15.02.2022 | Predkolo
15.02.2022 | Predkolo
4 - 0
(1:0, 2:0, 1:0)

Dezolátny výkon. Ani Slováci nečakali, že budeme takí slabí, píšu Nemci

Brankár Nemecka Mathias Niederberger po góle Libora Hudáčka.
Brankár Nemecka Mathias Niederberger po góle Libora Hudáčka. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|15. feb 2022 o 10:17

Hviezda Nemcov sa zbláznila, napísal Bild.

PEKING. Prehru 0:4 so Slovenskom v play off o postup do štvrťfinále olympijského turnaja v hokeji komentuje viacero nemeckých médií. Mužstvo trénera Toniho Söderholma čelí po vypadnutí tvrdej kritike.

"Je koniec! Štyri roky po striebornej senzácii v Pjongčangu vypadol tím Nemecka po dezolátnom výkone proti Slovensku. Nemecký tím vyhral na turnaji iba jeden zápas - proti jasnému outsiderovi z Číny. Nemeckí hokejisti sa vôbec nedostali do hry, všade boli o krok neskôr a utrpeli prvú olympijskú prehru so Slovenskom po 28 rokoch. Bola celkom zaslúžená. Slovákom sa darilo, no zrejme aj ich sme zaskočili slabým výkonom," napísal športový portál Sport1.de.

Pripomenul aj frustráciu Nemcov po štvrtom góle v závere, ktorá vyústila do faulu Davida Wolffa na Libora Hudáčka.

"Wolf dostal zaslúžený trest po mizernej odvete a údere päsťou do krku súpera. Mužstvo s desiatimi striebornými hrdinami z roku 2018 a jadrom tímu, ktorý sa vlani prebojoval do semifinále majstrovstiev sveta, sklamalo na celej čiare."

Hviezda sa zbláznila

Nemecká hokejová hviezda sa zbláznila! znie palcový titulok magazínu Bild.

"Po poslednom góle Slovákov sa Davidovi Wolfovi vybili poistky. Zrazil sa s protihráčom Hudáčkom, chytil ho za krk. Slovák sa potom predklonil – a Wolf ho udrie päsťou na zátylok. Čistá frustrácia! Nemec dostal 5 minút plus osobný trest. Škaredý koniec trpkého turnaja," napísal Bild. 

"Myslím si, že celé Nemecko je z našej prehry sklamané. Rád by som si účasť na olympiáde predĺžil, ale dnes nemal nemecký tím deň,“ cituje magazín útočníka Marcela Noebelsa.

„Slováci rozbili nemecký olympijský sen,“ píše Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Sen o ďalšej olympijskej medaile hokejového tímu sa rozplynul. Nádeje sa rozplynuli nečakane rýchlo. V zápas, ktorý mal byť podľa trénera vyrovnaný, nemecký tím prehrával vo všetkých ohľadoch. Už v polovici zápasu bol koniec. Tváre nemeckých hráčov odrážali čisté zdesenie,“ dodáva denník. 

Tréner Nemcov spomínal zlato

Magazín Die Welt pripomenul senzačné striebro spred štyroch rokov. Hokejový tím živil nádej, že by mohol vybojovať medaily aj tento rok.

„Pred štyrmi rokmi sa cesta k senzačným strieborným medailám nemeckých hokejistov začala práve vo vyraďovacej časti po slabších výkonoch v základnej skupine. Hokejisti verili, že by sa to mohlo zopakovať aj tento rok. Zápas proti Slovákom však bol jednoznačný. Nemecko prehralo 0:4,“ napísal Die Welt.

Kicker rieši budúcnosť trénera Söderholma. "Mám odpovedať desať minút po zápase? Neviem," odvetil 43-ročný Fín na otázku, či bude pri nemeckej reprezentácii pokračovať. Söderholm spomínal pred turnajom dokonca útok na zlato. Zmluva s Nemeckým hokejovým zväzom (DEB) mu vyprší po MS 2022 vo Fínsku. 

Športový riaditeľ DEB Christian Künast reagoval na otázky na túto tému podráždene. „Zlá otázka v nesprávny čas,“ povedal Künast.

Kapitán Moritz Müller dúfa, že Söderholm bude pokračovať. "Je jasné, že všetci chceme, aby Toni pokračoval. Myslím si, že teraz, po všetkých rokoch progresívneho vývoja a dobrej práce, nie je správne chcieť po turnaji všetko zmeniť," povedal Müller.

Všetko o hokeji na ZOH 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Hokej»Dezolátny výkon. Ani Slováci nečakali, že budeme takí slabí, píšu Nemci