Iuvente sa všetky ciele podarilo naplniť

Bude Mária Holešová pokračovať v Iuvente?
Bude Mária Holešová pokračovať v Iuvente? (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|1. jún 2018 o 00:00

Podľa Kozlova mala na to, aby vyhrala aj MOL ligu. Klubu vyšiel krok s angažovaním Packu.

MICHALOVCE. Podľa Kozlova mala Iuventa na to, aby vyhrala aj MOL ligu, klubu vyšiel krok s angažovaním trénera Packu. Do novej sezóny s viacerými zmenami.

V lete minulého roku sa vedenie ženského hádzanárskeho klubu Iuventa Michalovce rozhodlo vydať novou cestou. V družstve skončili viaceré legionárky, ktoré nahradili prevažne hráčky z vlastnej liahne.

Najlepší slovenský klub v ženskej hádzanej sa zriekol účasti v pohárovej Európe a s výrazne obmeneným a omladeným kádrom poľavil aj v interligových ambíciách.

Zameral sa hlavne na obhajobu slovenského titulu aj pohára, v MOL lige nebola povinnosť skončiť na medailových pozíciách.

Vynovená Iuventa však zvládla sezónu nad očakávania dobre. Získala obe domáce trofeje a siahla aj na interligový bronz.

Ako sa dívajú v klube na uplynulý ročník, sme sa pozhovárali so športovým riaditeľom žlto-modrých Radoslavom Kozlovom, ktorý túto funkciu začal vykonávať vlani v júli.

Hodnotíte v klube uplynulú sezónu ako úspešnú?

„Pred štartom ročníka sme si vytýčili jasné ciele – získať Slovenský pohár aj majstrovský titul a skončiť do piateho miesta v rámci MOL ligy. Všetky sa nám podarilo naplniť, takže sme jednoznačne spokojní. Máme aj ďalšie ciele, na ktorých pracujeme, ale tie sú skôr dlhodobé. Či už na implementácii metodiky RCH (Regionálne centrá hádzanej, pozn. red.), čo nie je jednoduché dosiahnuť za jednu sezónu, alebo na zapracovávaní mladých hráčok do A-tímu. Chceme dosiahnuť to, aby gro hráčok prvého družstva tvorili naše odchovankyne, prípadne iné talentované Slovenky a maximálne tri legionárky.“

Bolo v silách družstva skončiť v interlige ešte vyššie?

„Som presvedčený o tom, že náš tím mal na to, aby vyhral česko-slovenskú súťaž. Nechýbalo k tomu veľa, ale vo vrcholovom športe práve tie maličkosti robia ten rozdiel. Nečakane sme zakopli vo Veselí a v Olomouci, nebyť týchto prehier, dopadlo by to inak. Určite bolo v silách tohto kolektívu obhájiť prvenstvo v MOL lige.“

Tesne pred záverom základnej časti ste sa rozhodli posilniť realizačný tím o skúseného trénera Jána Packu, ktorý s družstvom vyhral všetkých deväť zápasov. Ako sa ukázalo, bol to dobrý krok, čo poviete?

„Jednoznačne. Pán Packa je skúsený tréner a ukázal svoje schopnosti. Správnej rade klubu krok s jeho angažovaním vyšiel. Nakoniec vo vedení klubu sú ľudia, ktorí sa hádzanej venujú dlhé roky, takže ich môžem smelo nazvať strategickými lišiakmi. Myslím si, že z ich strany to bol perfektný krok.“

Ako bývalému hádzanárovi sa vám ako pozdávala hra Iuventy?

„Vždy je čo zlepšovať. Stále sa nájde niečo, čo sa dá robiť lepšie, bez ohľadu na to, s akým kádrom hráte.“

V minulosti ste ako hráč získali tituly s prešovským Tatranom, teraz máte premiérový ako funkcionár. Ktoré víťazstvo chutilo viac?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuvente sa všetky ciele podarilo naplniť