Čaká ich plný dom. Prešov otvorí sezónu v Česku s mladíkmi v zostave

Lavička hádzanárov Tatrana Prešov.
Lavička hádzanárov Tatrana Prešov. (Autor: TASR)
Ján Leško|3. sep 2022 o 08:55

Prešov podpísal 16-ročný talent.

PREŠOV. Hádzanársky klub Tatran Prešov otvorí počas prvého septembrového víkendu sezónu 2022/2023 úvodnými stretnutiami hneď v dvoch súťažiach.

Sedemnásťnásobný majster republiky nastúpi v sobotu 3. septembra 2022 o 16. hodine na premiérový zápas Českej extraligy hádzanárov na pôde HK Kopřivice.

V nedeľu 4. septembra o 16. hodine sa v prvom kole slovenskej Niké handball extraligy stretnú v Tatran handball arene finalisti z minulej sezóny.

Tatran Prešov, ktorý uplynulou sezónou prešiel bez jedinej prehry, nastúpi proti súperovi z finále HK Košice.

Prešov dva ročníky v Česku už vyhral

„V Česku sme odohrali v minulosti dva ročníky a oba sme vyhrali. Dve sezóny sme účinkovali aj v maďarskej najvyššej súťaži, v ktorej sme skončili za Veszprémom a Szegedom tretí.

Nuž a jedenásť ročníkov máme za sebou aj v nadnárodnej SEHA Gazprom lige,“ rekapituloval majiteľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar pred víkendovým vstupom do novej sezóny.

„Na štart Českej extralige hádzanárov sa Prešov teší. Dokumentujú to ohlasy našich fanúšikov.

Z nich, hlavne tí starší, si spomínajú na prestížne súboje Tatrana s pražskou Duklou, Škodou Plzeň, či Baníkom Karviná. Verím teda, že zápasy českej súťaže budú diváckym lákadlom na Slovensku i v Česku,“ dodal Chmeliar.

Kopřivnice avizujú plný dom

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Čaká ich plný dom. Prešov otvorí sezónu v Česku s mladíkmi v zostave