Hokejisti Popradu sa domov vracajú naprázdno

Zľava: Daniel Brejčák z HK Poprad a Radoslav Macík z HK Nitra.
Zľava: Daniel Brejčák z HK Poprad a Radoslav Macík z HK Nitra. (Autor: SITA)
Sportnet|7. feb 2018 o 20:53

V Nitre podľahli vo vyrovnanom zápase o jeden gól.

HK Nitra - HK Poprad 3:2, 7.2.2018: fotogaléria

7.2.2018

NITRA/POPRAD. Úvod stretnutia lepšie vyšiel domácim. Prvú šancu v zápase, ktorá mala prívlastok "tutovka" premrhal v 2. minúte útočník Nitry Kovacs.

Ten istý hráč však svoje zaváhanie napravil, keď v 5. minúte zakončoval presilovkovú kombináciu strelou pod hornú žrď - 1:0. V 6. minúte sa v dobrej pozícii ocitol Bondra, ale Lacova lapačka si puk našla.

Aktívny americký útočník Kovacs mohol poslať Nitru do dvojgólového vedenia v 13. minúte, ale proti bola pravá žŕdka Kováčovej brány.

Hosťom sa podarilo vyrovnať v 17. minúte, keď v presilovej hre prepálil Laca od modrej čiary König - 1:1.

Vedenia sa ujali domáci

Aj vstup do druhej tretiny mali lepší "corgoni". V 22. minúte mal veľkú príležitosť Slovák, ale ocitol sa až príliš blízko Kováča, ktorý jeho pokus zneškodnil.

O dve minúty už nitrianske tribúny "jasali". Výbornú prácu Bradleyho zúročil na druhý gól H. Ručkay - 2:1.

V 26. minúte potiahol puk cez celé klzisko Slovák, ktorého prácu dokončil dorážkou Blackwater - 3:1.

Najväčšou hrozbou pre Nitru bol König, ktorého strely v presilovej hre narobili nitrianskej defenzíve problémy.

Kontaktný gól bol málo

Na začiatku tretej tretiny sa zaskvel domáci brankár Laco, keď zneškodnil najskôr sľubné pokusy dvojice Paločko - Heizer.

Následne si poradil aj so zakončením Štraucha, ktorý obkorčuľoval bránu Nitry a zasúval puk do odkrytej časti brány, ale bez gólového efektu.

Definitívne mohol šance "kamzíkov" zmazať v 49. minúte Šiška, ale Kováča spomedzi kruhov neprekonal.

Opak bol však pravdou a Poprad sa prezentoval kontaktným gólom v 56. minúte z hokejky Mlynaroviča - 3:2.

Hostia skúšali už 90 sekúnd pred koncom hru bez brankára a vypracovali si niekoľko dobrých príležitostí, ale nitrianska defenzíva odolala.

Povedali po zápase

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: Od začiatku sme mali ďaleko lepší pohyb ako hostia. Dva góly v presilovkách nám pomohli odskočiť na 3:1. Bolo cítiť, že najmä nová formácia J. Ručkay, Kollár, Kutálek nebolo to pravé, ale aby sme zvládli celý zápas, tak sme potrebovali rozložiť sily a držali sme zostavu čo najdlhšie. V poslednej tretine sme stiahli hru na tri formácie a keby sme vlastnými chybami neponúkli hosťom zníženie, záver stretnutia mohol byť kľudnejší.

Marcel Ozimák, tréner Popradu: Z našej strany boli prvé dve tretiny zakríknuté. Chlapci mali ako keby zviazané ruky a Nitrania ťažila najmä z jednoduchosti, strieľali z každej pozície. Chlapcov musím pochváliť, že bojovali do konca zápasu, nehodili ďflintu do žitaď a nechýbalo veľa a mohli sme ten zápas otočiť. Škoda, že sa nám v závere nepodarilo vyrovnať. Herný prejav Nitry je veľmi dobrý a konsolidovaný. Gratulujem súperovi k výhre.

Štatistika

HK Nitra - HK Poprad 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Góly: 5. Kovacs (Blackwater, Ordzovenský), 24. H. Ručkay (Bradley, Mezei), 26. Blackwater (Slovák, Ordzovenský) - 17. P. König (Mlynarovič, Štrauch), 56. Mlynarovič (Svitana, Štrauch)

Rozhodovali: Štefik, Fridrich - Výleta, Orolin, vylúčení: 5:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 2257 divákov

Zostavy

Nitra: M. Laco - Mezei, T. Milam, Ordzovenský, J. Milam, Mir. Pupák, M. Versteeg, Rýgl, Korím - Macík, Bradley, H. Ručkay - Kovacs, Slovák, Blackwater - Kollár, J. Ručkay, Kutálek - Rzavský, Šiška, Csányi

Poprad: Kováč - D. Brejčák, P. König, McDowell, Petran, Fabian, Dinda, Davydov, Krempaský - Svitana, Mlynarovič, Štrauch - Matúš Paločko, Heizer, Buc - D. Bondra, Matej Paločko, Abdul - Hvila, Ježek, Vašaš

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejisti Popradu sa domov vracajú naprázdno