Haniska uspela vo zvratoch

D. Bandúr (v tmavom)  bol autorom gólovej prihrávky pred vyrovnaním na 1:1.
D. Bandúr (v tmavom)  bol autorom gólovej prihrávky pred vyrovnaním na 1:1. (Autor: Rudolf Rondzik)
Rudolf Rondzik|29. apr 2018 o 20:10

V Košickej Novej Vsi sa hral zaujímavý futbal.

KOŠICKÁ NOVÁ VES. Domáci vo svojom vynovenom stánku na výborne pripravenom teréne túžili po troch bodoch a po upevnení pozície v hornej časti tabuľky.

Od začiatku sa do exdruholigistu pustili s enormnou snahou útočnou hrou si vynútiť prevahu, z ktorej mali vyplynúť šance po skorom otvorení skóre napriek tomu, že v ich základe bolo až päť dorastencov.

No na druhej strane stál súper, ktorý im to uľahčiť vôbec nehodlal. Naopak, z ojedinelej akcie na konci 20. min.

Dominik Horváth správne nastavil nohu k lopte, keď tá prešla pozdĺž čiary malého vápna k vzdialenejšej žrdi.

Novovešťania však odpovedali dôrazným spôsobom takmer okamžite a vzápätí dvoma zlepenými gólmi mladíkov z dorastu Vavráka a Šurína v priebehu dvoch minút dokonale otočili skóre.

Išli až na dno svojich síl

Hneď po prestávke zadáci Košickej Novej Vsi podarovali Haniske pokutový kop, ale príležitosťou vyrovnať pohrdol Palenčár, keď trafil iba žrď Babinčákovej brány.

A keď sa zdalo, že mladým chlapcom po sobotňajšom náročnom súboji ich kategórie so Spišskou Novou Vsou odchádzajú sily, ďalší z dorastencov Dura, ktorý mal už prakticky striedať premenil ideálny prízemný center Vavráka.

Haniska však zápas nezabalila, akoby vstala z popola, o pár minút ich do zápasu vrátil Kerekeš a štvrťhodinu pred koncom vyrovnal Juhász.

Napokon skúsení Hanišťania vycítili úbytok síl u súpera, svoj tlak ešte zvýšili a prepracovali k ďalšej penalte.

Kerekeš tentokrát už nezaváhal a dokonal ďalší výsledkový obrat.

Bolo zrejmé, že po zápase tým zhovorčivejším bol ich kapitán Jakub Laczko: „Mali sme namále, ale išli sme na dno síl a stálo to zato,” rozhovoril sa 24- ročný urastený stopér, ktorý si zahral aj v druhej najvyššej súťaži.

Po vypadnutí z nej ostal verný farbám svojej obce: „A som tomu rád. Ostali sme prakticky všetko domáci chlapci a aj keď je ťažké skĺbiť pracovné i iné povinnosti s tými futbalovými, zo samotnej hry máme väčšiu radosť ako v časoch, keď v tíme vládli rôzni legionári. Aj keď sa zdalo, že na behavých chlapcov z tímu konkurenta postupne budeme strácať, opak bol pravdou. Nevzdávali sme sa ani po nepremenenom pokutovom kope a išli sme na doraz. Napodobnili sme trojgólovú šnúru domácich a v závere sme dokonali ich skazu. Nechcem vyzerať príliš sebavedomo, ale taký obrat vo vás prebudí riadnu dávku eufórie. Mladí domáci chlapci nám boli silným súperom a aj preto také víťazstvo teší o to viac.”

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Haniska uspela vo zvratoch