Gól roka 3: Minuloročný víťaz je tu znova. Tento gól je ešte krajší, vraví

Branislav Artim (s loptou).
Branislav Artim (s loptou). (Autor: Ján Falis)
Daniel Dedina|27. dec 2021 o 09:00

Predstavujeme kandidáta na Gól roka 2021 číslo tri.

STROPKOV. V amatérskych futbalových súťažiach padá mnoho výstavných gólov. Streliť úplne najkrajší, ktorý vyhrá anketu Gól roka, je unikátny počin. Musí to byť výnimočná trefa.

Hráčovi Stropkova Branislavovi Artimovi sa to vlani podarilo. Tohto roku svoje majstrovstvo posunul ešte o úroveň vyššie. V najlepšej desiatke figuruje opäť!

„Keď som videl na facebooku, že ste ma znova vybrali, bol som milo prekvapený. Neostáva mi iné, len na sebe makať, aby sa mi to o rok podarilo znova,“ rozosmial sa 20-ročný mladík.

Dal gól tímu, v ktorom vyrastal

Ešte predtým je tu však druhý ročník ankety. Trúfa si opäť dokráčať až na vrchol? „Bude to veľmi náročné, sú tam veľmi pekné góly. Ja si však verím,“ vyhlásil Artim.

Výpočet zaujímavosti sa v jeho prípade zďaleka nekončí. Zásah, ktorým sa dostal do top desiatky, sa podobá víťaznému z vlaňajška.

Aj tentoraz si loptu z pravej strany naviedol do stredu ihriska a ľavačkou z diaľky nádherne skóroval. Zdá sa, že jeho súperi nesledovali pozorne minuloročnú anketu...

„Ide naozaj o podobný gól. Myslím si, že tento je ešte o niečo krajší. Tú kľučku mám perfektne nacvičenú a vychádza mi to,“ priznal šikovný futbalista z obce Vyšná Jedľová v Svidníckom okrese.

Vo Svidníku s futbalom začínal a gól, ktorým si opätovne vyslúžil miesto v ankete, strelil Svidníku na jeho ihrisku.

„Na znak úcty som neoslavoval. Svidník mi dal futbalovo veľa, za čo som mu vďačný. Vyšlo to tak, že som sa presadil práve v tomto zápase,“ pokrčil plecami.

Gól Branislava Artima v stretnutí Svidník - Stropkov (zdroj: futbalnet)

Pribudne ďalšia lopta. Aj dresy?

Počas jesennej časti naskakoval Branislav Artim do hry zväčša ako striedajúci hráč. Na konte má 314 odohraných minút a dva strelené góly. Stačilo mu to na husársky kúsok.

Minuloročnú cenu pre víťaza, loptu s podpismi slovenských reprezentantov, má uloženú na čestnom mieste. „Je u mňa vo vitríne,“ prezradil.

S určitosťou mu k nej pribudne ďalšia, keďže loptu od spoločnosti Meva Sport dostanú všetci laureáti najlepšej desiatky.

Celkový víťaz tentoraz získa sadu dresov s kompletným príslušenstvom. Artimovi bude nepochybne fandiť celý Stropkov, na čele s jeho spoluhráčmi.

„Myslím si, že to tak určite bude. Sme dobrá partia,“ pochvaľuje si kolektív aktuálne piateho tímu III. ligy Východ, ktorý na jeseň odohral len trinásť zápasov.

Ak by anketu opäť vyhral, nemali by súperi v ďalších rokoch bojovať medzi sebou už len o druhé miesto?

„To asi nie. Netrúfam si na to odpovedať,“ dodal so smiechom študent prvého ročníka na Technickej univerzite v Košiciach.

Videá všetkých gólov TOP 10 a hlasovanie za najkrajší nájdete TU

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól roka 3: Minuloročný víťaz je tu znova. Tento gól je ešte krajší, vraví