Hasáka odmenili za dlhoročnú činnosť

Hádzanárka Mária Holešová.
Hádzanárka Mária Holešová. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|13. mar 2018 o 00:00

Medzi najlepšími u dospelých bol aj futbalista Žofčák či hokejista Trenčan.

Najlepší športovci Michaloviec: fotogaléria

9.3.2018

MICHALOVCE. Po roku sme opäť spoznali najlepších športovcov mesta Michalovce.

Na pôde mestského úradu si pred pár dňami z rúk primátora Viliama Zahorčáka v kategórii dospelých prevzalo ocenenia deväť jednotlivcov a šesť kolektívov.

O najlepších športovcoch mesta za uplynulý kalendárny rok rozhodli športové kluby pôsobiace na území mesta.

Ocenených navrhlo osemnásť športových oddielov a občianskych združení z trinástich druhov športu.

Mária Holešová

- hádzanárka Iuventy

Rýchla krídelníčka veľkou mierou prispela k tomu, že v súťažnom ročníku 2016/17 Iuventa vyhrala na domácej pôde všetko, čo sa dalo, teda Česko-slovenskú súťaž hádzanárok (WHIL), Slovenský pohár aj národný titul. Jej trénerom je František Urban, rodáčka z Bytče je aj členkou slovenského reprezentačného tímu.

Igor Žofčák

- futbalista MFK Zemplín

Tvorca hry patrí medzi najskúsenejších hráčov tímu, ktorý hrá najvyššiu slovenskú futbalovú ligu. V ročníku 2016/17 s mužstvom prepisoval klubovú históriu, keď s ním v lige obsadil ôsmu priečku a v pohári sa dostal až do semifinále. V uplynulej jesennej časti odohral „Žofi“ 18 zápasov a strelil 3 góly, s mužstvom je aktuálne na deviatom mieste. Jeho trénerom je Anton Šoltis.

Peter Kolesár

- džudista ŠK Zemplín Judo

Súťaží vo váhovej kategórii do 90 kg a v roku 2017 obsadil bronzové pozície na majstrovstvách Slovenska mužov, na medzinárodných majstrovstvách Maďarska veteránov a na majstrovstvách kraja mužov. Okrem toho skončil na výbornom deviatom mieste na majstrovstvách sveta veteránov v Olbii v Sardínii. Jeho trénerom je Gabriel Čopák.

Adam Trenčan

- hokejista HK Dukla Ingema

Brankárska jednotka účastníka St. Nicolaus I. hokejovej ligy mužov. V ročníku 2016/17 sa s mužstvom umiestnil na štvrtom mieste v prvej lige a s úspešnosťou zásahov 93,33 % získal honor najlepšieho tejto súťaže. Aj v aktuálnej sezóne je oporou tímu a pomohol mu k postupu do baráže o extraligu. Jeho trénermi v sezóne 2016/17 boli Miroslav Ihnačák a Peter Tirpák, v tejto sú Miroslav Chudý a Richard Šechný.

Vasyľ Klevľanyk

- kickboxer Športového Kickbox klubu

Súťaží vo váhových kategóriách do 69 kg a do 74 kg. V 1. kole Open ligy SZKB v Košiciach obsadil prvé miesta v light contact a kick light vo váhe do 69 kg, v 3. kole Open ligy SZKB v Prešove tieto prvenstvá zopakoval, ale vo váhe do 74 kg. Na Svetovom pohári v Budapešti získal bronzovú medailu v kick light vo váhe do 69 kg a na majstrovstvách Slovenska vybojoval zlato v light contact a v kick light vo váhe do 74 kg. Jeho trénerom je Ľuboš Takáč.

Michal Červeňák

- bežec Atletického klubu

Súťaží v kategórii od 18 do 39 rokov, stal sa víťazom Michalovskej bežeckej ligy za rok 2017. Obsadil prvenstvá na Jesennom behu Michalovčanov, v Michalovskej polmaratónskej štafete a na Tour de Tokaj. Na podujatí Spoznaj Trebišov behom obsadil druhé miesto, bronzový dobehol na Nočnom behu v Trebišove a na Michalovskej hodinovke, šiesty skončil na Jarnom behu Michalovčanov, ôsmy na Generali city run. Okrem toho skončil tretí v Oblastnej bežeckej lige regiónu Michalovce/Sobrance.

Jana Ďurčáková

- členka ŠK Zemplín

Súťaží v silovom trojboji a disciplíne tlak na lavičke, a to vo váhovej kategórii do 73 kg. Na majstrovstvách Slovenska v silovom trojboji juniorov a dorastencov v Žiline získala druhé miesto, rovnako skončila aj na majstrovstvách Slovenska v tlaku na lavičke v Trenčianskych Tepliciach. Bronzová skončila na medzinárodnej súťaži Grand prix Slovakia v silovom trojboji v Častej a štvrtá na majstrovstvách Slovenska v silovom trojboji žien, mužov a masters takisto v Častej. Piate miesta obsadila na súťaži o Pohár primátora mesta Michalovce v tlaku na lavičke, na Slovenskom pohári v silovom trojboji RAW v Žiline a na majstrovstvách Slovenska silných žien v Trenčíne. Na majstrovstvách Európy Strongman, strongwoman a zmiešaných párov obsadila šiestu pozíciu a na Strongman Cupe silné ženy v Košiciach siedme miesto. V Eurolige strongwoman silných žien je aktuálne z na piatom mieste z osemnástich. Jej trénerom je Ladislav Lechan starší.

