Pre finančné problémy sa nemali prihlásiť. Teraz Liptáci oslavujú postup do Fortuna ligy

Hráči čakali na výsledok zápasu z Komárna. Potom vypukla obrovská radosť.
Hráči čakali na výsledok zápasu z Komárna. Potom vypukla obrovská radosť. (Autor: futbalnet.tv)
Ivan Mriška|15. máj 2021 o 18:52

Liptovský Mikuláš vyhrali v Púchove 2:0, Banskobystričania iba remizovali v Komárne 1:1.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. V predposlednom kole druhej ligy sa na diaľku bojovalo o postup do Fortuna ligy.

Keďže Banská Bystrica v Komárne iba remizovala 1:1, veľká eufória po ňom zavládla v Liptovskom Mikuláš. Liptáci vyhrali v Púchove 2:0 a kolo pred koncom si zaistili historický postup do Fortuna ligy.

Tréner: Najkrajšie pocity v kariére

Na čele majú nedostihnuteľný štvorbodový náskok.

„Prežívam najkrajšie pocity v kariére. Radosť hráčov je takisto úprimná, takže všetko je tak, ako to má byť,“ pre futbalnet.tv dojato povedal po zápase tréner Liptovského Mikuláša Marek Petruš.

Postup Liptákov je o to senzačnejší, pretože pred sezónou nevedeli či sa do druhej ligy vôbec prihlásia.

„Po jesennej časti sme nemali úmysel konkurovať najlepším, ale mužstvo šliapalo. Hráčom treba pogratulovať, skláňam pred nimi klobúk dole. Na záver im musím povedať, že si to úplne zaslúžili. Pracoval som pol roka vo výnimočnej kabíne so skvelými futbalistami a toto je ich vysvedčenie,“ dodal.

Liptáci sa po  záverečnom hvizde držali za ramená a v kruhu čakali na konečný výsledok z Komárna. Keď sa dozvedeli, že Banská Bystrica stratila dva body, vypukli obrovské oslavy.

„Majstri, majstri, majstri,“ kričali hráči a behali ako splašení.

Vedenie sľúbilo Fortuna ligu

Výkony Liptákov v druhej polovici sezóny boli oproti Banskej Bystrici stabilnejšie.

„Aj dnes sme predviedli ligový výkon. Hrali sme na súperovej pôde, no boli sme lepší a dominantnejší. Mali sme množstvo nebezpečných situácii. V prvom polčase sme dali gól, ktorý nás upokojil. V druhom polčase sme si hru kontrolovali a doviedli zápas do víťazného konca,“ uviedol Petruš.

Liptovský Mikuláš sa vo Fortuna lige predstaví po prvý raz v histórii. Klub má oproti stabilným účastníkom najvyššej súťaže oveľa nižší rozpočet, prihlášku do ligy však s určitosťou podá.

„Prísľub od vedenia klubu bol, že ak si to chlapci vybojujú na ihrisku, spravia všetko preto, aby sme boli ligoví. Verím, že to slovo dodržia a o dva mesiace budeme vo Fortuna lige,“ uzavrel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pre finančné problémy sa nemali prihlásiť. Teraz Liptáci oslavujú postup do Fortuna ligy