoj prehľad v hre a po tom, čo obišiel dánsku obránu poslal pred ňu milimetrovú prihrávku na HANNESA BJORNINENA, ktorý už nemohol minúť a Sorensen sa vôbec nestihol presunúť! Asistencia: Pesonen
22:08
Fíni využívajú bližšiu striedačku a znova zavreli Dánov na dlhšie vo svojom obrannom pásme, ale Armiove nahodenie Sorensena neprekvapilo.
20:39
Lehtonen obišiel dánsku bránu a ešte sa dostal aj do zakončenia, ktoré však nemalo už potrebné razanciu, a tak Sorensen zakročil.
20:32
Veľmi rýchlo je hra prerušená hneď dvakrát po sebe, pretože Dáni sa s tým nemaznali a vyhodili puk cez všetky čiary.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina priniesla jasnú dominanciu Suomi a domáci diváci sa dočkali hneď trochu presných zásahov, ktoré postupne zaznamenali Anttila, Ohtamaa a Pokka. Viac gólov však nepadlo hlavne kvôli dobrým zákrokom dánskeho brankára Sorensena. Druhá tretina sa začne približne o 20:14.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
18:36
18:36
goalFínsko dalo gól! Ale teraz z toho už je tretí gól domácich a padol podobne ako prvý po dobrom teči, ktorý tentokrát predviedol dobre postavený VILLE POKKA po prudkom nahodení do ohňa od Seppälu! Asistencie: Seppälä, Kakko
17:49
17:49
importantĎalšia dobrá príležitosť pre Manninena, ktorý zakončoval z prvej síce trochu z uhla, ale bol by z toho gól, ak by sa Sorensen nestihol rýchlo presunúť a vytiahnuť skvelý zákrok lapačkou.
16:46
importantDomáci si vytvorili veľký tlak v presilovej hre o dvoch hráčov a najväčšiu šancu spálil Hartikainen, ktorý strieľal na dvakrát z blízkosti a jeho druhé zakončenie sa odrazilo od ľavej tyčky dánskej brány.
16:02
Vylúčenie v tíme Dánsko:
Mathias Bau Hansen – 2 min., hákovanie.
14:49
Vylúčenie v tíme Dánsko:
Jesper Jensen Aabo – 2 min., podrazenie.
10:16
Pekná rýchla kombinácia domácich, ale Hartikainenove zakončenie zo stredu neprešlo až na Sorensena.
10:08
Vylúčenie v tíme Dánsko:
Anders Krogsgaard – 2 min., nedovolené bránenie.
08:50
Až teraz konečne aj prvé dánske zakončenie v presilovke, o ktoré sa postaral Boedker, ale s jeho bekhendovým pokusom si Larmi poradil.
08:30
Dáni majú veľký problém s prechodom cez stredné pásmo vo svojej prvej presilovej hre, teraz dokonca ich nepresná rozohrávka spôsobila zákazané uvoľnenie.
07:14
Vylúčenie v tíme Fínsko:
Mikko Rantanen – 2 min., držanie hokejky.
06:36
Hra sa viac rozprúdila a obaja brankári boli opäť v permanencii, nakoniec sa domáci dopustili zakázaného uvoľnenia po nepresnej rozohrávke.
03:31
03:31
goalFínsko dalo gól! Zdá sa, že domáci si to dnes naozaj chcú užiť a zvyšujú vedenie po skvele zohranom brejku a dokonalej kombinácii, ktorú dokončil presným zakončením ATTE OHTAMAA do odkrytej časti brány! Asistencie: Tantanen, Manninen
02:39
02:39
goalFínsko dalo gól! Jednoduchá akcia domácich už prináša úvodný gól, po tom čo Björninen posunul puk popri mantineli na Matinpala, ktorého tvrdú strelu tečom usmernil MARKO ANTTILA za chrbát Sorensena! Asistencie: Matinpalo, Björninen
02:15
importantVeľmi dobre to myslel Antilla, ktorý posielal nebezpečnú prihrávku na Björninena pred dánsku bránu, ale od jeho korčule sa odrazila mimo hraciu plochu.
00:46
Dánsky brankár Sorensen si pripisuje už svoj druhý zákrok po strele Koivista od modrej čiary.
00:23
Prvý jednoduchý zákrok pre domáceho brankára Larmiho, ktorý bez problémov ukryl nahodenie Russella.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
importantUž teraz je isté, že Dánsko stratilo aj teoretickú šancu na postup do štvrťfinále po víťazstve Nemecka nad Francúzskom a definitívne obsadí v skupine A piate miesto. Takisto ani Fínsko už s tretím miestom nič neurobí, a tak nás čaká zápas, v ktorom môžu hrať obidva tímy úplne uvoľnene a bez strachu o výsledok.
Úvodné zostavy:

Fínsko: Larmi (Olkinuora) – Lehtonen, Ohtamaa, Määttä (A), Koivisto, Seppälä, Pokka, Friman, Matinpalo – Rantanen (A), Manninen, Hartikainen – Kapanen, Suomela, Kakko – Armia, Lammikko, Pesonen – Anttila (C), Björninen, Oksanen.

Dánsko: Sorensen (Seldrup) – O. Lauridsen, Lassen, A. Koch, Jensen Aabo (C), Gammelgaard, Krogsgaard, M. Jensen – N. Jensen, Russell (A), Ehlers – Boedker (A), Mølgaard, Storm – Asperup, Poulsen, Bau Hansen – Andersen, Aagaard, Olesen – Scheel.
Posledné vystúpenie domácej krajiny v základnej skupine bude proti Dánsku. Fíni si budú chcieť zabezpečiť čo najlepšiu náladu pred štvrťfinálovými bojmi.

Fínsko na tomto podujatí nie je veľmi presvedčivé. Suomi majú síce na konte 13 bodov, ale nehrajú presvedčivo. Naposledy si poradili s Rakúskom 3:1.

Dánsko čaká na svoj osud. Pokiaľ by Nemci zakopli s Francúzmi, Severania budú hrať o priamy postup do štvrťfinále. V pondelok podľahli Švédom 1:4.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:20.

Tabuľka: Skupina A

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»ONLINE: Fínsko - Dánsko dnes na MS v hokeji 2023 LIVE (skupina A)