Pavol Beca

- člen Klubu vojakov v zálohe

Súťaží v kategórii strelecký viacboj. Získal titul majstra Slovenska v jednotlivcoch na 25. majstrovstvách Slovenska v streleckom viacboji v Turanoch, keď dosiahol výkon 456,26 bodov z 59 nominovaných pretekárov. Svojim výkonom významnou mierou prispel aj k víťazstvu trojčlenného družstva Michaloviec v zložení Pavol Beca, Vladimír Hamadej a Matej Hamadej, ktoré s počtom 1668,99 bodov získalo majstrovský titul aj v kategórii družstiev spomedzi pätnástich nominovaných družstiev.

Patrícia Mária Dzurinová

- florbalistka Eastern Wings

V ročníku 2016/17 odohrala táto útočníčka za družstvo, ktoré skončilo šieste v extralige žien, štrnásť zápasov, v nich nazbierala 27 bodov za 14 gólov a 13 asistencií. V aktuálnej sezóne je s družstvom na ôsmom mieste v extralige, v siedmich zápasoch získala 21 bodov za 14 gólov a 7 asistencií. Je reprezentantkou Slovenska v kategórii žien, v roku 2017 sa zúčastnila majstrovstiev sveta vo florbale. Jej trénerom je Dárius Siheľský.

Iuventa

- hádzanárky

V sezóne 2016/17 sa stali sa majsterkami Slovenska, víťazkami WHIL a Slovenského pohára. Trénerom úspešného družstva je František Urban.

ŠK Zemplín Judo

- džudistky

V ročníku 2016/17 získali druhé miesto v Slovenskej národnej lige v zložení Dominika Kincelová, Martina Varádyová, Zuzana Mikolajčiková, N. Petruny, Alexandra Čižmárová a Sofia Popovičová. Trénerom družstva je Gabriel Čopák.

ŠK Zemplín

- ženy silový trojboj

Družstvo v zložení Nikol Hudáková, Eva Padová, Jana Ďurčáková a Alexandra Balická na majstrovstvách Slovenska strongwoman obsadilo bronzovú pozíciu, na majstrovstvách Európy zmiešaných párov strongman a strongwoman piate miesto a na majstrovstvách Slovenska v silovom trojboji ôsmu pozíciu. Trénerom kolektívu je Ladislav Lechan starší.

Anton Hasák

- za mimoriadnu činnosť v oblasti turistiky

Narodil sa v roku 1949 v Michalovciach. S aktívnou turistikou začal v roku 1956. Už v roku 1957 sa zúčastnil 1. ročníka dnes už tradičnej (60. ročník) akcie 100 jarných kilometrov (JKM). V organizovanej turistike je od roku 1971. V roku 1978 mu bola udelená pamätná medaila k 90. výročiu organizovanej turistiky, v roku 1988 mu bol udelený pamätný odznak pri príležitosti 100. výročia organizovanej turistiky v Československu. Od roku 1998 je nositeľom čestného ocenenia „Strieborný odznak Klubu slovenských turistov“. V roku 1999 mu Ústredná rada KST vyslovila poďakovanie za podiel na tvorbe novodobého modelu turistiky KST. V tom istom roku mu Slovenské združenie telesnej kultúry udelilo Striebornú medailu SZTK za dlhoročnú prácu v prospech slovenskej telesnej výchovy. Výkonný výbor KST mu v roku 2000 udelil Zlatý odznak Turista SR. V roku 2007 mu bola udelená cena primátora Michaloviec. V roku 2009 získal Zlatý odznak KST a v roku 2012 znovu dostal cenu primátora za 30 – ročné vedenie KST Turista Michalovce. V roku 2013 mu bola udelená plaketa Alojza Lutonského, jedno z najvyšších ocenení KST a v roku 2016 Ďakovný list KST, v roku 2017 mu bola výkonným výborom KST udelená Medaila KST. Zúčastnil sa 42. letných celoslovenských zrazov turistov, 35. zimných celoslovenských zrazov turistov ako aj 16. slovenských zrazov cykloturistov. Zameriava sa hlavne na pešiu turistiku a cykloturistiku. Bol zakladateľom a zároveň prvým predsedom OT TJ Spoje. Pomáhal rozbiehať turistiku v TJ Slovan a TJ Zemplín. Z poverenia OV ČSZTV bol spoluzakladateľom TJ Turista, kde prevzal funkciu predsedu OT TJ, ktorú vykonáva dodnes. Veľakrát bol vyhodnotený ako najlepší turista okresu, naposledy v roku 2015. Funkcionárskej činnosti sa neprestal venovať do dnešných dní, je predseda KST Turista Michalovce a určitú dobu vykonával funkciu predsedu aj podpredsedu sekcie cykloturistiky KST. Pri svojej turistickej činnosti navštívil celé Slovensko, ale aj blízke zahraničie. Treba vyzdvihnúť aj jeho publicistickú prácu, či už v uverejnených článkoch v lokálnej tlači alebo celoštátnej, doteraz okolo 450 príspevkov a v poslednom čase aj na internetových novinách. Podieľal sa aj ako spoluautor na reprezentatívnej publikácii – Okres Michalovce, na turistickom sprievodcovi – Vitajte v regióne Zemplín, Zemplínska šírava a okolie, Dolný Zemplín – Zakarpatská Ukrajina, či 50 rokov turizmu na Zemplínskej šírave. Turistiku propagoval svojimi vystúpeniami v televízii aj v rozhlase. Nemožno zabudnúť ani na jeho verejno – prospešnú činnosť pri organizovaní a vedení turistických podujatí prístupných širokej verejnosti, či už s lokálnou, regionálnou alebo celoslovenskou pôsobnosťou. Na týchto akciách sa za dobu jeho pôsobenia zúčastnili stovky milovníkov prírody. Okrem turistiky k jeho záľubám patrí zberateľstvo, fotografovanie a ochrana prírody.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hasáka odmenili za dlhoročnú činnosť