Slovensko na ZOH Peking 2022
Slovensko
ZOH Peking 2022
15.02.2022, Playoff | Pred
4 - 0
1:0, 2:0, 1:0
Nemecko na ZOH Peking 2022
Nemecko

Z Rybára išla istota. Zápas sme kontrolovali, hodnotil Podkonický

Brankár Patrik Rybár si udržal proti Nemecku čisté konto.
Brankár Patrik Rybár si udržal proti Nemecku čisté konto. (Autor: TASR)
TASR|15. feb 2022 o 09:58

PEKING. Slovenskí hokejisti zvládli kvalifikačný zápas o štvrťfinále olympijského turnaja v Pekingu najmä vďaka skvelému výkonu v defenzíve.

Nebol bez chýb, ale čo prešlo za obranu, to vyriešil veľmi istý brankár Patrik Rybár. Aj vďaka tomu sa Slováci prebojovali po triumfe nad Nemeckom (4:0) po dvanástich rokoch medzi najlepšiu osmičku na ZOH.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho mali v predchádzajúcich dueloch v skupine od úvodu hernú prevahu proti každému súperovi, no tentokrát sa karta obrátila. Nemci začali lepšie, dobre napádali, no vyložené šance nemali.

Hrali rýchlo a nestrácali puky

"Boli sme na nich pripravení, vedeli sme, že sú silní na puku a rýchli. Mali sme teraz prvé minúty o niečo slabšie, ale Nemci nemali vyložené šance, nepustili sme ich medzi kruhy. V obrannom pásme sme dnes hrali dobre, kontrolovali sme zápas," povedal pre TASR asistent trénera Andrej Podkonický.

Slováci potom nedovolili súperovi dostať sa do tlaku ani v zostávajúcich minútach zápasu, svoj dobrý výkon napokon vyjadrili štyrmi gólmi.

"Dobre sme napádali a korčuľovali, vytvárali sme si tlak. Hrali sme dobre stredné pásmo, kde sme hrali rýchlo a nestrácali sme puky. Pár prečíslení sme súperovi dovolili, ale mali sme výborného Rybára v bránke a podali sme výborný tímový výkon," dodal Podkonický.

Chcú podporu obrancov, ale s rozumom

Rybár sa dostal po prvý raz na turnaji medzi tri žrde v zápase so Švédskom (1:4), po prvej tretine vystriedal Mateja Tomeka. Odchytal aj zápas s Lotyšskom (5:2) a dôveru dostal aj na utorkový kľúčový duel.

"Po zápase so Švédskom, keď išiel chytať, tak z neho išla istota. A potom aj proti Lotyšom, keď mal ťažké zákroky. Toto sú ťažké zápasy pre brankára, keď nemá veľa práce. Bolo dôležité, že zostal sústredený celý zápas a pomohol nám vyhrať," zhodnotil Ramsayho asistent.

Duel s Nemeckom rozhodla aj hra obrancov. Tí slovenskí sa zapájali do ofenzívy, ich hernú vyzretosť demonštrovali prihrávky Kňažka a Gernáta.

Ten prvý skvele nabil na gól Krištofovi, druhý zasa predviedol kombinačnú súhru s gólovou bodkou Cehlárika.

"Chceme, aby obrancovia podporovali útok, chceme aby boli štvrtým a piatym hráčom, aby sme prečíslovali súpera. Ale musia to robiť s rozumom. Dnes tam raz prepadli. Chceme podporu bekov, no nie za každú cenu," upozornil Podkonický.

Slovenskí hokejisti v boji o semifinále narazia v stredu o 5.10 SEČ v National Indoor Stadium na USA, na oddych tak nemajú ani 24 hodín.

"Musíme čo najskôr zregenerovať a oddýchnuť si," dodal Podkonický.

Všetko o hokeji na ZOH 2022

Nachádzate sa tu:
Domov»ZOH 2022 Hokej»Z Rybára išla istota. Zápas sme kontrolovali, hodnotil Podkonický