Ramsay: Čaká ma pivo. Lotyšov pozerať nebudem, radšej sa pôjdem prejsť

Craig Ramsay na MS v hokeji 2023.
Craig Ramsay na MS v hokeji 2023. (Autor: JELENA LEVŠINA/IIHF)
Stanislav Benčat|23. máj 2023 o 15:00

Nenávidím pozíciu, keď musím fandiť niekomu inému, vraví tréner Slovenska.

RIGA. Videli sme poslednýkrát CRAIGA RAMSAYHO na striedačke Slovenska? Ak by to tak aj bolo, skúseného kouča, hráčov i fanúšikov môže tešiť, že rozlúčka bola víťazná. Ale vráťme sa na úvod. Toto sú slová trénera Ramsayho o zápase s Nórskom a samotnom turnaji.

V zápase so Slovinskom ste sa strelecky trápili, proti Nórom však prišla skvelá reakcia a tri góly v úvodnej tretine. Ako to vnímate?

Bolo to niečo výnimočné. Pred zápasom sme mali krátky tréning, povedali sme si však, čo chceme hrať. Chceli sme hrať agresívne, napádať. Prvý gól padol po peknej, jednoduchej akcii. Regenda vyhral súboj, Pánik krásne prihrával a Hrivík skóroval. Zápas sa mi páčil, na chlapcov som hrdý.

Mužstvo získalo v skupine 11 bodov. Ste s týmto výsledkom spokojný?

Dvanásť by bolo krajších. Dalo sa získať viac, nešli nám však nájazdy, nepremenili sme šance v predĺženiach. Mohli sme dať viac gólov. Neustále to trénujeme. Brejky, zakončenie. Aj proti Nórom sme mohli skórovať do prázdnej bránky skôr, napokon to, chvalabohu, na seba zobral Rišo Pánik a strelou z viac ako polovice klziska napálil puk pod hornú žŕdku. Ak by tam aj bol brankár možno by to bol gól (smiech).

VIDEO: Zostrih zápasu Slovensko - Nórsko na MS v hokeji 2023

Aký pocit ste však mali, keď v brejku za stavu 3:1 skúšal fintičku a puk nechal za sebou po prípade v momente, keď Hudáček netrafil prázdnu bránku z niekoľkých metrov?

Pánikovu šancu som dobre nevidel. Niekto sa postavil predo mňa a jediné, čo som zbadal, bol puk pred bránkou. No a Hudy? Cehlo mal puk, už mohol strieľať on. Ponúkol však gól Hudáčkovi, ten nedal. Mal byť radšej sebecký. Niekedy to je dobrá vec.

Pánik má za sebou dobrý turnaj. Videli ste v ňom stále hráča s potenciálom na NHL?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Ramsay: Čaká ma pivo. Lotyšov pozerať nebudem, radšej sa pôjdem prejsť