Interný motivačný cieľ nesplnili, o víťazstvo prišli kurióznym gólom

Španiel Pedro García Martínez (vpravo) strelil v Žiari prvý ligový gól v michalovskom drese.
Španiel Pedro García Martínez (vpravo) strelil v Žiari prvý ligový gól v michalovskom drese. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|6. okt 2019 o 12:44

Michalovčanom futbal opäť ukázal svoju odvrátenú tvár.

MICHALOVCE. Veľmi smutní znovu schádzali z ihriska prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce.

Po tom, čo pred týždňom doma s Ružomberkom inkasovali rozhodujúci gól v nadstavenom čase, tentoraz od nováčika v Žiari nad Hronom dostali ranu v 85. minúte.

Žlto-modrí na pôde FK Pohronie dvakrát viedli, keď sa presadili legionári Issa Modibo Sidibé a Pedro García Martínez, ale napokon si na svoje konto pripísali iba bod za remízu 2:2.

„Prísť v priebehu dvoch týždňov o päť bodov nie je príjemné. Máme smolu, ale futbal býva aj taký. Znovu prišla chybička v nesprávnom čase. Nesmieme sa poddať a pracovať ďalej. Šťastie sa usmeje iba na toho, kto mu ide oproti,“ neklesal na duchu tréner Anton Šoltis.

Doplatili na podmočený terén

Počas celého zápasu boli jeho zverenci futbalovejším tímom.

Na ťažkom podmočenom teréne, ktorý hraničil s regulárnosťou, boli aktívnejší, domáci sa spoliehali iba na rýchle brejky či štandardné situácie.

Po zmene strán držali opraty duelu vo svojich rukách a zaslúžene strhli vedenie na svoju stranu.

A keď ešte domáci v 79. minúte prišli vylúčeného Maingeho, zdalo sa, že bez problémov dokráčajú k trojbodovému zisku.

V 85. minúte však priletela ľahká nakopnutá lopta do ich šestnástky, pošmyknutie brankára Kiru aj v tomto zápase netradične obrancu Popovitsa a kuriózny vyrovnávajúci gól.

„Chlapcom nemám čo vyčítať, odohrali dobrý zápas. Tlačili sa dopredu, súper však bol dobre organizovaný. V druhom polčase sme hrali kolmejšie smerom dopredu, ale chýbalo tam viac adresnejších centrov. Dostali sme sa však do vedenia a hru sme mali pod kontrolou. Súper hrozil iba zo štandardiek či nakopávaných lôpt. Už sme si mysleli, že to uhráme, ale po jednoduchej situácii sme inkasovali. Na ťažkom teréne sme už potom nemali čas niečo s výsledkom urobiť,“ hovoril Šoltis.

Počas prestávky viac potrénujú

Na výkone Zemplínčanom pri Hrone sa neprejavilo ani to, že nastúpili až bez deviatich hráčov kádra.

Okrem dlhodobo zranených Diarru a Trusu chýbali trénerom aj Červak, Danko a Turík, ktorých skolila choroba, Martin Kolesár, Vojtko (doliečujú si zranenia), Hovhannisjan (povinnosti v arménskej reprezentácii do 21 rokov) a Bekir (ten sa len pár dňami po vyše mesiaci vrátil z Turecka).

Na druhej strane, premiéru v michalovskom drese si v záverečnej polhodine odkrútil staronový hráč Emmanuel Mensah.

V posledných štyroch zápasoch dostalo mužstvo od trénerov za úlohu získať osem bodov. Nazbieralo ich iba sedem, za výhry s Trenčínom a v Nitre a remízu v Žiari nad Hronom.

„Chýbalo len málo, aby to splnili. Bol to interný motivačný cieľ, skúsili sme niečo nové, ale nevyšlo to. Chlapci sa nemusia obávať žiadnych finančných postihov, len budú počas reprezentačnej prestávky viac trénovať. Možno aj nabudúce niečo podobné vymyslíme,“ uviedol kormidelník MFK Zemplín.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Interný motivačný cieľ nesplnili, o víťazstvo prišli kurióznym gólom