Humenčanov zdržali zápchy. Spišskú Novú Ves aj tak zdolali

Prvým gólom hneď na začiatku druhého polčasu Matheus Goncalves odštartoval cestu Humenčanov za víťazstvom.
Prvým gólom hneď na začiatku druhého polčasu Matheus Goncalves odštartoval cestu Humenčanov za víťazstvom. (Autor: Jope)
Jozef Petruška|16. jún 2019 o 09:32

Súťažný ročník 2018/19 zakončili Spišiaci prehrou 0:3.

SP. NOVÁ VES. V poslednom treťoligovom kole futbalisti Spišskej Novej Vsi hostili súpera z Humenného, ktorý bol pred týmto súbojom strelecky poriadne rozbehnutý.

Humenčania nadelili Mária Hute – Spišským Vlachom na svojom trávniku 14 kúskov.

Humenčania sa rozbehli až po prestávke

Na Spiši sa hostia rozbiehali veľmi pomaly.

Na gólové hody spred týždňa nadviazali až v druhom polčase.

„Celú sezónu ideme do každého stretnutia s cieľom zvíťaziť. Na Spiši nám tento cieľ zo začiatku skomplikoval neskorý príchod na zápas. Piatkové zápchy na cestách a horúco sa podpísali pod dlhú a ťažkú cestu. Od začiatku sme chceli hrať útočný futbal, nie na 0:0 a brániť od prvej minúty. K tomu nás nabádal aj tréner a hlavne cez polčasovú prestávku nám veľmi zdôrazňoval, aby sme strieľali góly. To sa nám podarilo hneď v úvode druhej časti hry. Zo Spiša odchádzame maximálne spokojní. Aj s hrou, aj s výsledkom. Ako sa hovorí – koniec dobrý, všetko dobré,“ zhodnotil trojbodové a trojgólové vystúpenie na Spiši kapitán Humenného Cyril Vasiľ.

Rozpačitý záver

Pod prehru Spišiakov 0:3 sa podpísalo viacero faktorov.

Hralo sa v komornom tichom prostredí, keďže fanúšik futbalu na Spiši ani poriadne nevedel, kedy sa posledný zápas 3. ligy Východ hrá.

Najprv to malo byť v nedeľu, potom došlo k zmene na sobotu a nakoniec sa hralo v piatok podvečer.

Nebol to zlý termín, ale vzhľadom na druhý faktor – horúce počasie – na tribúnu prišla len hŕstka najvernejších divákov.

Tretím faktorom bola motivácia. Spišiaci sa nemuseli strachovať o záchranu a ani bojovať o postup.

Išlo len o prestíž a zahrať si futbal.

„Po troch nevydarených majstrákoch sme sa chceli rozlúčiť s čo najlepším výsledkom. No nevyšlo to a naozaj, ťažko mi niečo k tomu povedať,“ stručne povedal po prehre obranca Novovešťanov Karol Sedláček.

Mladíci nesklamali

V piatok večer jedno futbalové oko na Spiši plakalo, druhé sa smialo.

Plač bol nad prehrou a nemastným-neslaným výkonom. Radosť je z toho, že vôbec sa seniorský futbal v Spišskej Novej Vsi v sezóne 2018/2019 hral.

Druhým veľkým pozitívom bolo zaradenie do zostavy dorastencov. Tréner Luboš Ontko dal obrovský priestor mladým hráčom.

Vo väčšine zápasov mladíci nesklamali a ukázali, aký smerom sa má poberať futbal v klube.

„Robíme s tým, čo máme. Príležitosť dostávajú dorastenci, ktorí sa ešte musia vyhrať a získavať skúseností. Treba zdôrazniť, že mladí chlapci nehrajú zle. Cesta je nastavená dobre, len musí byť trpezlivosť. Aj keď sa prehrá, netreba mladých hráčov zatracovať. Nech hrajú, a čo najviac. Aby nemuseli chodiť po okolitých dedinách, ostali v Spišskej. To je pre nás dôležité,“ zdôraznila ikona futbalu v Spišskej Novej Vsi Karol Sedláček.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Humenčanov zdržali zápchy. Spišskú Novú Ves aj tak zdolali