Geológ si s Čaňou body spravodlivo rozdelil

Výhra v štvorhre položila základ remíze. Andrej Slováčik a Gregor Gallo.
Výhra v štvorhre položila základ remíze. Andrej Slováčik a Gregor Gallo. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|1. mar 2017 o 00:00

V skupine o záchranu v extralige sa začali odvetné zápasy.

ROŽŇAVA. Rožňava na svojich stoloch hostila Košice-Čaňu.

Hráči Geológa vstúpili do zápasu dobre a v štvorhre zvíťazili. Potom však nasledovali chvíle hostí. Postupne svoj náskok natiahli až na 1:4.

Potom sa však karta znova obrátila a domáci sťahovali náskok. V jednej chvíli siahali aj po víťazstve, na nakoniec sa zrodila remíza.

Potvrdiť formu

Stretnutie bolo pre domácich v boji o záchranu dôležité. Chceli tiež potvrdiť víťazstvá z predchádzajúcich kôl.

„Mali sme už veľmi dobre nakročené po minulom víkende, po dvoch víťazstvách v Tvrdošíne a Ružomberku. Vlastne tento zápas mal potvrdiť našu skutočne sa zlepšujúcu formu,“ povedal vedúci Geológa Rožňava Zoltán Gallo.

„Myslím si, že aj potvrdil. Lebo v podstate hostia prišli v kompletnej zostave a remíza je skôr ich úspechom, pretože tie dva zápasy, ktoré sme prehrali 2:3 mohli padnúť skôr na našu stranu. Myslím si, že pre nás je to veľmi cenná remíza, v podstate aj spravodlivá, ale hostia môžu byť spokojní.“

Rožňavský Geológ si s Čaňou body podelil: fotogaléria

1.3.2017

Štvorhra

Rožňave sa v tejto sezóne v štvorhre nedarilo. Obrat prišiel v Ružomberku, čo aj teraz dvojica A. Slováčik a G. Gallo potvrdila.

„Je to len druhá víťazná štvorhra v sezóna, ale za sebou druhá. Vyhrali sme aj v Ružomberku. Veľmi dobre hrali, dopĺňali sa a konečne, Slováčik potrebuje viac priestoru a teraz naozaj vyšlo všetko ako malo. Mali sme aj kúsok športového šťastia. Bola to jedno bezpečné víťazstvo,“ povedal Gallo.

„Bola to akási nekoncentrácia našich hráčov, nevedeli sa od začiatku dostať do rytmu. Po prehraných loptičkách prichádza stres, nervozita, už potom je ťažké sa vrátiť do zápasu, aby ho človek vedel otočiť. To sa stáva málokedy,“ povedal hráč STK Košice-Čaňa Peter Kočkin.

Obrat

Nasledovala séria výhier hostí.

„Dobré bolo rozlosovanie. Sadli nám zápasy, ako sme si predstavovali. Predpokladali sme, že začneme viesť, dostaneme tak domácich pod tlak a že to bude pre nás jednoduchšie. Domáci sa však nezlomili,“ uviedol Kočkin.

„V podstate v týchto zápasoch sme veľmi hrať čo nemali. Rýchlo bolo 1:4 s tým, že potom išiel hrať zápas Gallo s Tillom, ktorí sa veľmi dobre poznajú a bol to do konca vyrovnaný zápas. Gallo vyhral 3:2 a tu vlastne sme zbystrili a vedeli, že s týmto stretnutím ešte vieme niečo urobiť,“ povedal Z. Gallo.

Za stavu 1:4 sa stretnutie začalo otáčať.

„Z 1:4 sme išli do remízy, ale treba povedať, že v tom závere bola veľká smola. Gallo viedol v piatom sete nad Zelinkom 9:7 a ten zápas mohol padnúť skôr na našu stranu. Posledný bol mimoriadne dramatický, ktorý divákov dvíhal zo sedadiel. Neuveriteľné obraty, kde Leitner viedol 2:0 a 7:2, bolo to nakoniec 2:2 a v piatom sete viedol 9:4, aby potom mal súper mečbal. Celá hala bola na nohách. Našťastie to skončilo pre nás dobre,“ povedal Z. Gallo.

„Všetci zahrali výborne. Slováčik štandardne, Gallo veľmi bojovne, veľmi umne, tak ako to on vie lišiacke jeho veci. Leitner na to, že netrénoval a má svoju váhu, ukázal úžasnú ruku. Čo potvrdil aj v poslednom zápase.“

Čaňa má už záchranu v súťaži istú.

„Domáci bojovali o záchranu ako o život. Majú motiváciu. My už sme sa zachránili v minulom kole. Už z nás napätie opadlo. Môžeme hrať relatívne s relatívne pokojnejšom duchu. Domácim išlo o všetko. Bolo to vidieť aj na stoloch, bojovali o každú loptu až do konca,“ uviedol Kočkin.

Ako vnímal posledný zápas Leitnera s Rehom?

„Náš hráč je ešte mladý neskúsený, Ľubo je ostrieľaný harcovník a má nejaký ten rok odohraný. Takže má aj tie psychologické momenty lepšie zvládnuté ako náš malý junior,“ poznamenal Kočkin.

Štvrtý zápas bez prehry

Sezóna sa pre Geológ rozbiehala veľmi zle. Teraz už majú veľmi blízko k záchrane.

„Veľmi zle sa rozbiehala. Boli sme v troskách. Dali sme sa však dokopy, veril som tomu. Mužstvo má svoju kvalitu, malo byť reálne inde. Predposledné miesto nevyjadruje možnosti, ktoré má. Veril som, že sú to predsa len, klobúk dole pred našimi súpermi z Tvrdošína, no predsa len kvalita je na našej strane. Bol som optimistom, trochu opatrným, ale skúsenosti, herná kvalita je na našej strane a predovšetkým skúsenosti s bojom o záchranu v extralige. Vysporiadanie sa v hlave s touto ťažkou situáciou. S tlakom a to sme dokázali,“ povedal Z. Gallo.

„Predpokladám, že nás remíza ponechá v extralige, o čo sme samozrejme bojovali a je to pre nás úspechy, ale čo s tým budeme vedieť urobiť, už nezáleží len od nás. Či zostane nejaký vrcholový šport v Rožňave alebo nie.“

Extraliga muži, 2. časť, skupina o 7.-11. miesto, 10. kolo: Rožňava – Košice – Čaňa 5:5 (A. Slováčik 2,5, G. Gallo 1,5, Ľ. Leitner 1 – J. Zelinka 3, R. Reho a J. Till po 1).

Ostatné výsledky 10. kola: Ružomberok – Rybník 5:5, Tvrdošín – Rybník 1:6.

Tabuľka

7. Rybník 16 6 3 7 64:66 31
8. Čaňa 15 5 4 6 59:68 29
9. Ružomberok 15 5 3 7 54:71 28
10. Rožňava 15 3 2 10 42:80 23
11. Tvrdošín 15 0 2 13 21:94 17

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Geológ si s Čaňou body spravodlivo rozdelil